Feestelijke week: Flora Ootmarsum

FlORA OOTMARSUM IS JARIG

Het park van het Openluchtmuseum Ootmarsum staat ook dit jaar weer tien dagen lang vol met bloemen. Dat is al heel lang een traditie waarbij vele hobbykwekers hun beste planten even op een podium zetten zodat veel mensen er van kunnen meegenieten. Dit jaar is er een bijzondere editie. Het dertig- jarige jubileum wordt gevierd.  De huidige Flora Ootmarsum is ontstaan vanuit een eenvoudige Fuchsia-Show in 1989 tot de Flora Ootmarsum en is nu een befaamd trefpunt voor amateur bloemenkwekers en de echte bloemenliefhebbers geworden. Dit jaar van 26 juli t/m 4 augustus.

Er wordt behoorlijk uitgepakt. De fuchsia speelt nog altijd een belangrijke rol maar ook andere regionaal veel voorkomende bloemsoorten worden tentoongesteld. Naast de meer dan 200 soorten fuchsia’s is er een bonte mengeling van grootbloemige dahlia’s, een zee van veelbloemige begonia’s, surfinia’s, maar ook bonsai boompjes, grote brugmansia’s, orchideeën, hortensia’s etc. De dieprode geraniums sieren weer de gevels van de gebouwen in het park. Er zijn stekjes te koop en veel kwekers geven uitleg bij hun planten.

Tussen al dat groen zijn verschillende stands te vinden en er is een feestelijk programma samengesteld. Op verschillende dagen zijn er activiteiten zodat het niet bij één bezoekje hoeft te blijven. Op de website www.floraootmarsum.nl is het hele programma te bekijken. In De Weemhof is een expositie ingericht over de historie van 30 jaar Flora Ootmarsum.

Om alvast een voorproefje te geven :  de opening van het evenement is op vrijdag 26 juli, traditioneel krijgt een bekende Nederlander op de eerste zondag  een nieuwe fuchsiasoort op naam, er zijn bloemschik-demonstraties in De Weemhof, kris kras op het terrein zijn oude ambachten te zien, er is een spectaculaire roofvogelshow op woensdag, een houtkunstenaar maakt van boomstammen houtsculpturen, in de kapberg spelen enkele muzikanten, er zijn kunstexposities, op de tweede zondag is er een originele boerenbruiloft, er worden bomen geplant ter ere van verdienstelijke vrijwilligers, er is een speurtocht voor kinderen, kortom u kijkt uw ogen uit !

Het openluchtmuseum is gemakkelijk bereikbaar via het poortgebouw aan het Commanderieplein en in de museumwinkel kan een kaartje worden gekocht. Aan het plein vind u ook Gasterij Oatmossche waar uitgerust kan worden van de spannende bloementocht. Geparkeerd kan worden op de parkeerplaats Stadsweide ingang Oldenzaalsestraat.

Entree: € 7 p.p., 65+ en kinderen 10-16 jaar € 6 p.p., kinderen tot 10 jaar gratis en Museumjaarkaart bijdrage € 2,50.