Wandelen met kinderen of een actieve buitenactiviteit...een heerlijk uitje met de kinderen in de kerstvakantie.

Winteravonturen bij het Boscafé in Lemele

In de Kerstvakantie zijn de speciale Winter Doe Dagen bij Boscafé De Lemeler Esch.

Kinderen tot 12 jaar beleven allerlei winteravonturen met leuke winteractiviteiten. Knutselen aan de knutseltafel, een winterspeurtocht, marshmallows roosteren boven het houtvuur en meer! Iedere dag tussen 11.00 en 16.00 uur kun je activiteiten doen die je leuk vindt. Je bepaalt zelf wanneer je welke activiteit doet. Zo zit je niet vast aan tijden en kun je je hele vakantie lekker zelf indelen.

Verblijf je op de camping dan krijg je bij aankomst een Winter Doe Dagen boekje. Verblijf je niet op de camping, maar wil je gewoon een dagje langskomen bij het Boscafé? Dat kan ook. Je kunt het boekje dan voor € 5,- bij de receptie afhalen. In het Doe Boekje staan alle activiteiten en daarnaast nog leuke weetjes en puzzels.

Voor meer informatie kijk je hier. 

Buiten activiteiten van Staatsbosbeheer.

Staatsbosbeheer organiseert verschillende activiteiten, zoals nestkastjes timmeren, uilenballen pluizen, de bosuil ontmoeten en een boswachter maken van vogelvoer. Gewoon lekker wandelen en uitwaaien kan natuurlijk ook. Hier vind je alle activiteiten handig op een rijtje.

 Wandelen met kinderen: Een boswandeling kan elke dag! 

Twente heeft een prachtige natuur en heeft verschillende natuurgebieden. Een perfecte regio om heerlijk te wandelen of fietsen. Ook met de kids is dit goed te doen.Er zijn verschillende wandelroutes die speciaal voor kids zijn uitgezet. Met tips van Go-Kids volgers hebben we inmiddels een heel mooi overzicht van wandelroutes voor kinderen. Je vindt ze via deze link. 

Openlucht Museum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen je een beeld van het leven van vroeger. Het leven van boeren, 100 jaar geleden. Huizen en schuren, die compleet zijn ingericht met meubels, gereedschappen en wagens. Het grootste deel van het park laat zien hoe de boerengezinnen vroeger leefden. Dichtbij de natuur, sober, zelfvoorzienend en eenvoudig.

Nieuw: Speurtocht naar het Twente van vroeger. Vind de QR codes!

Gewapend met een tablet mag je op pad in het museum. Je gaat op zoek naar QR codes die verstopt zijn op verschillende locaties. Mogelijk kom je langs het bijzondere Los Hoes, de smidse of het gezellige Klöpkeshoes.  Op pad met de tablet betekent het  zoeken en ontdekken  in, op, naast en tussen de gebouwen. Heb je een QR code gevonden? Beantwoord dan de vraag om verder te kunnen gaan naar de volgende locatie op je tocht. Na het voltooien van alle vragen en het invullen van het codewoord mag je in de museumwinkel een kleine beloning ophalen.

Lees hier meer over het Openluchtmuseum. 

 

Log In