Theater in Twente

Theateraanbod tijdens de meivakantie in Twente


Concordia 30 april: Oorlogsgeheimen.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Kaarten: €10,00

Maak je uitje compleet met een lunchpakket! Kaarten en lunch bestel je via deze link.

Hof 88 2 mei: Eenuf is Eenuf

Wat betekent dat eigenlijk, Nuf!? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat 'verknipte' tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij kapsalon den Groenerooij van hun vader overgenomen, met zijn vogeltje Jaune le Canari en al! Samen zitten de dames regelmatig met de handen in het haar en beleven ze een hoop rood-groene drama's met de andere bewoners van Regenboogstad!

Zo heeft postbode Billie Blaauw niet veel zin om met één van de twee in het huwelijksbootje te stappen en hebben ze gróte moeite huisbaas Naranja van Oranje de huur te betalen, omdat concurrente Pippa Paars álle klanten bij ze wegkaapt! Hopelijk zien ze door Rochee Rozé alles weer door een roze bril, want de dames hebben er genoeg van! Eenuf is eenuf!

Kaarten: €9,50

Download hier een leuke kleurplaat van de voorstelling en bestel meteen je kaarten.

Schouwburg Hengelo 6 mei: De Grote Reptielen show

Romilly van den Bergh is al jaren bevriend met Freek Vonk en assisteert hem bij optredens. Sterrin Smallbrugge is verbonden aan Universiteit Wageningen en doet samen met Freek Vonk wetenschappelijk onderzoek naar slangen.

Tijdens deze educatieve show nemen reptielenexpert Romilly van den Bergh, assistent van tv-bioloog Freek Vonk, en ecoloog Sterrin Smalbrugge de bezoekers mee in de bijzondere wereld van de reptielen. Van een kleine hagedis tot een levensechte cobra, ze vertellen er alles over, ondersteund met film- en videomateriaal. Tijdens de show komen bezoekers live oog in oog te staan met minimaal 4 fenomenale reptielen zoals de (konings)cobra, Madagaskar boa, Afrikaanse dwergkrokodil en de blauwtonghagedis. Leuk, spannend, interactief en leerzaam voor kinderen en ouders/verzorgers, en geschikt voor alle leeftijden.

Prijs: €12,50 Bestel hier je kaarten.

Familiefilm in Concordia 8 en 15 mei: Frankenweenie 3D

Grappige en hartverwarmende familiefilm die Tim Burton (Alice in Wonderland) baseerde op het Frankenstein-gegeven.

Tim Burton (Edward Scissorhands, Alice in Wonderland) bewerkte het Frankensteinverhaal tot een hartverwarmend verhaal over een jongen en zijn hond. Nadat de jonge Victor zijn geliefde hond Sparky heeft verloren, wekt hij zijn beste vriend met behulp van de wetenschap weer tot leven... Frankenweenie zit boordevol betoverend vermaak voor het hele gezin.

VS, 2012, 87 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Kaarten: €7,50

Bestel je kaarten voor de film Frankenweenie via deze link.

De film draait op 8 mei en 15 mei om 14:30 uur.

Log In