Voorjaarsvakantie workshops in Twente

Speel je mee? bij Concordia

Met een dobbelsteen door de expositie. GRATIS

Speel je mee? voor kinderen vanaf vier jaar bij Concordia. Het gaat over spelen in de kunst, want spelen is ook belangrijk voor kunstenaars! Bij het maken van kunst, bedenk je je eigen spelregels en dat is te zien in deze nieuwe expositie. Ook zijn er toffe workshops voor kinderen van alle leeftijden.

Een levensgroot bordspel gaat langs de verschillende kunstwerken en een grote dobbelsteen wijst de weg. Bij het ene werk heeft de kunstenaar gespeeld in zijn atelier, bij het andere speelt het kunstwerk zelf een spelletje met de bezoeker! Bij de expositie verschijnt een handig klein Spelregel-boekje met tips, informatie over de kunstwerken en de kunstenaars, leuke opdrachten voor tijdens het expo-bezoek én voor thuis.

Toffe workshops

In de voorjaarsvakantie zijn er workshops voor alle leeftijden.

  • Van Koekeloer naar kunstenaar: Kijken naar kunst; hoe doe je dat eigenlijk? Samen met de Kinder Beeldbinder (kunstenaar en tekenaar Danielle Spoelman) ga je dat onderzoeken. Aan de hand van leuke, gekke, grappige en soms ook wel een beetje moeilijke vragen kom je meer te weten over de kunst in de expositie. En daarna ga je tekenen als een kunstenaar, vanuit jezelf, jouw eigen verhaal verbeelden. Vanaf 7 jaar.
  • Hussel de Puzzel: Tijdens deze workshop ga je je eigen blokkenpuzzel of schuifpuzzel maken. Want wat is er nou leuker dan spelen met je eigen gemaakte spel? De fantasie wordt geprikkeld en de creativiteit aangespoord. Vanaf 4 jaar.
  • Het raadsel van: Acteren is ook spelen. Je speelt dat je iemand anders bent. In deze theaterworkshop ben je onderdeel van een spel. Een spel vol spannende avonturen waarin je rent, klimt, springt en tijgert. En dan is er ook nog dat geheimzinnige raadsel. Kun jij het oplossen? Vanaf 7 jaar.
  • Striptrip: Spelen is zo leuk omdat je je eigen regels maakt. In deze workshop ga je aan de slag met je eigen strip. Maar niet zomaar een strip! Deze zal volgens bepaalde spelregels gemaakt moeten worden, waardoor het nét een beetje spannender wordt… Vanaf 8 jaar.

Alle data en tijden van de workshops vind je hier.

De entree voor de expositie is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld. De workshops kosten € 7,50 per kind per workshop. Het Spelregel-boekje is verkrijgbaar bij de balie en in de expositie (waarde €2,50). De expositie is te zien tot en met 4 maart 2018.


Creatief atelier Kijk & Doe

Kijk & Doe is een gezellig creatief Atelier in Almelo. De ruimte staat vol met fleurige materialen om mee aan de slag te gaan. Ook hangen er overal mooie werken te pronken. Als je hier binnen stapt heb je meteen zin om aan de slag te gaan. Lekker uitleven bij 1 van de leuke creatieve workshops voor kids. Schilderen, kleien, druktechnieken, timmeren. Bij Kijk & Doe kom je in aanraking met verschillende technieken en materialen met een vleugje kunstgeschiedenis.

Kijk & doe organiseert wekelijks leuke ateliers. Elke dinsdag, woensdag en donderdag zijn er peuterateliers voor kids van 2-4 jaar samen met een volwassene.

Elke dinsdag en zaterdag zijn er kleuterateliers voor kids van 4 -6 jaar. En elke donderdag en zaterdag is er een atelier speciaal voor kids van 7-12 jaar.

In de vakantie zijn er de Vakantieateliers.

Peuter/kleuter:

In de voorjaarsvakantie is het peuter en kleuteratelier tegelijkertijd. Van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 11:00 uur. Voor: Kinderen van 2 t/m 4 jaar en hun (groot)ouders/verzorgers.

Het thema van de voorjaarsvakantie is: Lente tuintje maken. Samen met ouders/ grootouders/ verzorgers kunnen de peuters en kleuters een lentetuintje maken door in een schaal met klei verschillende materialen in te drukken om bloemen, een pad en een huisje te maken.

De kosten zijn 9,- per kind.

Kinderatelier:

In de voorjaarsvakantie kunnen kids van 6 t/m 12 jaar creatief aan de slag in het kinderatelier bij Kijk & Doe. Dinsdag tot en met zaterdag van 13:00-15:00 kunnen de kinderen zich bezighouden met het inrichten van kamers. Denk aan muren behangen, meubels maken enz.

De kosten zijn 10,- per kind.

Aanmelden kan via www.kijkdoe.nl, facebook, of bel 0640742513


Log In