Sinterklaas in Twente 2023

Het allergrootste kinderfeest barst weer los. En Sinterklaas vergeet de deurtjes in Twente ook niet. Sinterklaasintochten in Hengelo, Almelo, Borne, Oldenzaal, Delden, Goor, je kunt hem overal een warm ontvangst geven. Liever iets kleiner? Hij doet natuurlijk ook diverse dorpen aan zoals Deurningen, Hertme, Saasveld, Losser, Overdinkel en nog veel meer! Via deze blog houden wij jullie zo goed mogelijk op de hoogte waar en wanneer de Sint & Pieten gaan aankomen. Daarnaast delen we in deze blog ook andere leuke tips in aanloop naar het grote kinderfeest!

>>Scrol hier direct naar de intochten

Voorpret en lekkers voor Sinterklaas!

Sinterklaas stress

Sinterklaas Stress

Zelf ben ik dol op deze magische periode, maar voor veel kinderen is het een periode vol met prikkels en spanningen.

Zorg voor meer rust en ontspanning met de Pietje Paniek. Verkrijgbaar in een etherische olie of mini spray (ideaal als schoencadeautje!)

YES please!

Surprise maken

HELP!

Heb jij kinderen die een surprise mogen knutselen maar niet weten waar ze moeten beginnen? Kom dan naar de speciale middagen in het atelier van KIJK & Doe in Almelo. Martine heeft werkelijk waar alle materialen voorhanden en helpt je waar nodig met jouw creatieve plan! 

 

Sinterklaas aftelkalender

Omdat het allemaal al spannend genoeg is en nogal wat stress bij de kleintjes met zich mee kan brengen hebben wij een aftelkalender en schoenzetkalender ontworpen. Erg prettig en duidelijk voor zowel ouders als kinderen! 

>> 10, 9 ,8 aftellen graag!

Huisbezoek!

Maak jouw sinterklaasfeest wel heel bijzonder met deze professionele Sint en roetveegpieten! Al weken zitten de kinderen te wachten tot het eindelijk pakjesavond is. Het Sinterklaasjournaal iedere dag gevolgd. Wat zal Sinterklaas dit jaar hebben mee gebracht? Als Sinterklaas dan persoonlijk de cadeaus komt brengen is dat extra speciaal en een moment wat lang herinnert zal worden. Staat er iets leuks in het grote boek of heb je iets wat je de Sint al lang wilt laten zien? We hebben gehoord dat Sint nog een paar plekjes heeft in het weekend van 2 en 3 december en hij komt in bijna heel Twente!

>> Graag Sinterklaas!

Sinterklaas Journaal

Het Sinterklaas Journaal helpt natuurlijk ook ontzettend bij de voorpret. Op 13 november 2023 om 18.00 uur staat de eerste aflevering gepland en op 4 december de laatste.

Sinterklaas en Piet ontmoeten

Sinterklaas bij Bolle Jan

Sinterklaas is gek op pannenkoeken! Dat moet wel want je mag bij Restaurant Bolle Jan tussen 18 en 30 november je zelfgemaakte klompje komen zetten én op 25 en 26 november komen Sinterklaas en zijn Pieten er zelfs een bezoek aan het restaurant brengen.

>> Wat leuk!

Sinterklaas Enschede

Sinterklaas in het Schaatscafé Enschede

Sinterklaas komt ook voorbij het het gezellige Schaatscafé op de Oude Markt in Enschede. Tussen 1 en 5 december zelfs dagelijks vanaf 15.00 uur. 

Op 1 december ben je welkom voor de sinterklaasdisco op de schaatsbaan. 

Sinterklaasfeest bij Monkey Town Enschede

Bij Monkey Town Enschede is de Sinterklaasvreugde niet te stoppen! Dit jaar pakken ze groots uit met de Sint & Piet Weekend op 25 en 26 november.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november hebben ze een scala aan activiteiten gepland, en zelfs Sinterklaas zelf komt op bezoek! Op zaterdag krijgen kinderen de kans om hun Pietendiploma te verdienen door deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten waar ze hun kennis, snelheid en behendigheid kunnen testen. De activiteiten vinden plaats vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur en van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Op zondag verwelkomen ze hun huisvriend Rogier de Avonturier om 11:30 uur voor een gezellige familieshow.

>> Leuk zeg!

Piet bij Landgoed Kaamps

Op 25 november kun je om 10 of 11 uur komen een klompje versieren. Dit klompje mag je bij de haard zetten en als je gelukt hebt kun je hem 2 dagen later weer gevuld ophalen! Piet komt zelf ook nog voorbij om te kijken tijdens het knutselen. Hoe gezellig!

