Lekker buiten

De herfst is een ideale periode om lekker naar buiten te gaan. De natuur is prachtig en buiten is er ook van alles te beleven. Beleef avonturen bij Taman of Netl, ga naar Reestdal Outdoor of de Nooterhof. Hier een aantal leuke activiteiten voor buiten:

Dierenpark Taman Indonesia

Kom in Indonesische sferen bij Dierenpark Taman Indonesia. De oktobermaand is bij Taman Indonesia Kindermaand, dus elk weekend worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Op 11 oktober tropische vogels spotten, op 18 oktober tropische dierenkenner examen en op 25 oktober Halloween. Kom gezellig langs in Kallenkote, vlakbij Steenwijk.

Reestdal Outdoor

Heb jij ook zin in een stoere Outdoor herfstvakantie? Kom dan eens een kijkje nemen bij Reestdal Outdoor! Ons terrein (dat zich bevindt in het prachtige natuurgebied 't Reestdal) leent zich perfect uit voor verschillende Outdoor activiteiten voor het hele gezin. Zo bieden wij verschillende soorten sporten en spellen aan, zoals Bootcamp en Survival, maar ook voor een survivalfeestjes kun je bij ons terecht. Of ga jij liever met jouw gezin een middag sporten op ons unieke MotorikPark? Het MotorikPark is een speeltuin vol met toestellen waarop je op spelenderwijs kunt werken aan je motoriek. Met heel veel verschillende oefeningen op jou eigen niveau is dit nog eens super leuk om te doen. Je kunt het MotorikPark en alle andere activiteit boeken met of zonder begeleiding! En weet je wat zo leuk is? Je ouders mogen gratis mee. Terwijl zij op het terras genieten van een bakje koffie kun jij je helemaal uitleven!

Doepark Nooterhof

Tijdens de herfstvakantie organiseert Doepark Nooterhof een leuke Doe-week voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar. Iedere dag, van 13 t/m 17 oktober, zijn kinderen tussen 13.30 uur en 16.00 uur van harte welkom voor een leerzame middag spelen. Tijdens de Doe-week worden er iedere middag andere activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Daarvoor werkt het Doepark samen met verschillende organisaties. Naast meedoen aan een educatieve activiteit kunnen kinderen ook naar hartenlust spelen op een springkussen, spelletjes doen of zich laten schminken.

Op maandag verzorgt Weer- en sterrenkunde vereniging Thales een programma, met als thema "Naar boven kijken...". Dinsdag is het Wereld Natuur Fonds aanwezig in het Doepark met allerlei leuke activiteiten over en rondom dieren. "Zie ze vliegen" zo heeft de Milieuraad haar bijdrage op woensdag genoemd met een Ganzenbord Ontdektocht en een workshopje "Natuurlijk (laten) vliegen". Het Knuffelkonijn brengt op donderdagmiddag een bezoek aan de Nooterhof, in de knuffelbak kunnen kinderen dan knuffelen met verschillende konijnen. En vrijdag is het de beurt aan de Geologische Vereniging Zwolle. Kraak je eigen bol en bekijk hoe zo'n lavabol er van binnen uit ziet.

Deelname € 2,50 per kind, inclusief glaasje limonade. Aanmelden is niet nodig.

Netl, de Wildste Tuin

Bij Netl in Kraggenburg is het ook in deze periode heerlijk toeven. Kids kunnen heerlijk rennen over de touwbrug naar het eiland, klim en klauter over speeltuig door de natuur, spelen in de speeltuin, verstoppen in de bamboe jungle en een balletje slaan op de Pitch & Putt golfbaan. Lekker wandelen in de Wildste Tuin. En daarna heerlijk opwarmen met een warme chocomelk in het strandpaviljoen. In oktober nog alle dagen geopend.

Speuren in Zwolle

Een stad hoeft niet saai te zijn voor kids. Zwolle heeft kids genoeg te bieden! Voor kinderen van 6 jaar en ouder heeft Zwolle twee speurtochten ontwikkeld. Voor de kleintjes is er het Blauwvingerspoor, een speurtocht door de binnenstad met allerlei vragen over de stad. En voor de grotere kids is er Graaf Sassendonk, een interactieve ontdekkingstocht met smartphone.

Dappere stappers

Wandelen kan overal, maar is nergens zo spannend als in het Vechtdal. Waarom? Hier veranderen kinderen tijdens het wandelen van het Wolvenspoor in Stegeren in een wolf. Gaan ze in Rheeze als echte speurneuzen op zoek naar de verdwenen Knof de Pad of gaan ze in Ommen met Klepper Dieksie op zoek naar de geheimen van het verleden. 

 

Log In