Muzikaal Jeugdtheater: Slagwerk Denhaag. Rots 6+ in Concordia

Muzikaal Jeugdtheater: Slagwerk Denhaag. Rots 6+ in Concordia

Muzikaal jeugdtheater in Concordia: Rots 6+

Hoe klinkt een rots? Wist je dat regen, wind en cactussen gevoel voor muziek blijken te hebben? In dit interactieve familieconcert maken de kinderen een spannende reis door een rotstuin. Onderweg onderzoekt Slagwerk Den Haag samen met de kinderen alle denkbare associaties rondom steen. De muzikanten hebben de hulp van de kinderen hard nodig om de natuurelementen in de zaal tot leven te wekken. Ga mee op een fascinerende ontdekkingstocht waarin steen blijkt te swingen en vol klankmogelijkheden zit!

Dit interactieve meespeelconcert is geïnspireerd op de prachtige zen-tuin van Ryōan-ji. Met muziek van onder meer John Cage, Peter Garland, John Luther Adams, Peter Adriaansz, Hugo Morales, Lou Harrison, Oscar Bettison en Pete Harden.

Deze voorstelling bestaat uit een workshop en een mini-concert. In de workshop wordt onder leiding van de Slagwerk Den Haag-slagwerkers een compositie ingestudeerd waarbij de kinderen met stenen en andere natuurlijke materialen musiceren. Na de pauze verzorgt Slagwerk Den Haag een speels mini-concert rondom het thema rots met als afsluiter de uitvoering van een stenen-compositie met de kinderen. Ouders welkom! 

Over Slagwerk Den Haag

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Daarbij nemen ze publiek – jong en oud – mee op speurtocht naar het onontdekte. 

De slagwerkers zijn podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators. Elke setting is weer anders én een feestje; van het traditionele instrumentenarsenaal tot porselein, paardenkaken, glas en 3D-geprinte instrumenten - alles kan eraan geloven!

www.slagwerkdenhaag.nl

Prijs: €10,00 Tickets bestel je via deze link. https://www.concordia.nl/theater/rots-6-slagwerk-den-haag/20-02-2019-14-30