>> Leuk!

Pieten en Sinterklaas spelletjes bij de Troubadour

Op 1, 2 en 3 december vanaf 15.00 uur zullen er een aantal Pieten rondlopen bij Familierestaurant de Troubadour die spelletjes met de kinderen gaan doen. Ze hebben bijvoorbeeld een sinterklaasbingo, pepernoten sjoelen en sinterklaas memory. Ook zullen ze uiteraard wat snoepgoed uitdelen.

Sinterklaas Twente

Pieten in de bediening

Bij Pannenkoekhoes de Stroper, tussen de Lutte en Oldenzaal, werken Pieten in de bediening. Dan wordt het wel heel erg leuk om lekker te gaan eten met het hele gezin. Ze staan ingepland op 25, 26 november en 2 en 3 december. Eet smakelijk!

>> Lekker!

Pepernoten en chocolade bij Pelles

Wat is Sinterklaas zondag pepernoten en heerlijke chocolade? Bij Pelles IJs en Chocolade in Deurningen zijn ze helemaal klaar voor Sinterklaas. Je scoort hier de leukste en lekkere cadeautjes en natuurlijk de overheerlijkste letters. Je vindt ze aan de hoofdstraat 7 in Deurningen naast het Pelles Eten en Drinken (waar het trouwens ook erg gezellig is!) Ze hebben ook een webshop waar je alvast een kijkje kunt nemen!

>> Naar de webshop

Sinterklaas in het Theater 

Op 22 november bezoek je De Grote Sint show in Schouwburg Hengelo. Er staan maar liefst 3 voorstellingen gepland deze middag! Op 3 december bezoek je om 11.00 uur of 13.30 uur de Bende van Sinterklaas in Stadstheater de Bond in Oldenzaal. Op zondag 26 november komt Sinterklaas weer naar het Wilminktheater met een mooie, spannende en vooral vrolijke voorstelling. Bij Theater Hof 88 in Almelo kun je op 26 november komen kijken naar de Sinterklaasmusical Radio Pepernoot. 

Sinterklaas in de bios

Bij Movie Unlimited Almelo en Hengelo organiseren ze zowel op 26 november als 3 december een kleuterbios met Sinterklaasfilms. Dat wil zeggen dat ranja en een spekje inclusief zijn én dat het geluid zachter staat dan tijdens een regulier bioscoop bezoek. Win-win lijkt me! Je bezoekt de Grote Sinterklaasfilm of de Club van Sinterklaasfilm

Sinterklaasintochten

Onderstaand vind je de intochten in Twente. Wil jij weten waar Sinterklaas in de Achterhoek aankomt. Klik dan hier.

Almelo

Sinterklaas komt dit jaar naar Almelo op 18 november 2023. Het programma begint om 12.00 uur en rond 12.30 uur komen de Sint en zijn pieten aan in de haven en de kinderen kunnen de Sint daar een handje geven. Om 13.15 uur begint de Sint aan zijn rondtocht door de stad.

Hengelo

Dit jaar komt de Sint op zaterdag 18 november 2023 om 14.00 uur vanaf het station aanlopen om daarna met +/- 160 roetveegpieten en 8 sint en piet praalwagens door de stad te trekken. Vanaf het NS station maakt Sint een route door de stad en zal bij eindpunt podium De Appel aankomen rond 15.15 uur. Rond 15.30 uur zal de sint welkom worden geheten door de burgermeester op het podium bij het Burgemeester Jansenplein de trappen van het bordes.Daarna gaat de Sint rond 16:00 uur naar zijn “Huis van Sinterklaas” in Stadscafé de Basiliek.

de Noork Hengelo: de intocht in De Noork staat gepland voor zondag 26 november 2023 v.a. 14:00 uur.
Slangenbeek Hengelo: zondag 19 november 2023 vanaf 14:00 uur.
De ontvangst van de Sint in de Hasseler Es staat dit jaar gepland op zaterdag 18 november. 

Oldenzaal

Kom je ook gezellig naar de intocht om Sinterklaas te zien? Op 18 november 2023 vanaf 13.00 uur komt hij aan in Oldenzaal en zal worden verwelkomd door de burgemeester in het centrum van Oldenzaal. Iedereen is welkom om de Sint een handje te geven en lekkere pepernoten te komen eten! 

Delden

Zie ginds komt de stoomboot! Op zondag 26 november 2023 zal de Sint met zijn Pieten weer arriveren per boot voor de intocht en het Sinterklaasfeest in Delden. Meer informatie volgt!

