Naar buiten in Twente in de herfstvakantie 2018

Naar buiten in de herfstvakantie

Schoppen in de bladeren, eikels en kastanjes zoeken, hutten bouwen...het bos in gaan is altijd een geslaagd uitje. Met het mooie weer van de afgelopen weken, is het extra genieten. Er zijn tal van buitenactiviteiten deze herfstvakantie.

Wandelroutes met kinderen

Er zijn een aantal leuke wandelroutes in Twente die geschikt zijn voor kids. In diverse natuurgebieden zijn speciale wandelroutes uitgezet. Maar ook leuke routes ingestuurd door volgers.  Je bekijkt ze hier.

Kabouterweken van Staatsbosbeheer

Van 13 tot en met 28 oktober is het feest: het is herfstvakantie! Dat vieren ze bij Staatsbosbeheer met de kabouterweken. Kom met je eigen kabouters speuren naar echte kabouters. Uitgedost met puntmuts en rode wangen volgen jullie een route door de natuur, met een knapzak op je rug gevuld met wat lekkers maken jullie onderweg leuke opdrachten. De kabouterpaden liggen op verschillende locaties in het land, zodat je nooit ver hoeft te reizen en zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Tijdens de kabouterweken  is het extra feest in het bos! Jullie worden dan ontvangen door echte kabouters, je kunt meedoen aan een kleurwedstrijd en wanneer je online een boeking maakt, maak je ook nog kans op een weekend verblijf in een vakantiewoning middenin de natuur. Maar dat is niet alles, op verschillende locaties zijn er kaboutermenu's in het restaurant, is er een voorleeskabouter of zelfs een kabouterfeest! Kijk dus snel op jouw locatie om te zien wat er wordt georganiseerd en boek je kabouterpad!

De kabouterpaden zijn leuke en leerzame paden in Nederland, voor kinderen van 3 tot 7 jaar – al zijn oudere kinderen die nog in kabouters geloven, ook welkom. Voordat de kleintjes op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak. Zo zoeken de kinderen naar kaboutersporen en voeren ze verschillende opdrachten uit. Aan het einde van het kabouterpad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden.

In Twente is het kabouterpad op de Sallandse Heuvelrug. 

Herfst in Haaksbergen

Natuurmonumenten organiseert Herfst in Haaksbergen. Samen met IVN zijn er stoere buitenactiviteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een paddenstoelen expeditie, bootcamp voor bikkels en een OERRR tocht. 

De Nacht van de Nacht valt in het laatste weekend van de herfstvakantie. Ervaar hoe donker het kan zijn. En in het Buurserzand is het pas echt donker! Er is een route uitgezet van ongeveer 4 km. Onderweg zijn er uiteraard verrassingen langs de route. Deskundigen vertellen alles over nachtdieren als vleermuizen, de sterrenwacht is aanwezig en met een beetje geluk en helder weer kun je de sterrenhemel bewonderen door de kijkers. In de Bommelas kun je luisteren naar oud-hollandse liedjes.

Bekijk het volledohe programma van Natuurmonumentenhier.

Avatarz Naturepark

Een avontuur in de bomen, dat beleef je bij Avatarz in Deurningen. Voor kinderen vanaf 6 jaar wacht er op 2 tot 4 meter hoogte een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Het KidZ Parcours heeft een speciaal veiligheidssysteem. Heel handig, want zo hebben de kidz beide handen vrij voor het spannende, 2 uur durende avontuur. Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf.

Avatarz is tijdens de herfstvakantie van dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur geopend. 

Buitenspeeltuinen in Twente 

Natuurlijk kunnen we de buitenspeeltuinen niet vergeten in het rijtje van buitenactiviteiten. Want ook met een dikke jas aan, kun je hier heerlijk spelen. 

 

Speelbos het Hulsbeek Oldenzaal. 

