Stoere dino’s in de broodtrommel

Gastblog door Maureen Eissing

Yes eindelijk is het zover. De dino week op Go kids Twente. Ik kan dan natuurlijk niet achter blijven met leuke dino lunch inspiratie. Toen ik hoorde dat ons Enschede de hele zomer in het teken van de dinosaurus komt te staan kon ik mijn geluk niet op. Na het zien van de eerste film van Jurrasic Park is mijn fascinatie voor dino’s ontstaan. Gelukkig ben ik niet de enige dino fan in huis. Samen met onze zoon kijken we geregeld stukjes uit de film. Eén keer heeft Martin ons gefilmd tijdens het kijken van de filmpjes en ik weet niet wie er meer onder de indruk was, Ruben of ik. Hihi. Waar Ruben koelbloedig wauw mama moet je die grote dino vis zien roept, draait mijn maag stiekem om. Gewoon omdat ik nogal veel fantasie heb en ons al zie lopen tussen die mega dieren. En nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Als de poorten open gaan van vliegveld Twente weet ik wel wie er spreekwoordelijk voor de poort ligt 😉. Tot die tijd stillen wij onze honger met deze leuke dino lunches.

De dappere dino lunch

Geregeld krijg ik de vraag van Ruben of hij een dino lunch mee mag naar school. Maar dan wel in een dinosaurus trommel. Ik als vervend gebruiker van de Yumbox had toch enigszins moeite om een andere lunchbox aan te schaffen. Tot ik in contact kwam met stadsgenoot Birgit van www.madebybir.nl. Zij heeft deze super toffe t-rex gemaakt voor op Ruben’s trommel en zo kon Ruben een echt, echte dino lunch mee naar school en ik kon gewoon onze vertrouwde Yumbox gebruiken. De buitenkant is gefixt nu de binnenkant nog.

 

Ik ben begonnen met twee casino volkoren boterhammen te beleggen met pindakaas. Met de lunchpunch steek je zo heel makkelijk een dino uit. Wat zoute stokjes eronder en wat noten erom heen en je stoere dino landschap is bijna klaar. Als je het ei steeds een beetje schuin in snijd (je snijdt v-tjes) dan heb je meteen een ei zonnetje aan de hemel. Wat dino poepjes (rozijnen in het midden vakje) en het dino kiwi ei heb ik hetzelfde ingesneden als het ei. Nog wat appelblokjes en een aardbei erbij en klaar is de dino lunch voor naar school.

 

Monkeyplatter lunch voor twee 

In het weekend hebben we vaak een lekker broodje wat de kinderen uit mogen kiezen. De ene keer is dat een bolletje en de andere keer kiezen ze voor een tosti broodje. Dit keer werd het een witte dino en daar moest natuurlijk ook een vulkaan bij. De dino’s heb ik heel makkelijk weer uitgestoken met een uitsteker. De vulkaan is een simpele driehoek met paprika vuur. De dino’s lopen op een grillige bodem van appel met kaneel. De boom is een banaan in plakjes met mango ‘bladeren’en de topper van de monkeyplatter het heuse dino ei. Je kookt het ei zoals je altijd doet en wanneer hij klaar is sla je allemaal kleine barstjes in de schil. Dan wat kleurstof in een zakje en stop het ei erbij in. Een beetje de kleur verdelen en wat schudden en dan leg je het ei voor ongeveer een half uurtje in de koelkast. Dan afpellen en even afspoelen en klaar is je dino ei. Onze niet ei eter is door de befaamde dino eieren, eieren gaan eten.

Als dit geen dino inspiratie is dan weet ik het ook niet meer. Ik hoop dat jullie allemaal net zo gaan genieten in het mooie Enschede van alle dino’s. En wie weet zien jullie deze grote dino wel lopen op vliegveld Twente. Ik ben te herkennen aan de stekels op mijn rug en aan die onmeunige grote voeten. Zie ik jullie daar?

Door: Maureen Eissing.

Deze week op Go-Kids: De Dino Quiz. Doe mee en maak op een gezinsticket voor Dinopark Twente. Naar de Quiz.