Theatervoorstellingen in de voorjaarsvakantie in Twente


Een uitje naar het theater is een indrukwekkend, leuk, grappig en spannend uitje!

21 februari in Schouwburg Hengelo: Muzikale vertelvoorstelling Het verhaal van Bobbel die in een bakfiets woonde en rijk wilde worden 2+

Bobbel woont samen met haar vader Mos en moeder Pina in een bakfiets. Ze ritselen in de bosjes, krijgen kriebelbillen van stilzitten en eten met hun handen. Bobbel heeft het fijn in de bakfiets. Toch fantaseert ze vaak over een 'normaal' leven. Mos en Pina besluiten dat Bobbel bij haar oom mag gaan wonen. Daar leert ze Tobi kennen, een nette jongen die graag aan de andere kant van de wereld wil wonen. Zal Bobbel kunnen wennen aan haar nieuwe leven?

Het verhaal van Bobbel die in een bakfiets woonde en rijk wilde worden' is een muzikale vertelvoorstelling, naar het bekroonde boek van Joke van Leeuwen.

De voorstelling speelt om 11:00 uur. Prijs: van €6,60 -€7,50. Bestel hier je tickets.

25 februari in Schouwburg Hengelo: De waanzinnige Boomhut 5+

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen' is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Meneer Monster, bekend van o.a. 'De Gruffalo' en 'De fantastische Meneer Vos', zet zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en hebben ze deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

Een echte Meneer Monster productie voor zowel jong als oud! Het publiek in Hengelo waardeerde 'De fantastische Meneer Vos' met een 8,6!

De voorstelling speelt om 14:30 uur.

Toneelworkshop

Doe ook mee aan de toneelworkshop voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. De workshop begint om 13.15 uur en kost € 3,50. De workshop is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

Bestel hier je tickets. Prijs: van €8,50 tot €11,50

27 februari in Theater Concordia Enschede: Ieorg Idur 4+

Energieke, fantasievolle en humoristische voorstelling naar een boek van Roald Dahl, met (live-)muziek, toverspreuken en schildpadden... heel veel schildpadden. Meneer Hoppe is een rustige man. Hij woont al jaren alleen, is dol op klussen en gooit graag een hengeltje uit. Op een dag krijgt hij nieuwe buren; de flamboyante mevrouw Zilver en haar huisschildpadje Rudi. Het is liefde op het eerste gezicht, maar dat durft meneer Hoppe niet hardop te zeggen...

Als mevrouw Zilver hem vertelt dat haar lieveling Rudi maar niet groeien wil, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan - even briljant als krankzinnig - en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.

De voorstelling speelt om 14:30 uur. Prijs: €10,00 p.p. voor volwassenen. Voor kids €7,50.

Bestel hier je kaarten bij Concordia: Ieorg Idur

Dansworkshop voorafgaand aan de voorstelling

Een leuke dansworkshop voor iedereen vanaf vier jaar, door Kaliber Kunstenschool. Kinderen kunnen deze workshop volgen om 13.00 uur, voorafgaand aan de voorstelling Ieorg Idur (apart te boeken).

De workshop wordt gegeven aan de Langestraat 56 (workshopruimte) door dansdocente Sonja Blijerveld, die ook de cursus kleuterdans en korte cursus peuterdans geeft bij Kaliber. De workshop duurt ongeveer een uur; er is voldoende tijd om naar de Oude Markt 15 te lopen voor de voorstelling.

Prijs: €5,00

27 februari in Hof 88 Almelo: De rattenvanger

Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen Ida van Dril en Michiel Schreuders je naar een stad vol …ratten. Hamelen is in handen van burgemeester Snijder. Iedereen in de stad moet voor hem juichen en buigen. En alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en Hamelen is geweldig. Alhoewel… Af en toe verdwijnen er mensen én er komen steeds meer ratten in de stad. Maar daar kun je maar beter niet over klagen. Op een avond wordt er op de deur geklopt van het gemeentehuis. Als de burgemeester open doet hoort hij een fluit en staart in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint...

De voorstelling speelt om 14:30 uur. Prijs: €9,50

Bestel hier je kaarten.

3 maart in Schouwburg Hengelo: Spijker 8+

Spijker heeft onmogelijke ouders. Het enige wat ze goed kunnen is elkaar uitschelden en ruzie maken. En nu zijn ze uit elkaar en hebben ze alles door de helft gedaan. Maar je begrijpt dat daar ook weer ruzie van komt. Want hoe verdeel je, één bankstel, één iPad, één w.c. of één poes? En hoe verdeel je één kind?

'Spijker' is een schrijnende komedie over een binnenstebuiten gedraaide wereld, een hysterische moeder en een punctuele vader en over twee kinderen die recht door zee gaan waar volwassenen liever een omweg nemen.

De voorstelling speelt om 19:30 uur. Prijs: van €8,50 - €9,50

Bestel hier je tickets.

4 maart in Theater de Kleine Willem in Enschede: Wij gaan op Berenjacht 4+

Wij gaan op Berenjacht. Wij gaan een hele grote vangen. Wat een prachtige dag! Wij zijn niet bang.'

Een voorstelling over moedig zijn, met zijn allen dwars door de modder en de sneeuwstorm sjouwen, over óvermoedig zijn en samen lekker bang zijn onder de dekens. Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Met betoverende muziek, spel, beeld en beweging. En met een actieve muzikale rol voor de kinderen in het publiek.

Een coproductie van Theater Sonnevanck en Silbersee.

De voorstelling speelt om 14:30 uur in DE KLEINE WILLEM - Langestraat 45, Enschede

Reserveer kaarten (vanaf €7,50)

Log In