Moederdag in Zaanstreek-Waterland


Op zondag 8 mei is het moederdag in Nederland. Of je daar nu wel of niet uitgebreid aandacht aan besteedt, het is altijd leuk om op zo'n zondag iets gezelligs te gaan doen met de kinderen. Gelukkig zijn er op deze moederdag 2016 een heleboel leuke activiteiten in Zaanstreek-Waterland. Je vindt ze terug in onze agenda, met hier alvast wat highlights.

Kinderfestival De Breek

Bij bezoekerscentrum en molen De Breek in Oosthuizen is er van 10.00 tot 17.00 uur een heus festival voor kinderen: Kinderfestival De Breek. Het weer moet wel meezitten, maar dan wordt ook echt genieten van allerlei leuke activiteiten voor de kids. Natuurlijk mogen papa's en mama's ook meedoen met de spelletjes. Of je gaat lekker zitten op het gezellige terras met lekkers en live muziek.

De entree is gratis - wel moet voor sommige activiteiten ter plekke worden betaald.

Dag van het Purmerbos

Staatsbosbeheer organiseert op 8 mei 2016 van 11.00 tot 16.00 uur voor de eerste keer de Dag van het Purmerbos. Er is van alles te doen in en rond Speelbos Purmerbos, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Naast Staatsbosbeheer zijn het IVN, Manege Purmerbos, Spurd en ook Scouting Purmerend aanwezig. De eerste moeders die zich op deze dag bij de kraam van Staatsbosbeheer melden krijgen een presentje voor moederdag.

FoodieFest

Ook in Purmerend kun je op deze moederdag naar het FoodieFest. Dit rondreizende Foodtruck festival staat van 5 tot en met 8 mei op de Koemarkt in Purmerend. Er is natuurlijk van alles te krijgen aan eten en drinken - het is niet voor niets een FoodieFest, maar ook voor de kinderen is er de hele dag genoeg te beleven. Theatervoorstellingen, voorleesshows, schminksessies, springkussens, een knutselhoek... de kids hoeven zich niet te vervelen!

Moederdag excursie in het Jisper- en Wormerveld

Je kunt ook de natuur in op moederdag: met de speciale Moederdag-excursie op het Jisper- en Wormerveld. Dit wordt georganiseerd vanuit bezoekerscentrum De Poelboerderij.

Moederdagbraderie in Oostzaan

Elk jaar is er een gezellige moederdagbraderie (jaarmarkt) in Oostzaan, dus ook in op moederdag 2016. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je er met je kids genieten van een de braderie met heel veel kramen. Bovendien is er kermis! Toegang en parkeren zijn gratis.

 

 

Log In