Internationaal muziekfestival Enschede: Big Bang Festival 2019  

Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede

  BIG BANG Festival

  Dit avontuurlijke kindermuziekfestival wil je absoluut niet missen! Op zaterdag 13 en zondag 14 april is de derde Nederlandse editie van het internationale BIG BANG festival. Op 13 april is de uitreiking van de Willem Wilmink prijs voor het beste kinderlied in theater De Kleine Willem in Enschede. Dit beleef je tijdens een bijzondere feestelijke theatervoorstelling voor jong en oud. De rode loper wordt uitgerold, dus trek je mooiste kleren aan en geniet van de mooie liedjes! 

  Op 14 april is het BIG BANG Festival in het Wilminktheater en Concordia. Een muzikaal festival met veel muziek, theater, workshops en muzikale installaties. Speciaal voor het jongere publiek. Maar opa, oma, vader, moeder of oppas zijn ook van harte welkom! Eer is voor ieder wat wils.

  Met een festivalkaart bepaal je je eigen  route door dit muzikale labyrint. Je kunt concerten bezoeken, workshops volgen, een speurtocht maken langs verborgen muziekkamers of losgaan op installaties. En ben je nou een beetje uitgeput na al dat dansen en zingen, kom dan je eigen pannenkoek of hotdog maken op het foodfestival pleintje.  

  Het BIG BANG Festival leert je niks over muziek maar laat je er alles aan ontdekken. Bij BIG BANG hoor je hoe instrumenten kunnen klinken, maar ook dat er in de gekste dingen muziek zit. Je komt erachter dat je zelf muziek kunt bedenken en maken. Rustig of wild, een beetje bekend of juist  avontuurlijk, klassiek of fanfare, zingen of springen, of dat allemaal: je beleeft BIG BANG zoals jij wilt. 

  Er is een beperkt aantal festivalkaarten beschikbaar, waarmee je voor slechts €15,- naar alle concerten en activiteiten kunt en ook nog een gratis frisdrank krijgt en een pannenkoek mag versieren of een hotdog mag pimpen! Losse kaarten bestellen kan ook, vanaf €3,-. 

  Bestel ze direct

  Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied

  Wat is het beste kinderlied van 2019? Een vijfkoppige jury heeft uit ontzettend veel inzendingen een aantal zeer bijzondere kinderliedjes genomineerd. Een gezellige, feestelijke sfeer voor jong en oud zorgt voor een avond die je bij zal blijven. De genomineerde liedjes worden uitgevoerd en uiteindelijk wordt er een winnaar gekozen. Dans, zing en feest mee op deze feestelijke avond voor jong en oud in Theater De Kleine Willem. Prijs € 7,50  

  Programma Bij Bang Festival

  Soundproef: 12:00 uur in het Wilminktheater

  Ooit van een Dato Duo, Toonpad, Jester of Formonium gehoord? Ontdek deze bijzondere muziekinstrumenten in het muzikale laboratorium Soundproef. En het leuke is, iedereen kan er muziek mee maken! Onder leiding van ervaren workshopleiders mag je helemaal je eigen gang gaan en aan de slag met deze interessante instrumenten. In samenwerking met het muziekgebouw aan ‘t IJ.  
  Gratis te zien op vertoon van een festival- of voorstellingskaart

  Rocking Chairs: 12:00 uur in het Wilminktheater 

  Een droom die werkelijkheid wordt: muziek maken terwijl je in alle rust in een schommelstoel naar voren en naar achteren wiegt. Verschillende componisten hebben zich beziggehouden met mogelijkheden om muziek te laten ontstaan door middel van bewegingen die je met je lichaam maakt. Met de Rocking Chairs wordt schommelen nog leuker dan het al was! Een bijzondere muzikale ervaring. Ga lekker achterover zitten, relax en maak muziek op de Rocking Chairs!
  Gratis te zien op vertoon van een festival- of voorstellingskaart

  Spotter: 12:00 uur in het Wilminktheater. Gratis

  Een dansmachine die jouw dansbewegingen omzet in fantastische video decors én muziek, hoe vet is dat?! De Spotter is een licht verslavende dansmachine die uitnodigt om te bewegen, te vliegen en te vallen. Muziek maken was nog nooit zo leuk. Componeer je eigen muziek en tover prachtige videobeelden tevoorschijn door te bewegen zoals jij dat wil.
  Gratis te zien op vertoon van een festival- of voorstellingskaart

  Hop Frog Fanfare: Verschillende tijden in het Wilminktheater & Concordia. 

  Bruisende improvisaties, eigen composities en ritmes die allerlei kanten op worden geblazen. Twee percussionisten en zeven blazers betoveren jong en oud met muziek. De term ‘fanfare’ wordt op verschillende manieren benut. Soms klinkt dit grillig en absurd en dan weer eenvoudig en lachwekkend. Eigenlijk zoals het leven ook in elkaar zit.

   Gratis te zien op vertoon van een festival- of voorstellingskaart

  Muziekkamers: 12:30 uur & 14:30 uur -Backstage Wilminktheater - vanaf 5 jaar -  €5,00

  De muziekkamers zijn ondertussen een onderdeel dat niet te missen is tijdens het BIG BANG Festival. Een ontdekkingstocht langs verborgen kamers en vergeten hoekjes leveren wonderlijke muzikale verrassingen op.

  Cellokrijgers: 13:00 uur.& 15:30 uur -Wilminktheater-  €5,00.- vanaf 6 jaar. 

  Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met een cello en hun strijkstok gaan ze de strijd aan. Elke uitdaging die zij tijdens hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg, gaan ze aan!  De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren en zijn zeker niet bang. Ze strijken prachtige en onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek, bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd.

  Geestig en Beestig: 13:30 uur & 15:30 uur - Concordia- €3,00 -vanaf 4 jaar.

  Banjo’s, fluiten, doedelzakken, mondharpen en nog veel meer instrumenten verrijken zeven prachtige Finse animatiefilmpjes van vroeger en nu. Twee creatieve muzikanten genaamd Rémi Decker en Raphaël de Cock zijn eerste klas duizendpoten en hebben een enorme liefde voor de doedelzak. Zij zullen je dan ook een onvergetelijke voorstelling bezorgen. Settel je lekker in de rode theaterstoelen van Concordia en geniet van een veelzijdig en origineel filmconcert. Om bij te lachen, gieren en brullen!

  Le grand Ballet: 14:00 uur - Wilminktheater  -€5,00- vanaf 6 jaar. 

  Le Grand Ballet is een pittig feestje waarin twee muzikanten en een dansende vorst je meenemen in een taalloze voorstelling. De componist Frédéric Verrières geeft een moderne twist aan Marin Marais’ partituur. Iedereen wordt ten dans uitgenodigd. Soms wordt er netjes op de maat van de muziek gedanst en soms lijkt de choreografie een eigen leven te leiden! Iedereen gaat helemaal loos en de verbaasde muzikanten moeten noodgedwongen het tempo volgen. Met een duet van Viola Da Gamba en een elektrische gitaar en de interactie met het publiek, wordt dit een feestje om nooit te vergeten.

  Muziektuin: 12:00 uur - 17:00 uur - Concordia

  In de muzikale speeltuin vindtvind je van allerlei instrumenten die je kunt bespelen. Docenten van Kaliberkunstenschool helpen jou.
  Gratis te zien op vertoon van een festival- of voorstellingskaart.

   

  Adres

  • Adres: Wenninkgaarde 40-42
  • Stad:  Enschede
  • Land:  NL
  • Postcode:  7511 PH