Goedemorgen Twente verzameling juni

28-06-2019

Goedemorgen Twente,

Het is alweer tijd voor weekend! En het beloofd weer een tropisch weekend te worden, dus heerlijk weer om er lekker op uit te gaan. En dat komt goed uit! Want er staan leuke evenementen en festivals op de agenda. 

 • Oyfo LIVE! is de open dag van Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo. Een inspirerende dag voor het hele gezin, op zondag 30 juni van 12:00 uur tot 17:00 uur.  Voor alle leeftijden is er wel iets leuks te zien of beleven. Er zijn op Oyfo LIVE! de hele middag interessante demonstraties en optredens dans, theater, muziek, beeldende kunst en techniek te zien. Doe mee met leuke workshops en open lessen. Je kunt van alles proberen, doen en testen. Zoals muziekinstrumenten, DJ & music lessen, meedoen bij dansworkshops in alle stijlen, creatief bezig gaan met fashion & style bij FashionLab, kijken of meedoen bij demonstraties/workshops keramiek: raku stoken en engobetechnieken. Maar ook tekenen, schilderen, glaskunst,  modelboetseren, en nog veel meer. Je kunt kennis maken met de leraren en informatie krijgen over alle lessen, cursussen, en workshops in het seizoen 2019-2020. https://www.oyfo.nl/Oyfo-LIVE%21-2019

 • Twentelife Summerfestival. Een gezellig festival in zomerse sferen! Een nieuw festival in het van Heekpark in Enschede. Met een grote mix van lifestyle, mode, food en drinks. Laat je inspireren op de Boho Market, ga lekker rondneuzen bij stands en foodtrucks op de Summer Square of geniet van een zomerse cocktail in de mega-relaxte Lazy Lounge. Wil je even helemaal tot rust komen? Dan zit je goed in de Zen Zone met onder andere ligconcerten en geleide meditaties! En de kinderen? Die vermaken zich ondertussen goed in de Kidz Zone. Spelletjes spelen, knutselen, een beetje rommelen, een beetje spelen. In de Kidz Zone is genoeg te doen van peuter tot puber. En om het feest helemaal compleet te maken verzorgt Attack voetbal voor de kids een onvergetelijke voetbal ervaring. 30 juni van 12:00 uur tot 19:00 uur. 

 • De Speelse zomersalon. De feestelijke opening van de tentoonstelling van Peter Zegveld in het Rijksmuseum op 30 juni. De Speelse Zomersalon begint al op het voorplein met bijzondere acts.. Binnen barst het feest los rond 12.00 uur. De binnentuin is omgetoverd tot een zomers speelfestijn met reuzespelen, muziek van o.a. de  United Caribbean Rhythm Machine en lekker eten en drinken. In de Gobelinzaal is een grote speelplaats met workshops en een schimmenspel.  Om 14.00 uur is de officiële opening van de tentoonstelling van Peter Zegveld. Wat beweegt... Maar liefst zeven museumzalen en de binnentuin vol beelden en installaties. Een vrolijke en verrassende tentoonstelling voor het hele gezin. De Gobelinzaal is voor deze gelegenheid veranderd in de studio van Peter Zegveld  met allerlei workshops. Alle activiteiten zijn gratis deze dag. www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/2591/nl/de-speelse-zomersalon-30-juni-2019

 • Modderdag! vies worden mag! Met je voeten in de modder beleef je de natuur pas echt. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Op 30 juni Vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd groep 1 t/m 6 spelletjes doen met modder bij Wijkgebouw De Blokkendoos in Nijverdal. IVN-gidsen zullen alles in goede banen leiden.go-kids.nl/twente/agenda/vies-worden-mag-op-modderdag-2019
 • Voor première: Mijn bijzondere rare week met Tess.

  Op zondag 30 juni gaat deze kinderfilm in première bij Concordia.

  Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

  Mijn Bijzonder Rare Week met Tess is de verfilming van het gelijknamige, veelgeprezen jeugdboek van Anna Woltz. Met onder meer Jennifer Hoffman en Hans Dagelet.

  Speciale actie: voorpremière op 30 juni: iedereen die Tess heet - en dat kan aantonen bij de kassa - ontvangt een vrijkaartje voor de vertoning op 30 juni 14.45 uur!

Zondag 30 juni staat vol met evenementen. Er is zoveel leuks te doen Dat wordt moeilijk kiezen! Zoek je liever wat verkoeling dit weekend? Wij maakten van de week een actueel overzicht van zwembaden in Twente met openingstijden. go-kids.nl/twente/blog/top-10-zwembaden-in-twente-met-actuele-openingstijden-tijdens-de-hittegolf

Een heel fijn weekend!  

 

27-06-2019

Goedemorgen Twente,

Ik ga jullie alvast iets leuks verklappen. Eigenlijk iets heel leuks! Volgende week is het namelijk Dinoweek op Go-Kids Twente. En waarom? Omdat op 13 juli 2019 het Dinopark op Vliegveld Twenthe open gaat. Vliegveld Twente wordt voor een een aantal weken omgebouwd tot een heuze dino wereld. Kom oog in oog te staan met reusachtige dino's! En help mee om de unieke formule te vinden om de laatste dino soorten terug te laten keren op aarde. 

De opbouw is al in volle gang en via Facebook en Instagram laten ze daar steeds stukjes van zien. En dat is super leuk om te zien. Als je ze nog niet volgt zou ik dat zeker gaan doen. Er staan leuke filmpjes op die je aan je kids kunt laten zien! Ik word er in ieder geval erg enthousiast van en heb nu al zin om er naar toe te gaan!

Maar wat gaan we bij Go-Kids dan tijdens de Dino week doen?! We gaan toegangskaarten verloten! We hebben meerdere win acties waarbij je kans kan maken op toegangskaarten voor het dinopark. Maar we hebben ook een super leuke tip voor een dino lunch en en een dino snack en er komt zelfs een dino quiz! Kortom...het wordt een hele leuke dino week! Houdt ons dan ook goed in de gaten volgende week! 

go-kids.nl/twente/erop-uit/Zomervakantie-uitje-Dinopark-Twente-van-13-juli-tm-25-augustus-2019

Fijne dag! 

 

26-06-2019

Goedemorgen Twente,

IJsjes, water, zonnebrand...meer hebben we momenteel eigenlijk niet nodig! JA...het is echt warm...maar het is eigenlijk ook wel een hele bijzondere week. Met extra geniet momentjes. Hoe lekker is het voor de kids dat ze uit school meteen met water kunnen spelen? In een zwembad, met waterspelletjes, met een tuinslang of wat dan ook. Alles wat maar met water te maken heeft...is op dit moment genieten. En zelf doe ik na mijn werk, alles in een wat rustiger tempo. En dat maakt het bijna een vakantie weekje. Lekker met de kids in het water, of languit op de tuinset, samen een spelletje doen...het lijkt wel of we meer tijd hebben met dit weer!En dat is ook zo! Want we hebben alle middagen vrij van school, maar ook van sport. Want alles is afgelast door de hitte!   

En bij dit weer past natuurlijk een kinderfeestje van de week wat met ijs of water te maken heeft. En ja hoor! Die hebben we gevonden! IJs maken bij IJssalon Heinink.

In de keuken van de ijssalon leren de kids om zelf hun ijs te maken. Ze gaan zelf aan de slag! Ze beginnen met de basis van de mix tot het echt een ijsje is. Hiervan mogen ze zelf natuurlijk een heerlijke ijscoupe maken, en opeten natuurlijk! En de rest wat over is....mag lekker mee naar huis!

https://go-kids.nl/twente/kinderfeestje/kook-en-bak-feestje

Ik vind het nu eigenlijk al wel tijd voor ijsje! 

