Wat is dat zomerse weer toch genieten hé. Uiteraard nodigt dat zonnetje uit voor een waterspelletje. Een bekende is natuurlijk het watergevecht, en als je de ruimte hebt dan staat er misschien wel een opblaasbad(je) in de tuin. Heerlijk toch. En hoe fijn is het om zelf een boek te lezen in het buitenbadje. Al is het maar met alleen je voeten er in. Het koelt heerlijk af. Mijn kinderen vinden het heerlijk om te spelen in het badje, of om samen met de buurtkinderen onder een sproeier door te rennen. Altijd gegarandeerd veel plezier! Maar er zijn nog veel meer leuke waterspelletjes. Hieronder deel ik alle waterspelletjes met jullie. Veel spetter plezier.

1.Waterballonnen gevecht

Ik gaf het hierboven al aan. Wie kent die nou niet. Ik denk dat we allemaal wel eens mee hebben gedaan aan een watergevecht. Je koopt een zakje waterballonnen, vult ze met water en plezier gegarandeerd. 

2.Sponstikkertje

Wellicht heb je nog wel wat ongebruikte sponzen liggen. Zet wat emmers met water klaar, maak de sponzen nat en gooien maar. Ben je geraakt door de tikker? Dan ben je af. Wie houdt het het langs vol? Veel plezier!

3.Wedstrijdje ijsklontjes smelten

Zorg dat je genoeg ijsklontjes op voorraad hebt. Iedereen krijgt een ijsklontje. Wie het ijsklontje als eerste helemaal gesmolten heeft is de winnaar. 

4.Waterglijbaan maken

Heb je toevallig nog een groot zeil liggen? Misschien wel bij de kampeerspullen. En anders kun je ook met wat vuilniszakken een zeil maken. Leg het zeil op een zachte ondergrond en gooi er wat groene zeep OF afwasmiddel over heen (niet allebei!). Vervolgens maak je het zeil nat met water, en klaar in de glijbaan!

LET OP! Combineer de groene zeep en afwasmiddel niet, want dit geeft een chemische reactie en zorgt voor brandwonden. Kies dus of de groene zeep, of afwasmiddel, maar niet allebei! 

5.Snoep happen uit een bak met water

Hmmm...die is een leuk en lekker spelletje. Vul een bak met water en gooi daar wat snoepjes in. Eén voor één mogen de kinderen proberen de snoepjes eruit te vissen met hun mond. Dus ZONDER handen! 

Let op, de hoeveelheid water hangt af van de leeftijd van je kind. Een heel klein laagje is meer dan voldoende. Blijf er wel bij bij kleine kinderen.

6.Flessenvoetbal

Vul wat flessen met water en laat ieder kind voor één fles staan. Wie krijgt de flessen van de andere spelers om zonder dat zijn eigen fles omvalt? Degene die overblijft met de volste fles is de winnaar.

7.Haal een frisse ''Flessendouche''

Geen sproeier in huis maar wel een lege fles? Maar er dan zelf één! Prik wat gaatjes aan één kant van de fles en sluit de fles aan op een tuinslang. Zet de kraan aan en rennen maar!

8.Stoelendans met water

Zet wat emmers of teiltjes met water neer. Wanneer de muziek begint moeten de kinderen in een teiltje water gaan zitten. Zijn alle teiltjes bezet maar heb je er geen kunnen bemachtigen? Helaas, dan ben je af. 

Veel waterplezier gewenst!

Heb jij nog een leuk waterspelletje die er niet bij staat? Ik zou het erg leuk vinden als je ze met ons zou willen delen. Dan plaats in hem erbij. Je mag de spelletjes mailen naar Utrecht@Go-Kids.nl. Bedankt alvast!