Kerstmarkten overzicht in Twente

  • van:  7 december 2018 16:00
  • tot:  23 december 2018 00:00
Kerstmarkten overzicht in Twente

Kerstmarkten in Twente

Het is alweer december. Sinterklaas is gevierd en dat betekent dat de kerst activiteten weer op de agenda staan. Er worden vele kerstmarkten en wandeling georganisserd. Een leuk uitje om in de kerststemming te komen.

Wij maakten een overzicht van kerstmarkten in Twente.

7 december kerstmarkt in Zenderen

Een kerstmarkt met leuke producten voor elk wat wils, elkaar ontmoeten én lekker eten en drinken. Kortom, ‘Zenderse’ gezelligheid!  Allerlei kraampjes, muziek, leuke spulletjes, kerstdecoratie, ambachtelijke lekkernijen, glühwein.  De buurtsuper is ook geopend tot 20.00 uur!  Slagerij Busscher uit Lonneker verkoopt warme baklever, bakbloedworst en warme erwtensoep. Bakkerij Schabbink uit Saasveld verkoopt onder andere kerststollen. Kwekerij Bekkingveld verkoopt buiten voor het Sindron de mooiste kertbomen en KPV Zenderen, de vereniging voor de moderne plattelandsvrouw, verkoopt weer mooie graftakken. 

Kerstmarkt bij het Sindron. Prinsenweg 9 Zenderen 

12 december Kerstmarkt bij Stadsboerderij Beeklust

Op woensdag 12 december is er van 16:00 uur tot 20:30 uur een kerstmarkt bij Stadsboerderij Beeklust. Bij de kinderboerderij aan de Lederboerslaan 3 in Almelo

14 december Kerstmarkt Vroomshoop

De markt zal prachtig verlicht zijn door duizenden lampjes. Het middelpunt vormt een metershoge verlichte kerstboom. Verder zijn er meer dan 60 kramen, een kerstman, muziek en een verwarmd horecaplein met volop eten en drinken. 

Locatie: Koningin Beatrixlaan Vroomshoop. Van 16:00 uur tot 21:00 uur.

15 december. Euregio Kerstspektakel in Enschede

Zang, dans, theater, muziek, een sfeervolle kerstbazaar en lekker eten en drinken. Dit zijn de ingrediënten van het Performance Factory Kerstfestival op zaterdag 15 december in de Performance Factory. EUREGIO bestaat 60 jaar, reden voor een feestje! Samen met Kunstenmakers en de Performance Factory organiseren zij het kerstspektakel. Met een programma dat echt tot de verbeelding spreekt. Het thema van dit festival is 1001-nacht: Verwonder, bewonder en proef! Alle reden dus om een kijkje te nemen tussen 10.00 -18.00 uur.  Locatie: Performance Factory. Hoge Bothofstraat 31-49 Enschede

15 en 16 december, Winters Almelo

Stichting Almelo Events organiseert op zaterdag 15 en zondag 16 december Winters Almelo. Deels speelt dit af op de Koornmarkt en deels in het winkelstraten van Almelo.
Er komt ook dit jaar weer een grote kerstparade met talloze bekende figuren uit de Disney verhalen. De Koornmarkt krijgt een reusachtige kerstboom en er worden verkoophuisjes geplaatst in de kerstsfeer met kerstmuziek. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om in kerstsfeer een hapje te nemen, een beker warme chocolade of Glühwein te drinken en te genieten van oliebollen. erwtensoep of Reibekuchen . We creëren een gemoedelijke sfeer op het meest centrale plein in het de binnenstad van Almelo. Het plein moet een echt kerstdorp worden met leuke activiteiten.  Hoogtepunt is natuurlijk de Kerstparade met diverse Disneyfiguren, de kerstman, de kerstvrouwen en de engelen op stelten.
Ook zal er weer een voorleestent zijn rondom één van de Disneypersonages.

15 en 16 december Dickens Festijn in Deventer

Op zaterdag 15 en zondag 16 december herleeft de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Het Dickens Festijn vindt op beide dagen plaats van 11.00-17.00 uur.   De toegang tot het Dickens Festijn is gratis. Wel moet je rekening houden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden vanaf hier naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. Het festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.  De geuren van punch en gepofte kastanjes, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor.

Deze belevenis is het (eventuele) wachten meer dan waard!