Fijne dag! 
 

25-06-2019

Goedemorgen Twente,

Gisteren schreef ik al dat het einde van het schooljaar nu wel heel dichtbij komt. En dat er dan vaak nog van alles geregeld moet worden. Traktaties is dan ook zo'n dingetje. Er zijn kinderen die natuurlijk gewoon jarig zijn in de laatste weken van het schooljaar, maar er zijn ook kinderen die in de zomervakantie jarig zijn (zoals onze dochter). Wij vinden het altijd leuk om te trakteren in het schooljaar, zodat je in elk schooljaar je verjaardag een keer hebt gevierd. En dat je dan dit feestje viert met de juf of meester die je dat jaar hebt. En zo denken wij er net zo over met het vieren van het kinderfeestje. Met als gevolg dat we de komende 3 weken nog wel wat te verzinnen en plannen hebben. En het gevolg dat er misschien best veel traktaties zijn in de laatste weken van het schooljaar. En wat trakteer je dan? Met deze temperaturen is ijs wel heel lekker en voor de hand liggend. Maar wil je toch iets anders, iets originelers en mag het ook nog wel een beetje gezond zijn? Lees dan eens de top 10 traktaties van onze gastblogger Maureen. Hier staan hele leuke traktatie ideeën in, die ook nog eens niet zo ingewikkeld zijn!

https://go-kids.nl/twente/blog/top-10-gezonde-en-lekkere-traktaties

Fijne dag! 

24-06-2019

Goedemorgen Twente,

Tropisch! Wat een temperaturen he?! Bij ons hebben de kids de hele week een tropenrooster. Van 08:15 uur tot 12:15 uur hebben ze les en dan mogen ze lekker naar huis. Lekker plonsen in het zwembad of gewoon even lekker chillen in huis. Voor de kids heel fijn. Als ouder wel weer even een extra geregel. Maar hier is het gelukt! Hoe zit dat bij jullie? Hebben ze ook een tropenrooster of doen ze waterspelletjes op school?

Over 3 weken is het al zomervakantie. De tijd gaat nu heel hard. Helemaal met deze temperaturen. De weken vliegen nu voorbij! Toch zijn de laatste weken van het schooljaar altijd druk. Niet op school, maar met alles eromheen. Schoolreisjes, juffendag, klassenuitje, uitjes met het sportteam, kinderfeestjes, afsluiting van het seizoen bij clubjes etc. Allemaal leuke dingen! Waardoor de weken nog sneller gaan.

Ben je nog op zoek naar een leuk kinderfeestje, klassenuitje of teamuitje? Ga naar naar Sjoeterz in Hengelo. Een feestje dat stoer, actief, uitdagend en avontuurlijk  is?  Het kinderfeestje bij Sjoeterz is niet in 1 zin te omschrijven. Als je binnenloopt heb je het idee dat je een soort paintball area binnenloopt. Bunkers, schuilplekken, klimtoestellen en gangenstelsels om door te kruipen. Maar je hebt ook het idee dat je de Jungle binnen stapt. Een mooie verlichte wand met Jungle thema nodigt uit om ernaar toe te lopen. Maar er zijn ook escaperoom elementen en opdrachten, en zelfs Fortnite elementen. De Nerf pistolen hangen aan de wand en vertellen je dat je hier een gaaf potje gaat spelen. 

Het verhaal achter het spel is de zoektocht naar het anti-Osmoos. De stad Nerkuur is verwoest. Bijna iedereen is gevangen genomen. Het is echt één grote chaos. Om hopeloos van te worden. Of, nou ja, is er dan helemaal geen hoop meer? Jawel. Een sprankje. Een ietsiepietsie klein beetje. Zo mini dat het bijna niet opvalt. En dat is maar goed ook, want elke tegenwerking van de Osmoos – en hun slaafjes de Kwaasies – wordt onmiddellijk hard bestraft. Welk team lukt het te vinden in de  Djungel van Ner?

https://debeleverij.nl/sjoeterz-nerf-fortnite-feestje/

Fijne dag! 

