BosKind-middag op de Sallandse Heuvelrug

BosKind-middag op de Sallandse Heuvelrug

Het bos ervaren

BosKind is kinderen de ruimte en de vrijheid van het bos laten ervaren. Kinderen in het bos zijn vrij om te ontdekken, spelend te leren en de verbinding te voelen met de natuur. Doe je ook mee? 

Leven als in de Oertijd

Je gaat, samen met de andere kinderen, een middag leven als in de Oertijd. En zoals de natuurvolkeren van nu nog steeds dagelijks doen! Zij weten precies wat ze uit de natuur kunnen gebruiken om dingen van te maken en wat ze kunnen eten. Dit doen ze elke dag met respect voor de aarde. Wil jij ook leren wat de natuur te bieden heeft? 

Pannenkoeken eten

Om 13.00 uur verzamelen rondom het vuur om samen glutenvrije pannenkoeken te eten en wat drinken. Na de lunch ga je zelf vuur maken.

Maak je eigen vuur en haar je Vuurmeester-diploma

Na de lunch ga je lekker struinen in het bos om tondel (aanmaakmateriaal uit de natuur) te verzamelen. Wie weet zie je ook wel dierensporen of misschien zelfs een ree! Dan maak je je eigen vuurplaats klaar: je legt je gevonden materialen slim neer, zodat je met één vonk een VET vuur kan toveren! 

Het maken en gebruiken van vuur is één van de eerste en de belangrijkste uitvinding van de mens. Vuur is warmte en licht, en werd en wordt bijvoorbeeld gebruikt om eten te bereiden. Maar vuur maken is niet makkelijk! Een goede voorbereiding en veel oefenen is heel belangrijk! Er zijn verschillende manieren voor.

De rest van het middagprogramma...

Rond 15.00 uur is het tijd voor wat te drinken en iets lekkers. Snijd je appel met behulp van Pom-ti-Dom (?). Lekker met of zonder kaneel.... Jammie!!! 

Hierna kun je een armbandje vilten van echt schapenwol en natuurlijk is er ook ruimte om gewoon lekker te spelen.

Praktische informatie

  • Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
  • Prijs: € 18,- p.p., incl. eten & drinken
  • Kleed je kind goed warm aan + stevige schoenen
  • Locatie: overdekte, door vuur verwarmde ruimte
  • In samenwerking met BosLeven
  • Bij meer dan 15 kinderen zijn er meer begeleiders aanwezig
  • Honden niet toegestaan
  • Reserveren je plaats(en) via: https://winkel.staatsbosbeheer.nl/catalog/product/view/id/1880/s/boskindmiddag-salland/
  • Startpunt: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal

Neem voor meer informatie contact op met Buitencentrum Sallandse Heuvelrug buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl of bel met 0548-612711.