Verspreid door het oude eikenbos zijn ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen op natuurlijke wijze met de beekloop verweven. Een route van klimtoestellen over een ondiepe beek. Hierdoor ook geschikt voor kids zonder zwemdiploma. Van touwbrug over het water, tot klimbrug, loopbrug, wiebelbrug en kabelbaan. Aan het einde van de route is een leuke speeltuin met klimtoestel, glijbaan en hangmat. Om de speeltoestellen allemaal te kunnen beklimmen moet het kind 4 a 5 jaar zijn. (qua lengte) Maar ook voor de jongere kids is het zeker een leuk uitje. De toestellen zijn allemaal veilig zodat ze het op hun eigen manier wel kunnen beklimmen. Het speelbos is gratis toegankelijk. 

Speel en kinderboerderij het Kukelnest in Goor: 

Er is een leuke kinderboerderij met varkens, geiten, kippen, cavia's etc. Ook is er een ruime speeltuin voor de kinderen. Een groot piratenschip waar je op kan klimmen, schommels, een airtrampoline en nog veel meer! Elke derde zondagmiddag van de maand worden er leuke activiteiten georganiseerd rondom een thema.

Speel en kinderboerderij Dondertman in Holten:

Er is niet alleen van alles te beleven, maar ook van alles te spelen bij Kinderboerderij Dondertman. Er is een speelweide met speelelementen voor diverse leeftijden.Veerbeestjes, diverse schommels, een kabelbaan en zelfs een overdekte glijbaan. Verder is er een zandbult en een flinke en vrij beschikbare skelterbaan. 

Recreatiecentrum de Witte Berg 

Recreatiecentrum de Witte Berg beschikt over een buiten en binnenspeeltuin, een midgetgolfbaan en een kinderboerderij waar je ook kunt pony rijden. eDe toegang tot de camping is gratis, evenals het gebruik van de binnen en buitenspeeltuin. Het café/restaurant met terras biedt uitzicht op de speeltuinen. Als ouder geniet je in alle rust van je drankje terwijl de kids zich uitermate vermaken.

Pannenkoekenhuis Erve de Hooge Esch 

Pannenkoekenhuis Erve de Hooge Esch heeft een mooie buitenspeeltuin met terras dat midden in het groen ligt. De speeltuin bied voor ieder wat wils. Een air-trampoline, speeltoestellen, zandbakken en klimtoestellen. De kids vermaken zich hier gegarandeerd!

Speeltuin de Troubadour

Familierestaurant de Troubadour (onderdeel van recreatiepark 'n Kaps in Tubbergen) heeft een grote buitenspeeltuin. Deze is afgelopen maand volledig vernieuwd. Een houten avontuurlijke speeltuin waarin klimmen en klauteren centraal staat. De speeltoestellen zijn  geplaatst op een heuvel in het zand.  Heerlijk klimmen, klauteren en spelen met zand in deze avontuurlijke speeltuin.

Ook is er een binnenspeeltuin met een aparte baby/peuterzone. In het restaurant of op het terras kun je een lekker hapje eten van de veelzijdige kaart en de uitgebreide kinderkaart.

Pannenkoekhoes de Stroper

Bij Pannenkoekhoes de Stroper is een buitenspeeltuin die afgesloten is met een hek. Als ouder kun je dus met een gerust hart op het terras of binnen zitten. In de speeltuin is onder andere een grote trampoline en een leuk speelhuis met glijbaan. Binnen in het gezellige restaurant is een knusse speelhoek. Vanaf het pannenkoekhoes vertrekken ook kinderwandeltochten van Natuurmonumenten.  Er is een route van 4,1 km en een OERRR route van  5 km. Ze starten en eindigen bij het pannenkoekhoes. Leuk om te combineren met een pannenkoek, of een lekker stuk huisgemaakte appelgebak.

Speeltuin en restaurant de Haarmühle

De Haarmühle ligt op de grens van Nederland- Duitsland. Zodra je hier bent, heb je het gevoel dat je op vakantie bent. In het prachtige bos van het Witte Veen, met zicht op de nostalgische watermolen ligt het terras van de Haarmühle. Eigenlijk is de Haarmühle al een belevenis op zich.Op het riante terras geniet je van Kaffee mit Kuchen of een heerlijk bord patat met currywurst of lekker schnitzel.

