En toen was het alweer voorjaarsvakantie! De kinderen zitten nog maar net op school, en mogen nu weer een weekje thuis blijven. Alleen nu zonder thuis scholing, dus dat is wel een hele andere beleving natuurlijk. En ze hebben allemaal heel hard hun best gedaan tijdens de thuisscholing, en wij als ouders/ verzorgers natuurlijk ook...dus nu is het tijd om uit te rusten en te genieten.

Maar wat kunnen we doen tijdens de voorjaarsvakantie als (bijna) alles gesloten is? Gelukkig zijn er nog steeds dingen die wel kunnen! Wij hebben een paar leuke tips voor je.

OR Code speurtocht: Loop samen met je gezin een  gave QR-code speurtocht. 

Speurtocht vanaf Familierestaurant Troubadour in Tubbergen. Tijdens de speurtocht ga je op pad met een tablet waarop een kaart met de route staat. Daarnaast krijg je een knapzak mee met snoepjes voor onderweg en attributen die je nodig hebt voor de opdrachten. Je gaat op de route op zoek naar QR-codes en wanneer je er 1 hebt gevonden;scan je deze code met je tablet. Je krijgt nu een vraag of een opdracht. Wanneer alle vragen en opdrachten goed beantwoord en uitgevoerd zijn krijg je op de kaart te zien waar de schatkist van Kaps begraven ligt. In deze kist vind je een leuke verrassing.  

Reserveer je speurtocht hier

Escape room thuis

Een super leuke bezigheid tijdens de voorjaarsvakantie is een escape room. Een gaaf spel waar de kinderen zich een uur mee kunnen vermaken. En als ouder kun je zeker ook gezellig mee doen. Er zijn 3 verschillende escape rooms. Je bestel ze via Go-Kids en je ontvangt vervolgens alles wat je nodig hebt in je mailbox.  Met deze escape rooms krijg je een uur de tijd om te ontsnappen uit de kamer. Natuurlijk hoort er een heel spannend verhaal bij deze uitdaging en passen de opdrachten, puzzels en activiteiten helemaal bij dit themaverhaal. 

Er zijn 3 verschillende escaperooms. Astronaut, Geheim agenten en het Laboratorium.  Lees hier de verhalen achter de thema's en bestel de escape room naar jullie keuze.

Astronaut

Geheim agenten

Het Laboratorium

Let op: Bestel de escaperoom tijdig, je krijgt de escape room binnen 2 werkdagen toegestuurd. 

Klimbos: Ga de bomen in van Buitenhoff Outdoor Klimbos Rutbeek.

In de voorjaarsvakantie is Klimbos Rutbeek geopend voor (groepen) klimmers onder de 18 jaar.
Begeleiders vanaf 18 jaar mogen mee. Let op: 1 tot max 2 personen.
Klimmen kan tussen 13.00 - 15.00 uur op:
Zaterdag 20 februari
Zondag 21 februari
Woensdag 24 februari
Vrijdag 26 februari
Zaterdag 27 februari
Zondag 28 februari
Let op: Ivm Corona vooraf reserveren !!
Mail hierover naar info@buitenhoff.nl of bel voor meer informatie 06-53513570

 
 

Beleef het theater bij je thuis

Het Wilmink Theater en het Muziekcentrum Enschede zetten wekelijks leuke voorstellingen online. 
Iedere zondag is er een gloednieuwe uitzending te bekijken, waarbij Belicia Kuiper jullie 25 minuten lang meeneemt in de wereld van  jeugdtheater.  De uitzendingen zijn een week lang gratis te bekijken. Zoals Oliver de musical en Kikker in de wolken.

Klik hier voor de voorstellingen

Podiumkids Thuis is een online platform waar veel te gekke familievoorstellingen te zien zijn.  Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze online registratie van de voorstelling binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt. Er zijn bijvooorbeeld een aantal voorstellingen van Theater Sonnevanck uit Enschede te zien. Zoals Wij gaan op berenjacht (coproductie met Silbersee), Het Bangedierenbos en Sneue gevallen.
Naar het overzicht met voorstellingen

Kidslab

Tijdens de KidsLab workshops van Tetem in samenwerking met de bibliotheken in Overijssel ,gaan kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp activiteiten! 
Alle live KidsLab workshops voor de voorjaarsvakantie staan in het teken van textiel, waarbij kinderen vanaf 20 februari textielstickers kunnen maken, een embleem ontwerpen, een textiel art-college volgen en nog veel meer leuks!

20 februari: Weven met een zelfgemaakt weefgetouw
22 februari: Textielsticker ontwerpen
23 februari: Embleem ontwerpen
24 februari: Wearables en Facefilters
25 februari: Maak je eigen sokkenpop
26 februari: Leer haken met je handen
27 februari: Maak je eigen licht piano

Lees meer over de verschillende workshops

Knutselen

Knutselen kan altijd! De ene keer willen de kids lekker hun eigen fantasie gebruiken en een eigen creatie maken. En een andere keer is het leuk om echt aan een "project" te werken. 
Op de website van Kijk & Doe, een heel gezellig creatief atelier in Almelo, vind je allemaal leuke knutseltips. Leuke opdrachten stap voor stap uitgelegd. Tevens bestel je via de webshop complete knutselpakketten.

