Pasen in Twente 2017

Wat is er te doen tijdens de paasdagen

Spoorfietsen Hengelo

Waar vroeger de stoomtreinen van de GOLS en de goederentreinen van de AKZO reden kunt u nu zelf spoorfietsen over echte treinrails. Rij langs overwegen, bruggen en sluis en proef de sfeer van vroeger. Het ene moment rijdt u nog in de stad langs de Kuipersdijk om het volgende moment al een brug te passeren over een weg of rijdt u ruim 8 meter boven het water van het Twentekanaal! Super leuk uitje voor het hele gezin.

Speelpark Hoge Boekel Enschede

Speelpark Hoge Boekel is beide paasdagen geopend en biedt een hele dag volop plezier voor jong en oud, met prachtige speeltoestellen en flitsende attracties. Glijbanen, ballenbak, een klim en klauterparcour, trampolines, een treintje, spectaculaire bootspringschans, een kabelbaan, wild waterbaan en nog veel meer! Ook kun je er midgetgolfen. Er is een fleurig terras met uitzicht op het park.

Avatarz Deuringen

Dit klimpark beschikt over een een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf. Voor de jongste helden is er een stoere plek om te klimmen en te klauteren. Het PeuterPad is speciaal voor de kleinsten tot 6 jaar welke nog niet kunnen klimmen in het Klimbos. Samen met het coole SpringkuZZen , het speelhuisje en de kabelbaan een gave plek om lekker actief bezig te zijn. Avatarz is eerste paasdag geopend.

Rabotheater Hengelo

Niet tijdens de paasdagen, maar op paaszaterdag is er een leuke voorstelling voor de allerkleinsten te zien in het Rabotheater. Bumba in Dromenland. Leuk om de paasdagen mee te beginnen!

Glowgolf Enschede

Glowgolf is beide paasdagen geopend. Bij Glowgolf Enschede kan je terecht voor een middagje of avond glow in the dark minigolfen. Het thema van deze 18-holes baan is 'een avontuurlijke reis'. Je bevindt je in een fluorescerend decor dat de onderwaterwereld voorstelt en gaat op een heuse ontdekkingsreis naar een spannend jungle-eiland. En je maakt het extra speciaal als je er een 3-D bril bij op zet.

Familiemuseum TwentseWelle

Een gezinsuitje waar je zelfs opa en oma blij mee maakt is de expositie "De droom van het vliegen "in Museum TwentseWelle. Het gaat over luchtwervelingen en windtunnels, over beweging, over lichtheid, over evenwicht, zweven. Dat wat er gebeurt met de lucht als je vliegt; dát is hier overal te zien.
De kids kunnen uren aan de slag in de fabriek waar allerlei gave knutsel en bouwwerken te maken zijn! Met duidelijke uitleg en geschikt materiaal. Museum Twentsewelle is beide paasdagen geopend.

Cosmos Sterrenwacht

Cosmos Sterrenwacht in Lattrop is 2e paasdag geopend. Bekijk de sterrenhemel in het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien.

Boven in de grote koepel staat de telescoop. Hier leer je o.a. hoe een telescoop werkt. Met een speciale zonnetelescoop kun je, als het heler is, naar de zon kijken. Misschien zie je wel zonnevlekken!

Elke zondag is er de gelegenheid om de lancering van een echte miniraket bij te wonen. De modelraket vliegt de lucht in net als een echte raket. De raket, die wel 100 meter hoog kan komen, wordt gelanceerd vanaf een speciaal platform en kan dankzij een parachute weer veilig op de aarde landen.

Gezinswandeling van Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert op 2e paasdag een gezinswandeling waarbij je de raadsels op de eieren moet oplossen. De lengte van de wandeling is ca. 4,5 km en gaat helemaal door het Buurserzand. Een fijne afwisseling van bos, heide en vergezichten.

Albert Heijn Buiten dagen

Ontdek, proef en beleef zelf waar de producten van Albert Heijn vandaan komen! Op 2e paasdagen openen vele locaties hun deuren. Waar komt de kaas vandaan, de melk, de bloemen, de komkommer etc. Bekijk via deze link welke locaties geopend zijn.

Opendag bij Museum Buurtspoorweg

Altijd al een kijkje willen nemen in een treinenwerkplaats? Dat kan, want op 15 april opent de MBS haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is. U krijgt van dichtbij te zien hoeveel werk er verzet moet worden om de locomotieven en wagens te onderhouden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de restauratie van locomotief de 'Kikker', of bewonder een van de recent voltooide projecten.

Internationaal vliegerfestival

Het hele paasweekend staat Vroomshoop in het teken van het internationale vliegerfestival. Een vliegerfeest voor groot en klein. Er komen honderden internationale vliegeraars om hun talenten te laten zien. .Het is een groot, GRATIS Vliegerfestival waar voor iedereen iets te beleven valt.

Het thema van dit vliegerfeest is komt zien en meebeleven. Dit is het eerste Vliegerfeest in Nederland die aandacht schenkt aan een soort beleving wat zeer geschikt is voor alle leeftijden. Vliegers in alle soorten en maten van mini delta vliegertjes tot reuzen Uilen, van Spinnen tot Monster draken en van Kikkertjes tot Vissen van wel 40 meter. Ook voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals snoepdroppen en vliegertjes maken

Go-Kids Twente wenst iedereen hele gezellige paasdagen!

Log In