De dag van de verbrandingsmotor bij Museum Buurtspoorweg

De dag van de verbrandingsmotor bij Museum Buurtspoorweg

Op 31 mei is de dag van de verbrandingsmotor. Museum Buurtspoorweg geeft dan extra aandacht aan de  diesellocomotieven en wordt er volgens een reguliere dienstregeling 3 keer heen en weer gereden met de diesellocomotieven voor de trein.

Activiteiten voor jong en oud. 

Op het station worden diverse extra activiteiten georganiseerd.

Station Haaksbergen
Touwslager
Het slaan van touw is een eeuwenoude ambacht die al door meer dan 7 generaties van de familie van Sark bedreven wordt. Zij laten deze dag zien wat het werk van een touwslager inhoudt. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding onder begeleiding zelf een springtouw maken.

Grote uitverkoop van nostalgisch speelgoed én Thomas de Trein spullen
Museum Buurtspoorweg organiseert deze dag een grote uitverkoop van veel bijzonder speelgoed. Tollen, blikken speelgoed, puzzels, maar ook Thomas de Trein spullen. Het wordt deze dag allemaal met hoge kortingen aangeboden. Deze uitverkoop vindt plaats in een grote tent op de Parkeerplaats van station Haaksbergen.

Station Boekelo
Modelbanen
In het museumdepot in Boekelo zijn verschillende modelbanen van LGB te zien. Onder meer de LGB-freunde Niederrhein zijn in Boekelo om met modeltreinen te rijden op grote banen waarvoor in de meeste huizen geen plaats is. Deze zie je dan ook veel in een grote hal of zelfs een tuin. Ze worden dan ook wel tuinbanen of in het Duits Gartenbahnen genoemd. Een bijzondere bezienswaardigheid van prachtige, gedetailleerde landschappen, dorpen en steden waar de modeltreinen doorheen rijden.

Daarnaast is natuurlijk ook de modelbaan van Zuiderspoor Enschede te bewonderen. Een baan waar je elke keer weer wat nieuws ontdekt, zo veel is er te zien.