Naar de knutsel tips van Kijk & Doe

Wandelen met kinderen

Met een beetje geluk hebben we mooi weer tijdens de vakantie. Een wandeltocht is dan een leuk uitje. Helemaal als er een wandelroute is met leuke opdrachten onderweg, gecombineerd met wat lekkers. De wandeltocht van OERRR is daar een prima voorbeeld van. Deze wandeltocht is slechts 2 km lang en daardoor perfect om ook met jonge kids te wandelen. De route haal je bij Pannenkoekhoes de Stroper in De Lutte voor €5,00. Leden van Natuurmonumenten betalen €2,50.
Het boekje dat je ontvangt staat vol met weetjes over de natuur en de omgeving. De route is bewegwijzerd met groene OERRR bordjes en daardoor door de kids zelf te volgen. Je komt 7 nummers onderweg tegen. Elk nummer komt overeen met een opdracht of weetje in het boekje.  

Voorjaarsvakantie actie 1: Een doos met 8 naturel pannenkoeken met stroop en suiker + de OERRR wandeling voor slechts € 12.50 per doos.

Een andere erg leuke wandeltocht voor kinderen is de Tovertocht. Deze start ook vanaf Pannenkoekhoes de Stroper.  Het is een wandeling van ongeveer 1,5 uur. Je krijgt een rugzak mee met toverattributen voor een leuke wandeling , inclusief uitleg.

Voorjaarsvakantie actie 2: Een tovertocht wandelling met na afloop een pannenkoek kindernaturel, drankje en een kinderijsje. Voor slechts € 11.00 voor leden van Natuurmonumenten en € 14.50 voor niet-leden.

Let op: De Voorjaarsvakantie actie is geldig van 19-02-2021 t/m 28-02-2021Pannenkoekhoes de Stroper is tijdens de voorjaarsvakantie geopend van woensdag t/m zondag. van 11:00 uur tot 19:30 uur. 

 

Wandelen vanaf Pannenkoekhoes de Stroper

Escape room Rutbeek

Nederland zat volop in de wederopbouw en ook in Duitsland waren tekorten op het gebied van levensmiddelen, zoals koffie, thee, sigaretten, roomboter en zout. Dit had tot gevolg dat de bewoners van het landelijke grensgebied hun eigen oplossingen zochten en er ontstond een verboden handel tussen Nederlandse en Duitse inwoners.

Het smokkelen gebeurde in de avond en nacht om zo de pakkans te verkleinen. Wanneer je werd gesnapt, werd er hard opgetreden, want de douaniers, commiezen genaamd, waren heel fanatiek. De smokkelwaar werd afgenomen en men verdween voor enkele dagen in het kot!

Ontsnap met je eigen gezin uit deze escaperoom. Gezien de corona maatregelen is dit alleen te boeken met je eigen gezin van max. 4 personen. 

Meer informatie over Escaperoom Rutbeek

 

Crazy 30 for kids - Online spel. 

Een hilarisch spel met vrienden en vriendinnen.  CRAZY 30 - for kids betekent  een uur lang geweldig veel lol.  Het spel kun je spelen met 4 tot 10 kinderen, dus verzamel een leuke groep vriendjes en vriendinnetjes om met z'n allen een uur FUN te beleven. Ze hoeven niet op één plek te zijn: met een videocall kunnen kids vanuit verschillende huizen dit spel heel goed samen spelen. Nu zijn er wel meer online spellen te krijgen... waarom zou je voor CRAZY 30 kiezen? Een belangrijk verschil is dat de kinderen communiceren met een persoon, niet met een computer. Ze krijgen een levende spelbegeleider, wat het geheel veel leuker maakt. Lekker interactief en met heel veel lol!

Voorjaarsvakantie actie: Bestel je met onze kortingscode, dan krijg je ook nog eens 10% korting!
Vul daarvoor bij de bestelling de volgende code in: FRIENDS10

Lees hier alles over Crazy 30 for kids

Bult Beesten Pad bij Frans op den Bult

Trucker frans is weer op pad geweest met zijn vrachtwagen.
Deze keer had hij een ritje naar de dierentuin. Hij moest daar eten brengen voor alle dieren. Hij heeft meteen even een kijkje genomen in de dierentuin. Oohh, wat is daar veel te zien en wat heeft hij veel geleerd over heel veel dieren!
Nu wil trucker Frans jullie graag ook iets leren over dieren.
Maar in het wandelbos bij Frans op den Bult lopen geen dieren zoals in de dierentuin. Daarom heeft trucker Frans plaatjes verstopt in het wandelbos en leuke spelletjes en opdrachten bedacht voor onderweg.............

Donderdag t/m Zondag van 10.00 – 16.00 uur
€4,95 per kind vanaf 3 jaar, incl. 1 consumptie munt

Cadeautjes voor de kids;
🐾 Een dierenmasker!
🐾Een beker voor mee naar huis!
🐾Een lolly bij het inleveren routekaart

🦋Uiteraard is alles volgens de huidige regels. Wij hebben er weer heel veel zin in. We hebben de blije kids gemist! Tot gauw🦚

Extra tip van de redactie: in de weekenden van de krokusvakantie worden er naast de warme dranken en lekkernijen ook heerlijk belegde broodjes to go uitgeserveerd. Denk aan een broodje knakworst voor de kinderen, maar ook aan papa en mama is gedacht met heerlijke broodjes beenham en hamburger!

Lees hier alles over het Bult Beesten Pad

Speurtocht 

Wil je de kids even lekker naar buiten hebben?! Zet dan een leuke speurtocht uit. Op deze manier is wandelen en buiten spelen een uitje! We hebben een blog met leuke speurtocht ideeën opdrachten voor je!
Speurtocht tips

 

Vakantie- Doe-Boeken

Even lekker chillen zonder een scherm? Dat kan met deze leuke vakantie doe boeken. Handig voor onderweg en thuis!
De leukste doe boeken voor kids
 
 
We wensen jullie een hele gezellige en zonnige voorjaarsvakantie!