15 december Kerstmarkt in Wierden

De kerstmarkt Wierden staat ook dit jaar weer garant voor gezelligheid. Er is een levende kerststal, heel veel kraampjes en er zijn verschillende muzikale optredens. De winkels in het centrum zijn geopend en de midwinterhoornblazers omlijsten het geheel met hun bekende klanken. Daarnaast is er een horecaplein, worden er oliebollen gebakken en andere hapjes en drankjes verkocht. De opbrengst hiervan gaat uiteraard naar het goede doel.
De kerstmarkt in Wierden wordt ieder jaar door de Rotary Club Wierden, de Lions en de Winkeliersvereniging Wierden georganiseerd. De Rotaract, de jongerenorganisatie van de Rotary, helpen dit jaar ook weer mee.

15 december van 14:30 uur tot 20:00 uur.

15 december Kerstmarkt in Delden 

Op 15 december van 15:00 uur tot 20:30 uur is Delden omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt.

16 december Doelen kerstmarkt in Almelo

Op Kerstkoopzondag 16 december 2018 van 12:00 uur tot 18:00 uur organiseren de ondernemers en bewoners van het Doelengebied weer hun jaarlijkse Kerstmarkt.  Een markt met gezelligheid, kerstbomen, diverse muzikale activiteiten, glühwein, warme chocolademelk, allerlei lekkernijen en heel veel kerst gerelateerde kramen en activiteiten.

Locatie: Rondje centrum noord (Doelenstraat, Molenstraat, Oranjestraat, Grote straat Noord, Kerkstraat en Kerkplein)

16 december Kerstspektakel Oldenzaal

Sfeervolle koopzondag met grote kerstmarkt, heel veel entertainment, kindervermaak en live muziek!
Je kijkt je ogen uit! Een spectaculaire roofvogelshow op het Raadhuisplein, een ritje in de draaimolen, even op de foto met de hoge steltlopers of lekker knuffelen met de kerstman? Het kan allemaal! Ook dit jaar weer een gaaf KinderKersthuis waar je gratis kan knutselen of een stoere tattoo krijgt.
Geniet van 4 muziekkoren, neem een kijkje bij de oude tractors of slenter langs de ca 80 kraampjes. Natuurlijk zijn de winkels in Tubbergen open dus je kunt gelijk je kerstinkopen doen! 

16 december van 12:00 uur tot 17:00 uur. 

16 december Kerst Koopzondag in Borne

Zondag 16 december zijn de winkels in het Bornse dorpscentrum geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Het centrum is gezellig aangekleed en er zijn optredens van theatergroepen  en muzikanten. Een ideaal moment om alvast wat kerstinkopen te doen, een kijkje bij de ijsbaan te nemen of gewoon wat gezelligheid te proeven. 

16 december kerstmarkt in Goor

Zondag 16 december is er tijdens Winters Genieten Goor tussen 12.00 en 17.00 uur van alles te beleven: van kerstmarkt tot glühwein, van vuurkorf tot kerststal. Kom in Kerst- en wintersferen....Naast de winkels die hun waren ook op een kraam aanbieden, zijn er ook nog eens meer dan 35 particuliere kraamhouders.Diverse koren en artiesten zorgen op deze dag voor de ultieme kerstbeleving. Daarbij wordt ook zeker aan de innerlijke mens gedacht. Warme Chocolade, glühwein, wafels, oliebollen en andere lekkernijen zijn volop te verkrijgen.

16 december Winterfair in Nijverdal

De sprookjesachtige brocante kerstmarkt op zondag 16 december in het centrum van Nijverdal biedt voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar het ultieme cadeau voor onder de boom, sfeer wilt proeven of wilt watertanden bij de vele winterse lekkernijen... Het kan allemaal!


22 december Kerstkoopzondag in Oldenzaal

Een kerstfeest vol traditie!  Een sfeervol en gezellige kerstevenement in Centrum Oldenzaal. Met straattheater in de sfeer van een kerstcircus, stands met snacks, muziek van zangkoren en orkestjes, Glühwein, kraampjes vol met kerstartikelen, héél veel ongedwongen kerstvertier, de IJsbaan en nog héél veel meer. Dat is nog eens leuk en gezellig kerstinkopen doen!  Zondag is er kerstkoopzondag van 12 tot 17 uur.