Markeloseweg 78B, 7461 EE Rijssen

Smalspoor

In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. Je kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Station en Remise

Het vertrekstation en de remise van het Rijssens Leemspoor bevindt zich aan de Markeloseweg in Rijssen. Eenvoudig te vinden en in de restauratie kun je genieten van een heerlijke kop koffie of iets anders te drinken. Ook kunt je hier verschillende souvenirs kopen. De Leemspoor Trein brengt je over een fraai bostraject naar Station Koerbelt. Op dit station kun je tijdens bijzondere rijdagen ook opstappen. 

Materieel

Het materieelpark bestaat uit o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kun je zien hoe ver het staat met de restauratie van het materieel. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Rijtijden trein

De trein rijdt elke zaterdag vanaf 22 mei 2021 tot en met 30 oktober 2021 en vertrekt dan om 13.00, 14.30 en 16.00 uur vanaf de loods aan de Markeloseweg 78b. In de loods kan je ook het materieelpark bekijken dat onder andere bestaat uit een stoomlocomotief, diverse diesels, personen-, goederen- en werkmaterieel.

In de zomervakantie en de herfstvakantie wordt er ook op dinsdag en donderdag gereden op dezelfde tijden.

Heel geschikt als uitstapje voor het gezin of met vrienden, maar ook als onderdeel van een familiedag, bedrijfsuitje of buurtfeest bijvoorbeeld.

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig