Buiten activiteiten in Twente

Voorjaarsvakantie de perfecte week om veel naar buiten te gaan.

Buitenspeeltuin bij Familierestaurant Troubadour

Bij Familierestaurant Troubadour is een grote buitenspeeltuin die voor jonge kids en de wat oudere kids leuk en uitdagend is. Een grote air trampoline, schommels, klim en klauter toestellen, een interactieve Sona en nog meer gave toestellen. Ook binnen is een speeltuin, dus wordt het toch iets te koud, dan kun je binnen gewoon verder spelen! Ouders kunnen genieten van het voorjaarszonnetje op het (overdekte) terras. Natuurlijk prima te combineren met een heerlijke lunch of diner.

Goud & Edelstenen zoeken

Op Recreatiepark 't Rutbeek zit Adventure Twente. Een stukje ongerepte natuur waar je als kind nog lekker vies mag worden, kan survivallen, overleven en ontdekken. Ook kun je hier Goud & Edelstenen zoeken. Volwassenen en kids kunnen op zoek naar goud en edelstenen. Het goud en de edelstenen worden in emmers (bucket) met zand aangeboden, paydirt. Met een echte goudpan en met behulp van water uit de sluisbox (watergoot) of natuurlijke waterlopen spoel je het water weg zodat Goud & Edelstenen overblijven. Aan de hand van een kaart met foto's kun je kijken welke stenen je gevonden hebt. Natuurlijk mag je alles in een mooi zakje meenemen. Een dag ticket kun je vooraf reserveren en kost € 12,50 inclusief 2 goudpannen.

Buiten activiteiten in de voorjaarsvakantie

Verschillende locaties in Twente organiseren extra activiteiten tijdens de vakantie.

  • Bij Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal kun je Nestkastjes timmeren, braakballen pluizen, met een natuurgids het bos en of een Volle Maan wandeling maken. Bekijk alle activiteiten op de Sallandse Heuvelrug hier.
  • Bij Natuurmuseum Holterberg is er een gezellige gezinswandeling door het bos van de Holterberg. De start is op het Holterbergplein bij het Natuurmuseum. De rangers van het museum gaan voorop. Onderweg kijk je niet alleen naar de natuur, maar worden er ook spannende verhalen verteld. Na afloop mag iedereen die meegelopen heeft op het plein een lekker broodje bakken én is er hete chocolademelk.
  • Bij Kinderboerderij Dondertman in Holten kun je kuikentjes knuffelen, broodjes maken en meedoen aan knutsel activiteiten. En natuurlijk lekker spelen op de Kinderboerderij en de speeltuin.
  • Hof Espelo in Enschede organiseert een kindermiddag in de Natuur. De Kids kunnen hun eigen pijl & boog maken en een vuurtje stoken.

Wandelen

Een boswandeling doet ieder mens goed. Lekker uitrazen en klimmen en klauteren op de boomstammen die je onderweg tegenkomt. Een aantal plekken hebben extra speelplekken voor kids. Zoals het bos bij Hof Espelo, het speelbos op het Hulsbeek, de uitkijktoren in Hengeloof het kabouterpad bij Schaapskooi Stroothuizen.

Bij Pannenkoekhoes de Stroper vertrekt een leuke kindvriendelijke wandelroute. Het Dassen Hendrik Pad. Deze wandeling van 3km over Landgoed Eugheria sluit je natuurlijk af met een heerlijke pannenkoek van de Stroper.

Paintballen

Verzamel een paar vrienden bij elkaar (8+) en ga een middag paintballen op 't Rutbeek. Een Outdoor area met uitdagende plekken, bunkers etc. Kinderpaintball is veilig en wordt gespeeld met special kinderguns die minder hard schieten dan de 'normale' paintballguns. Er wordt met kleinere verfballetjes geschoten en ieder kind heeft altijd een masker op zodat gezicht en ogen beschermt zijn.

Buitenspeeltuin de Morskieft

De Morskieft heeft niet alleen een indoor speeltuin maar ook een hele grote buitenspeeltuin. Met een gave kabelbaan, trampolines, schommels en nog veel meer toestellen vermaken je kids zich hier uren.Log In