Overdinkel

Zondag 19 november 2023 komen Sinterklaas en zijn Pieten om 14.45 uur in Overdinkel aan. Ze maken dan met Muziekvereniging Concordia een rondgang door het dorp om alle kinderen te begroeten en te vieren dat ze weer in Nederland zijn. Aansluitend gaan Sint en pieten naar ‘t Trefhuus waar de kinderen de Sint kunnen verwelkomen. Iedereen is daar allen van harte welkom voor een gezellige afsluiting.

Losser

Zondag 18 november 2023 is het weer zover, dan komt Sinterklaas een bezoek brengen aan Losser!
Maar de Sint komt natuurlijk niet alleen, hij zal samen met wel meer dan 60 pieten het dorp bezoeken. Samen met alle pieten zoals professor piet, brandweerpiet en natuurlijk de cadeautjespieten zullen ze alle kinderen een onvergetelijke middag bezorgen waarin veel gedanst, gezongen en gefeest mag worden. Vanaf 13.00 uur zullen de pieten hun kunsten vertonen bij de Oale Toren op het Martinusplein!

Denekamp

Sinterklaas komt zondag 19 november 2023 in Denekamp aan. Om 12.00 uur wordt hij ontvangen op het bordes van het gemeentehuis.
Geef Sinterklaas een warm welkom! Kom met je hele familie naar het Nicolaasplein om de goedheiligman te verwelkomen in Denekamp. 

Hengevelde

Op zaterdag 25 november 2023 brengt Sinterklaas weer een bezoek aan Hengevelde. Dit jaar wordt het niet zo maar een intocht maar een feestelijke verlichte intocht! De start is om 17.00 uur.

Daarbij is het de bedoeling dat iedereen gezellig achter Sinterklaas en zijn gevolg aanloopt, om na de optocht met zijn allen bij de Hengeveldse Evenementen Tent (HET) gezellig een drankje en een vreugdedansje te doen. Dus neem je discolampjes en ‘glow in the dark’ spullen mee (in je haren, op je mijter, in je schoenen, of op je pietenpak), trek je wandelschoenen aan en loop gezellig mee in de Sinterklaasintocht!

Borne

Zaterdag 18 november 2023 komt Sinterklaas weer aan in Nederland en dus ook in Borne!
Het belooft een feest te worden met al vanaf 12.00 uur de eerste pieten op het Rheineplein. Om 14.00 uur wordt de Sint verwacht op het Rheineplein.

Deurningen

Op zaterdag 18 november 2023 om 14.30 uur wordt Sinterklaas ontvangen bij de put waar je het dorp inkomt vanaf de Vliegveldstraat. Van daaruit wordt er via een optocht door het dorp gelopen en is er een samenzijn op het kerkplein. Voor kinderen tot en met groep 5 is er daarna nog een treffen in 't Spölhoes. Kinderen kunnen bij Sinterklaas komen, liedjes zingen en voor alle kinderen is er een lekkere verrassing. 

Bornerbroek

Sinterklaas komt altijd aan in Bornerbroek op de zondag nadat hij in Nederland is aangekomen, dus zondag 19 november 2023. Om 14.00 uur zullen de Sint en zijn pieten aankomen via het kanaal bij de Vredesbrug.

Wierden

De grote Sinterklaasintocht in Wierden is op 18 november en begint rond 15.00 uur bij het station. De goedheiligman zal worden ontvangen met muziek van Harmonie Sint Jan Wierden. Tevens zal Sinterklaas op 25 november vanaf 18.00 uur aanwezig zijn in het centrum en op zaterdag 25 november is er een Pieten speurtocht van 13.30 tot 15.00 uur.

Enschede

Sinterklaas en zijn Pieten komen ook dit jaar weer aan in Enschede!
Op 18 november 2023 komt Sinterklaas aan in de haven van Enschede. Nadat de boot is aangemeerd komt de Sint alle kinderen natuurlijk gedag zeggen en maken de Pieten er weer één groot feest van!

Ootmarsum

Zaterdagmiddag 18 november 2023 arriveert Sinterklaas weer in Ootmarsum. Hij komt om 15.00 uur aan in het centrum waar hij op het balkon van het voormalige stadhuis iedereen zal verwelkomen. De Sint en de Pieten vertrekken om 14:45 uur vanaf de Kuiperberg onder begeleiding van de Harmonie Caecilia richting het centrum. Op het balkon van het voormalig stadhuis (Kerkplein) zal de Sint iedereen verwelkomen rond 15.00 uur.

Boekelo

Op zaterdag 18 november 2023 komt de Sint in Boekelo. Om 14.00 uur wordt hij verwacht op het Blekerijplein en iedereen is welkom!

Waar, met wie en hoe jullie het ook gaan vieren: Go-Kids wenst jullie heel veel plezier!