Lichtjeswandeling Sallandse Heuvelrug

Lichtjeswandeling Sallandse Heuvelrug

Maak een sfeervolle lichtjeswandeling over de Sallandse Heuvelrug en geniet van een sprookjesachtige tocht door donkere bossen. 

Het verhaal van Waldeman

Lang geleden, toen Salland nog woest was, leefde er een jongen die Waldeman heette. Waldeman leefde in het bos. Hij kende de taal van de dieren, de bomen en de planten. En alsof dat niet genoeg was, was hij er ook nog eens van overtuigd, dat hij alles kon. "Ik ben Waldeman-kan!", riep hij dan. En wanneer er iemand het tegendeel beweerde riep hij opnieuw: "Ik ben Waldeman. Waldeman-kán." Toen hij zestien jaar was, hoorde Waldeman op zekere dag dat de dochter van graaf Ragnar van Salland was ontvoerd. Samen met de dieren uit het bos van de Sallandse Heuvelrug probeerde Waldeman Lucia het Wendekind te bevrijden. Welke avonturen beleefden zij allemaal? Konden zij samen het licht terug brengen in het bos? 

Wandelen met kids

Muts op, handschoenen aan en geniet van een sfeervolle avondwandeling door de donkere en heerlijk geurende bossen. Kinderen kunnen trouwens zelf een lampion maken en hiermee de wandeling voortzetten. Een mooi moment om helemaal in de kerstsfeer te komen voor jong en oud. 

Knutsel je eigen lampion

Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen bij het Buitencentrum een lampion knutselen die zij tijdens de lichtjeswandeling mee kunnen nemen. Dit kan van 13.00 - 16.00 uur. De kosten hiervoor bedragen  € 3,- p.p. incl. een elektronisch lampje.

Tijden van de lichtjeswandeling

  • 16.30 - 17.30 uur
  • 17.30 - 18.30 uur 
  • 18.30 - 19.30 uur

Let op: Online aanmelden is verplicht! Dit kan via: https://winkel.staatsbosbeheer.nl/catalog/product/view/id/1510/s/lichtjeswandeling-over-de-sallandse-heuvelrug

Locatie en tarieven

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

Volwassenen: € 4,50 p.p.
Kinderen t/m 12 jaar: € 3,- p.p.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis

De route is niet geschikt voor mindervaliden. 

Fakkels of open vuur is niet toegestaan.