Yoehoe!!! We hebben vakantie!! Tijd om leuke dingen te gaan doen!

Blijf je gezellig in het mooie Twente? Dan wil je deze uitjes zeker niet missen!

1) Op Sterrenjacht in de Museumfabriek

Kom jij deze herfstvakantie op sterrenjacht? In de Museumfabriek vind je de oudste nog werkende sterrenprojector ter wereld. In de museumhal is een grote zwarte koepel gebouwd waarop de projector de sterren projecteert en die precies zo bewegen als in werkelijkheid. Iedere dag zijn er shows die gepresenteerd worden door deskundigen. Zij kennen (bijna) alle geheimen van het heelal. Je moet wel even reserveren voor een bezoek aan de koepel.

Er is nog veel meer te doen in de Museumfabriek. Zoals de Makerspace waar je zelf aan de slag kunt. Lees hier alles over een uitje naar de Museumfabriek

 

2) Brandpreventie week in Techniekmuseum Oyfo

Kinderen van 9 t/m 12 jaar kunnen van 20 t/m 26 oktober meedoen aan een Speurneuzen speurtocht en het einde hiervan is wel heel bijzonder. Ook mag je zelf materialen in vuur zetten onder begeleiding van de brandweer. Je krijgt na afloop een klein cadeautje en je kunt een leuke prijs winnen. Dit alles omdat het de landelijke Brandpreventieweken zijn. 

Ook zijn er weer doemiddagen in het museum. In de herfstvakantie kun je in het Techniekmuseum weer je technische hercencellen laten kraken en Doepakketjes maken! Je kunt met het door jou uitgezochte pakketje aan de slag in één van de Doelokalen op de 2e verdieping. Hier kun je het pakketje onder deskundige begeleiding in elkaar zetten. Je maakt kennis met allerlei leuke technieken zoals solderen, je ontdekt hoe zonne-energie werkt, of hoe je jouw robotje laat bewegen.

Lees hier meer over een dagje uit naar Oyfo. 

3) Cinekid

De herfstvakantie vier je met Cinekid, het leukste filmfestival voor kinderen! Kinderen tussen de drie en veertien jaar kunnen nieuwe, bijzondere films bekijken en in het MediaLab op ontdekkingstocht naar de nieuwste technische snufjes. De films draaien van 19 t/m 26 oktober, het MediaLab is van 21 t/m 25 oktober te bezoeken.

Concordia aan de Langestraat 56 wordt omgetoverd tot een Medialab. Van maandag tot en met vrijdag zijn diverse hightech workshops te volgen. ‘Jouzelfie’ bijvoorbeeld, waarbij kinderen een eigen unieke selfiefilter kunnen ontwerpen - eens iets anders dan de standaard Snapchat poezen-oren. Of ze spelen de hoofdrol in hun eigen tekening. De tekening wordt op een green screen geprojecteerd, de camera draait en…actie! Ook is er het spel Line Wobbler, met een spiraal die kan bewegen als controller en een vijf meter lange LED-strip als speelveld. Kinderen krijgen daarmee de volgende uitdaging: kunnen zij langs de obstakels kruipen en zo de vijanden verslaan?

Voor een overzicht van alle workshops, activiteiten en films kijk je hier. 

4) Naar buiten

Lekker een frisse neus halen, speuren naar paddenstoelen, overleven in het bos, een spelletjesmiddag, wandelroutes en nog veel meer buiten uitjes vind je via deze link.

5) Uit eten met kinderen

Uit eten gaan met kinderen is een feestje als je naar een restaurant gaat dat kindvriendelijk is. En die hebben wij gevonden! Een paar hele leuke en lekkere restaurants in Twente. 

Bijvoorbeeld. Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte. Een gezellig pannenkoek restaurant met een speelhoek, buiten speeltuin en vermaak aan tafel. Ze hebben een speciale herfstvakantie aanbieding.

Herfstvakantie kindermenu:

  • Een glaasje ranja
  • Een kinderpannekoek
  • Kinderijsje
  • Voor slechts €7,50

Of Familie restaurant Troubadour in Tubbergen. In dit restaurant met grote buiten speeltuin en binnen speeltuin geniet je van heerlijke gerechten. Nieuw is de Slush machine! En special voor alle Go-Kids volgers is er een leuke actie!

Maak je eigen slush met korting

Op vertoon van de nieuwsbrief (op je telefoon) kun je een slush met een smaak naar keuze (aarbei, fristi, appelsap, cola) kopen voor slechts € 1,50. 

Voor een overzicht van kindvriendelijke restaurants in Twente klik je hier. 

6) Naar het Theater met kinderen 

Oeh ja! Er zijn zoveel leuke theatervoorstellingen deze vakantie. Voor de allerkleinsten 2+ en voor de allergrootsten 10+We hebben ze op datum in een overzicht gezet. Let op: De voorstellingen in Schouwburg Hengelo krijg je 15% korting! 

Bekijk de jeugdtheatervoorstellingen in de herfstvakantie hier. 

7) Binnen uitjes

Geen ballenbak of indoor speeltuin, maar gave binnenuitjes die je met meerdere personen kunt beleven! Zoals een Escape RoomLasergame of Blacklight Midgetgolf. Leuk om met je gezin te doen of een stel vrienden. Bekijk deze indoor uitjes hier.  

8) Binnen speeltuinen

Een ballenbak, een binnen speeltuin, een indoorspeelparadijs...hoe je ze ook noemt...iedereen weet wat we ermee bedoelen. En ook iedereen weet hoe blij je de kids met dit uitstapje maakt! Daarom een overzicht van binnen speeltuinen in Twente.
Je vindt het overzicht hier.

9) Sportieve uitjes

Indoor uitjes die lekker actief en sportief zijn! Die hebben we verzameld in dit overzicht. Zwemmen in een lekker warm binnenbad, schaatsen op IJsbaan Twente, springen bij Krazy Kangaroo. Ook zijn er extra vakantie activiteiten toegevoegd. Zoals een loopmat  in het water en activiteiten in het water bij zwembad Vondersweijde  of een Halloween Fright Night bij recreatiebad de Wilder en de Familie Fun middag van IJsbaan Twente. Lees alle sportieve indoor uitjes hier. 

10) Doe's Gek festival

Het allerleukste familie evenement waar alles kan en niets te gek is komt weer terug bij IJsselhallen Zwolle!  

Tijdens Doe’s Gek komen bezoekers terecht in een wereld waar ruim 15.000 m2 gevuld is met onder andere springkussens, game units, LEGO bouwwerken, Twickto, circus en veel meer! Alle attracties zijn inbegrepen bij de entreeprijs. In de hallen zijn verschillende werelden gecreëerd. Zo is er een Gamewereld, een kermis en zelfs een heuse peuterwereld. Genoeg te beleven dus.

Het evenement is leuk om te bezoeken met de hele familie. Vooral voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar is het evenement een fantastische dag uit waar ze nog lang over zullen napraten.  

  • Doe's Gek is een kinderparadijs vol attracties, spellen, games en liveshows
  • Lego, Legobouwtafels, games, virtual reality, fotomuur, springkussens, hindernisbanen, panna voetbal, skelterbanen, kinderboerderij, kermisattracties en een bioscoop
  • Live optredens: jeugdcircus Pavarini, Dj-Marcel, YouTubers, dinosaurusshow van Dinoland, zeemeerminnenshow, Telekids Musicalschool, open podium en nog veel meer… Ontdek het zelf!!!
  • Eén ticket voor onbeperkt speelplezier

Bekijk hier alles over dit evenement en bestel meteen je familie ticket met korting!