De scholen zijn weer begonnen en het ́  normale ́  leven is weer begonnen. Heironder vind je een aantal tips om het nieuwe schoojaar goed te kunnen beginnen. Ik wens je een spetterend nieuw schooljaar, bordevol leuke naschoolse activiteiten en uitjes!

Clubs

Wat ga jij doen na schooltijd? Even lekker bijkomen na schooltijd is heerlijk, maar creatief of sprotief bezig zijn ook!
Onze top 3 van clubs ziet er als volgt uit: 

- Multisporten bij Monkey Moves in UtrechtZeist en Amersfoort 
- Volg een cursus bij e2 Young Engineers in Utrecht
- Freerunnen bij JUMP Freerun in Houten en omgeving 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, kijk verder voor alle clubtips!

Monkey Moves

 

Oefenen met begrijpend lezen

Nu de vakantie voorbij is, betekent dat dat kinderen straks na een periode vol vrije tijd weer aan de bak mogen op school. Sommige kinderen verslinden stapels boeken op vakantie en andere lezen geen letter meer zodra school klaar is. Hoe krijg je je kind nu aan het lezen als ze er echt niet van houden? Wij hebben Kidsweek gevraagd wat handige tips op een rijtje te zetten. Je leest ze hier.

Krant Kidsweek

 

Kinderfeestjes

Nu de maatregelen weer iets versoepeld zijn, zijn de kinderfeestjes ook weer op gang gekomen.
Wij hebben de leukste tips op een rijtje gezet:

Kinderfeestje Mondriaanhuis

 

Muziek bij TivoliVredenburg

Vanaf oktober kun je bij TivoliVredenburg terecht voor leuke familievoorstellingen. Klap, dans, zing of stamp mee met je favoriete liedjes. TivoliVredenburg is dé plek voor muziekliefhebbers en is heel toegankelijk voor ouders en kinderen. Ze bieden een zeer divers programma aan in het nieuwe seizoen. Voor ieder wat wils!

TivoliVredenburg

 

Lego/programmeerdagen in de herfstvakantie

De scholen zijn pas net weer begonnen, maar toch willen we je deze leuke tip niet onthouden! e2 Young Engineers heeft afgelopen zomer veel succesvolle lego kampen georganiseerd en in de herfstvakantie organiseren ze weer toffe kampen! Er zijn verschillende kampen beschikbaar. Zo is er voor de kinderen van 7-9 jaar een bricks challenge, waarbij ze met technisch lego aan de slag gaan en voor de kinderen van 7-12 jaar zijn er verschillende programmeerdagen waar ze met intuïtieve technieken meer leren over programmeren en robotica. De kinderen worden begeleid door ervaren en getrainde instructeurs.

Schrijf je snel in, zodat je kind zeker is van een plekje! Je kunt kiezen voor één of meerdere dagen. 
Amersfoort op 21 en/of 22 oktober
Utrecht & Zeist op 19-20 en/of 21 oktober

e2 Young Engineers

 

Telekids Musicalschool zoekt talent!

Houdt je kind van zingen, dansen en acteren en wil zij of hij dit wel vaker doen? Dan is de Telekids Musicalschool echt iets voor hem of haar!  Hier wordt door middel van musicalles iedereen uitgedaagd zichzelf optimaal te ontwikkelen, ook op het gebied van persoonlijke en sociale vaardigheden zoals zelfvertrouwen, durf, samenwerken en doorzetten. Alle kinderen maken, hoe jong of oud, waarvandaan en met welke talenten dan ook, deel uit van een kleinschalige én een grote musicalproductie met alles erop en eraan. Een onvergetelijke ervaring. In september zijn er weer proeflessen, dus geef je kind snel op!

Telekids Musicalschool

 

Schoolbox

Gaat je kind binnenkort naar school? Maak de eerste schooldag in groep 1 nog leuker met de schoolbox! Hier zitten veel leuke cadeautjes in. Je bestelt hem hier gratis. 


Broodtrommeltips

De eerste schoolweken zijn weer voorbij. Was het even wennen om de drinkbekers, fruitbakjes en broodtrommels weer te vullen? Gastblogger Maureen heeft een passie voor Bento en maakt een feest van elke broodtrommel. Lees hier verder voor inspiratie!

Broodtrommeltips

 

Wil je de nieuwsbrief ook in je mail ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van nieuwtjes? Meld je dan snel aan!

Aanmelden Nieuwsbrief