RED Engineers Challenge voor groepen 7 en 8

RED Engineers Challenge 2018 in Twente

De RED Engineers Challenge is een uitvinders- & ontwerpwedstrijd voor kinderen in de groepen 7 en 8 in het basisonderwijs, georganiseerd door Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Om het dit jaar nóg realistischer én spannender te maken voor deze RED Engineers (in de dop), zou Twence dit keer de 'Challenger' van deze tech-kids zijn.

Maatschappelijk

Als bekende Twentse dienstverlener van slimme oplossingen voor duurzaamheid en energie, is Twence benieuwd naar welke creatieve oplossingsrichtingen de kinderen ontdekken, welk creatief resultaat ze weten te ontwikkelen en hoe zij als team(s) tot hun ingenieuze ideeën zijn gekomen! Aan de exacte opdrachtomschrijving wordt nog gewerkt. Net als voorgaande jaren zal dit actuele onderwerp in ieder geval maatschappelijk aansprekend en betrokken zijn.

Kick-off

Op vrijdagmiddag 20 april 2018 vindt een kick-off meeting plaats bij Twence aan de Boldershoekweg 51 in Hengelo, waarvoor de leerkrachten van scholen worden uitgenodigd. Hier zal de 'Challenge' en de opdracht nader worden toegelicht, inclusief een boeiende rondleiding door Twence. De kick-off duurt naar verwachting circa 2 uur.

Na de eigen kick-off op de deelnemende school, is er een periode waarin de teams van leerlingen gaan werken aan hun ideeën en ontwerpen. Het is de bedoeling dat de teams een presentatie maken en een eindproduct ontwikkelen, in de vorm van een maquette, prototype of iets dergelijks.

Science Coaches en rondleiding bij Twence voor elke klas!

In de periode na de kick-off kunnen scholen met hun klas óók een rondleiding krijgen bij Twence. Daarnaast kunnen scholen ervoor kiezen om begeleiding te krijgen van zogeheten 'Science Coaches'. Dit zijn getrainde technische studenten die leerkrachten en hun leerlingen helpen met het ontwerpproces. Die begeleiding vergt overigens wel een bescheiden studentenvergoeding.

Finaledag 2018

Zo'n twee weken voor de finaledag van de RED Engineers Challenge 2018 wordt per klas één team uitgekozen door een jury van hightech-studenten van Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, die daarvoor graag langskomen op de deelnemende scholen. Elk geselecteerd team gaat door naar de finaledag op zaterdag 23 juni 2018. Kortom: alle deelnemende scholen kunnen met de hele klas aan de slag met de uitdagende opdracht, in verschillende teams. Echter, per klas wordt uiteindelijk slechts één team afgevaardigd tijdens de finaledag. Moge het beste team winnen!

De finaledag wordt georganiseerd op de campus van Universiteit Twente. Op deze dag kunnen de teams hun ontwerp presenteren aan een professionele jury en worden diverse prijzen uitgereikt.

Inschrijven kan via dit e-mailadres: redengineerschallenge@gmail.com. Ook voor vragen kunt u op dit e-mailadres terecht.


Log In