Bevrijdingsdag in Zaanstreek Waterland


Dit jaar vieren we Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag in één keer: op 5 mei 2016. Bevrijdingsdag is een dag van feest en vrijheid, dus is er van alles te doen in Zaanstreek-Waterland.

Zaandam

Kermis en vrijmarkt met optredens De Burcht

Van 23 april tot en met 5 mei is er kermis in Zaandam. Dit jaar op De Burcht, niet in het Veldpark. Op Bevrijdingsdag dus de laatste kermisdag, en natuurlijk ook vrijmarkt. Bovendien zijn er allerlei artiestenoptredens: aftrap om 10.00 uur met DJ Tim, gevolgd door Buurman & Buurman en Ernst & Bobbie. Vanaf 12.00 uur Dave Roelvink, André Hazes jr., Lil' Kleine, TP4Y, Samantha Beij, Wesley Bronkhorst, Eddy van Slimming, Ronnie Canada en om 18.30 uur Glennis Grace.

Purmerend

FoodieFest

In Purmerend strijkt op 5 mei 2016 het rondreizende FoodieFest neer op de Koemarkt - dat blijft daar tot en met moederdag, zondag 8 mei. Daar is voor zowel ouders als kinderen van alles te beleven.

Kindervrijmarkt Purmerend

Al tientallen jaren wordt in Purmerend een kindervrijmarkt gehouden op Bevrijdingsdag: in wijkpark De Driegang in de Purmer-Zuid. De officiële starttijd is om 8.00 uur, terwijl om 14.00 uur alles weer wordt opgeruimd. Op de kindervrijmarkt staan echt alleen kinderen met hun spulletjes, waardoor er vrijwel alleen kinderspullen te vinden zijn. Handelaren worden bij dit kindgerichte evenement niet toegelaten. Altijd gezellig!

Nog meer te doen op Bevrijdingsdag!

De informatie op deze pagina houden we dagelijks bij. In de periode tot 5 mei komen er zeker nog nieuwe plekjes en activiteiten bij om lekker met je kinderen naartoe te gaan op Bevrijdingsdag. Heb je tips? Laat het ons weten op zaanland@go-kids.nl!

 

Log In