Keukenbengels. Kook en bak workshops

Wethouder Elhorststraat 2, 7543 TD Enschede

Kook en bak workshops

Koken, bakken en lekker smullen! Welk kind houdt daar nou niet van? Bij de Keukenbengels weten ze als geen ander hoe leuk het is om met kids in de keuken te staan. Ze geven regelmatig diverse workshops voor kids. Van het maken van een High-tea tot een ouder kind workshop. En van het leren bereiden van een paasbrunch tot het maken van Mexicaanse hapjes.


kinderkooklessen

De kooklessen voor kinderen zijn geschikt voor kinderen die dol zijn op koken en graag meer willen leren over de verschillende (seizoens)producten. Proeven hoort hier ook bij en zal ook zeker aan bod komen door middel van een leuk proefspel. Ook leren de kinderen de verschillende kooktechnieken, hoe je veilig kunt snijden, de verschillende snijtechnieken en recepten lezen. Na het koken gaan we gezamenlijk aan tafel om te smullen van de heerlijke zelfgemaakte gerechten.  Uiteraard krijgen de kinderen de recepten mee naar huis.

Deze cursus  bestaat uit 5 lessen van elk 2 uur. In de laatste les worden de ouders uitgenodigd en gaan de kinderen aan hun ouders een lekkere proeverij aan hapjes presenteren. In deze proeverij kunnen de ouders zien en proeven wat de kinderen allemaal geleerd hebben tijdens de kooklessen. De lessen worden aangeboden op de woensdag en/of vrijdagen en gaan van start bij minimaal 6 deelnemers.

Samenvatting kooklessen:

  • Ontvangst met een lekker glaasje ranja en je eigen koksmuts versieren
  • De zelfgemaakte gerechten eten we gezamenlijk op.
  • Receptenboekje
  • 5 lessen, prijs € 15,00 per les
  • Als je alle lessen in vooraf betaald, betaal je € 70 en ontvang je een hip schortje
  • Duur: ongeveer 2 uur per les, 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.