Uilenballen pluizen bij Hof Espelo

Uilenballen pluizen bij Hof Espelo

Uilenballen pluizen

Wat zit er allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van Landschap Overijssel op woensdagmiddag 20 februari. Locatie is landgoed Hof Espelo bij Enschede. Het is een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Ook leuk voor de (groot)ouders! Het is een inloopactiviteit die duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

Uilenballen pluizen vies? Nee, hoor! Uilenballen zijn juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel en eet graag muizen. En dat zie je terug in zijn uitwerpselen, de braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas en pincet. Zo leren kinderen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten. De activiteit duurt ongeveer een uur. Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden!

Praktische informatie
De kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ is woensdag 20 februari op landgoed Hof Espelo in bezoekerscentrum Het Koetshuis. De inloopmiddag duurt van 15.00 tot 17.00 uur. De bijdrage voor deze middag is €2,50 per kind. Graag ter plekke contant te voldoen. Het Koetshuis ligt aan de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede aan de Weerseloseweg 259.