De kids vermaken zich hier uitstekend in de speeltuin. Grote gijbaan, klim en klauter kasteel, motorscooters, fietsjes...hier is van alles!

Speeltuin Morskieft

Speeltuin Morskieft heeft een grote buitenspeeltuin. Van kabelbaan tot wipwap en van glijbanen tot familieschommels! Plezier voor jong en oud! Ook met slecht weer is dit een geschikt dagje uit. Vanuit de speeltuin loop je zo de binnenspeeltuin in. Zowel binnen als buiten is een fijn terras met uitzicht op de spelende kids. Aan de bar kun je terecht voor een hapje en een drankje. Snacks, patat en een lunch zijn hier te verkrijgen. Sluit je de dag liever af met een diner? Ook dat kan. In het naastgelegen restaurant kun je heerlijk eten. In de vakantie iedere dag van 10:00 uur tot 20:00 uur geopend.

Denekamperdijk 59

Denekamperdijk 59 tussen Losser en De Lutte, gelegen in een rustig gebied en omringd door de natuur. Denekamperdijk 59 is een klein, sfeervolle restaurant met zonovergoten terras en een uitdagende nieuwe speeltuin. Grenzend aan het terras is een aparte ruime zandbak met speeltoestellen voor kids onder de 3. Als ouder kun je hier gezellig naast zitten op het terras. Zo heb je toezicht en ben je in de nabijheid. De grote speeltuin is omringd door een hek en daardoor kunnen de kids niet zomaar ergens heen gaan. Dit maakt een middagje terras een stuk relaxter voor de ouders. De speeltuin bestaat onder andere uit een een avonturen parcours, vogelnest schommel een kabelbaan, panakooi, klimtoren, glijbanen en een mega springkussen (bij mooi weer)

't Hoogspel

In Delden vindt je speeltuin 't Hoogspel.Een ruime speeltuin met de klassieke speeltuin toestellen. Een hoge glijbaan, familieschommel, draaischijf en nog veel meer! Een prachtig terras in het groene landgoed Twickel maakt dit een heerlijke uitje.

Restaurant en speeltuin 't Maatveld 

Restaurant 't Maatveld heeft een unieke ligging midden tussen de bossen aan de rand van Almelo. . Een uitgebreide menukaart met "ouderwertse"recepten en warme groente bij de gerechten. Bij het terras aan de achterzijde van het restaurant is een leuke speeltuin voor de kinderen. Het terras bied een duidelijk overzicht op de speeltuin. Het is volledig afgeschermd dus als ouders kun je hier rustig zitten.

Ook is er een midgetgolfbaan en zijn er kunststof kegelbanen aanwezig. Een schitterend 18 holes midgetgolfbaan verscholen tussen het groen. Midgetgolf is een pracht spel voor jong en oud. Een mooi onderdeel van een (mid)dag uit met zijn tweeën, het gezin of voor een gezelschap. Kegelen kan ook in combinatie met bijvoorbeeld een barbecue.

Speelboerderij't Hofke

Speelboerderij' t Hofke in Bentelo heeft een grote buitenspeeltuin. Deze is omheind en ruim opgezet met fantastische speeltoestellen. Er zijn o.a. trampolines, glijbanen, skelterbaan, een vogelnest schommel, zeskantschommel, een drakenglijbaan, een wip-wap, zandbak, zand/watertoestel(met pomp) en kabelbaan en een voetbalveldje. Voor jong en oud valt hier van alles te beleven.

Speeltuin 't Anker in Saasveld

Speeltuin 't Anker in Saasveld is voor alle leeftijden geschikt. Er zijn speelhuisjes en zandbakken voor de allerkleinsten, maar er zijn ook 3 grote trampolines, glijbanen en schommels. Er is een gaaf klimtoestel voor de echte klim-apen! De speeltuin is overzichtelijk en vanaf het terras kun je de kids goed zien spelen.

Zijn jullie al eens op de Uitkijktoren van Hengelo geweest. Dit is super leuk om met je kids te doen! En tel dan even alle treden van de trap...want hij is echt hoog!

Log In