Indrukwekkend, spannend, grappig en zielig...dat is Edward Scharenhand

We moesten een beetje huilen, zeiden de 2 dames in koor, toen de lampen aangingen. Enthousiast, onder de indruk en met rode wangen van inspanning lopen we de zaal uit. Het was zielig en grappig tegelijk. En vooral het eind. En dat zorgde ervoor dat de boodschap van het verhaal binnen was gekomen.

De voorstelling heeft indruk gemaakt. In de foyer staat een knutseltafel waar je scharenhanden kunt knutselen. We settelen ons hieraan en terwijl we knutselen komen de verhalen los. Het grappigst was toch echt Juda. In z'n trainingspak, met Haags accent en z'n liefkozende "Maggie". En weet je... hij was ook gewoon die vader hoor! En zoveel cavia's in je huis met zoveel kooitjes... en het podium draaide rondjes, en toen Edward er ineens bovenuit kwam...whoa..schrikken joh.

En zo kletsen de dames gezellig door. Omdat het een 8+ voorstelling is heb ik mijn jongste dochter thuis gelaten en daarvoor in de plaats m'n petekind van 9 jaar meegenomen. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Want echt, theater Sonnevanck heeft ons op het puntje van de stoel laten zitten. We werden meegesleurd in het verhaal. En daarbij is Edward Scharenhand een griezelige verschijning. Blonde lange haren, een strakke, starende mimiek, een zwart motorpak en dan die handen! Geen vingers maar scharen. Van lange ijzers met het daarbij horende geluid. Steeds als hij op komt, komt hij uit het niets. Waardoor we regelmatig een schrik effect hebben.

Edward verstoort het perfecte en harmonieuze leventje van Gul. Magdalena en tante Marie zijn echte weldoeners. Ze helpen mens en dier. De deur staat voor iedereen open. En dus ook voor Edward. Deze lieve zachte jongen komt bij tante Marie en Magdalena wonen. Maar Magdalena vindt hem eng. Zijn scharen zijn gevaarlijk, griezelig en schrikken mensen af. En zo ontstaat er een gewetenskwestie Want iedereen is gelijk toch?

Hilarische avonturen van Magdalena en Juda, discussies van Tante Maria en Barry over opvoeding en het goede voorbeeld geven, en muzikale ondersteuning en liedjes door de 4 spelers. Het zou jammer zijn als ik meer over de inhoud ga vertellen. Laat jezelf meeslepen in dit sprookjesachtige verhaal. Hoewel een sprookje altijd met een happy end eindigt...is het hier wat complexer. Maar het begint wel met; er was eens een probleem...

Deze voorstelling speelt op 30 en31 oktober in Theater Sonnevanck in Enschede. Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Bestel hier je tickets.