Expositie voor kinderen:SAMEN in Concordia Enschede

Elk jaar wordt er in Concordia in Enschede een kinderexpo tentoongesteld. Een Kunst tentoonstelling voor kinderen. En deze keer is deze wel heel speciaal, want de keuze en inhoud van de kinderexpo is samengesteld door de Superrrkids van Concordia. Een team van 6 kinderen.


Er is een voortuin, woonkamer, een slaapkamer, atelier en nog meer. Elke kamer kreeg een kunstwerk en kinderen kunnen hun eigen kunstwerk maken in het atelier. De werken zijn door de Superrrkunstkids geselecteerd in samenspraak met beeldende kunst-programmeur Petra Boonstra. Dit kindercuratorenteam, samengesteld door Concordia, is erbij wanneer de tentoonstelling geopend wordt. Ook geven ze in februari een rondleiding door de expositie.

Deelnemende kunstenaars
In de expositie SAMEN! is bestaand en nieuw werk te zien van de volgende kunstenaars: Daan den Houter, duo Wiebke Bartsch en Danielle Spoelman, Julia Ocker, Teun Hocks, Suzanne Reitsma, Linda Nieuwstad, Daan de Boer, Rosa Everts, Valle Comba Canales, Veronika Zacharová en duo Marianne Theunissen en Chris Baaten.

Bezoekers vinden in elke kamer van het huis een ander kunstwerk; zo zijn er van Linda Nieuwstad reusachtige bloemen te zien in de voortuin. Verder kunnen kinderen ook zelf aan de slag tijdens één van de workshops onder leiding van ervaren kunstdocenten. Op een van de middagen maken ze bijvoorbeeld hun eigen wc-schilderij met kunstenaar Nacny de Graaf, voor in de… juist. Op andere middagen kunnen leren ze een druktechniek met scheerschuim, of ontwerpen ze een mini-boomhut.

Toegang tot de expositie zelf is gratis. Er is een leuke Doe-plattegrond (waarde € 2,50) verkrijgbaar om samen of in je eentje langs de kunstwerken te gaan. Een vrije gift voor de kunstenaars is natuurlijk welkom.

Workshops

28-12-2019 15.00 tot 16.30 uur
Maak je lievelingskamer (4+)
Hoe ziet jouw lievelings slaapkamer eruit? Heeft die mooi behang of een gekke lamp? Van een doos en papier maak je je eigen kamer en alle dozen samen vormen uiteindelijk een heel bijzonder huis…

04-01-2020 15.00 tot 16.30 uur
Een mini boomhut ontwerpen (6+)
Heb jij altijd al gedroomd van een boomhut in de tuin? Met een trap van touw of een geel dak? In deze workshop mag je het zelf ontwerpen en bouwen van karton en verpakkingsmaterialen.

25-01-2020 15.00 tot 16.30 uur
Film maken met foto’s (6+)
Je eigen film maken? Dat kan met de techniek stop-motion. Je maakt van bijvoorbeeld een speelgoedauto een foto en elke keer verschuif je het autootje een klein beetje. Als je deze foto’s achter elkaar plakt ontstaat er een film en komt het autootje tot leven!

01-02-2020 15.00 tot 16.30 uur
Jouw eigen wc-schilderij! (4+) - door kunstenaar Nancy de Graaf
Nancy maakt wc-schilderijen. Kunstwerken speciaal voor op de wc, waar je lekker lang in je eentje naar kan zitten kijken. Hoe tof! Hoe ze dat precies doet laat ze zien tijdens de workshop, en je maakt samen met haar je eigen wc-schilderij.

08-02-2020 15.00 uur
Rondleiding van Superrrkunstkids
Het kindercuratorenteam, bestaande uit zes enthousiastelingen, leidt je graag zelf rond door ‘hun’ expositie. Wat vonden ze het allerleukst om te doen in aanloop naar de expo, en wat is hun lievelingskunstwerk? Hoor en zie het in dit kijkje achter de schermen!

15-02-2020 15.00 tot 16.30 uur
Dieren maken van fruit en groente (4+)
Je gaat een bijzonder dier maken. Niet zomaar een dier, maar een dier van fruit en groente! Met tomaatjes, worteltjes, komkommertjes en satéprikkers bouw jij je eigen dier. Maar waar wonen deze beesten? En wat eten ze zelf eigenlijk?

22-02-2020 15.00 tot 16.30 uur
Drukken met scheerschuim (6+)
Je gaat een linnen tas versieren met verf. En dan niet gewoon verven met een kwast op je tas, maar door een spannende techniek met scheerschuim! Hoe dat werkt, ontdek je in deze workshop.

 

Deelname aan een van de workshops kost € 7,50. Dit is inclusief een rondleiding door SAMEN!. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concordia.nl/samen

De kinderexpo is t/m 23 februari te zien.