 

21-06-2019

Goedemorgen Twente,

We rollen bijna het weekend in. Tijd voor een paar leuke weekendtips. 

 • Attractiepark de Waarbeek viert feest. Ze bestaan 95 jaar en daarom vieren ze zaterdag 22 juni een groot feest. Er is een uitgebreid programma met leuke shows. Voor deze dag zijn speciale jubileum tickets te betellen. Voor slechts €8,95 beleef je een leuke dag!
 • Bij Museumboederij Wendezoele in Ambt Delden kun je kennis maken met nieuwerwetse ambachten. Zaterdag staat de Wendezoele in het teken van moderne technische ontwikkelingen die steeds vaker onderdeel uitmaken van schoolopleiding en (toekomstige) beroepen - van drone tot robot en 3-D printen, escaperooms, de plastic fabriek, watermanagement en nog veel interessante onderwerpen en technieken waarmee de kids zelf ook aan de slag kunnen.
 • Zondag rijdt de stoomtrein weer tussen Haaksbergen en Boekelo. Maak een mooie rit in een ouderwetse stoomtrein. En neem meteen een kijkje in het museum. Op de verschillende perrons is veel te beleven, te leren en te zien.
 • Zondag kun je lekker brunchen bij Familierestaurant Troubadour in Tubbergen. Van 10.30 - 13.30 uur een uitgebreid brunchbuffet geserveerd. De kinderen kinderen kunnen zich ondertussen lekker uitleven in de speeltuin. Reserveer wel even je tafel.
 • Geniet van een lekker menu bij Restaurant Morskieft. Een special Go-Kids horeca van de maand menu, maakt het wel heel aantrekkelijk.

   Een voordelig menu inclusief het  Go-Kids doe boekje. Voor slechts €8,00

  • Patat met mayonaise
  • mini schnitzel
  • groente
  • appelmoes

   

 • Een dagje Flierefluiter. Je kunt hier van alles beleven. Er is een grote buiten speeltuin. Met veel speeltoestellen, een skelterbaan, een kinderboerderij en zelfs een zwembad. Maar ook binnen is een grote gave speeltuin. Een uitje waar je de hele dag plezier hebt! 

https://go-kids.nl/twente/agenda

En zo kunnen we nog een heleboel tips opnoemen! Je vindt de uitjes in de agenda van Go-Kids of gebruik de zoekfilter voor jou meest ideale uitje!

Fijn weekend!

 

20-06-2019

Goedemorgen Twente,

Wat een leuke middag hebben we gehad. Samen met een vriendinnetje vierde onze dochter haar kinderfeestje. We begonnen met ranja en cake en pakten natuurlijk eerst de cadeautjes uit. Een boel geklets, gegiebel, gegil en energie. Wat hadden ze een lol met elkaar en wat hadden ze zin in het feestje. Toen de cake op was vertrokken we naar het gezellige atelier van The Art Party At Home in Borne. Op de deur werden alle kinderen verwelkomt. In mooie witte letters stonden op de glazen ruit alle namen van de kinderen. 

Nicole verwelkomde iedereen enthousiast. De jarigen werden in het zonnetje gezet en kregen een mooie boekenlegger met hun naam erop. Gemaakt door Nicole.

Alle kinderen mochten een plek uitzoeken bij een schilders ezel. Voor elk kind was een canvas schildersdoek waar Nicole een tekening op had gezet. De jarige jetjes hadden vooraf gekozen voor het thema poezen. Voor iedereen was er een poes getekend op het doek en voor de jongens draken. Nicole legde uit wat de bedoeling was. Ze mochten eerst een kleur kiezen om de achtergrond te schilderen. Secuur en rustig gingen ze aan de slag. Het lawaai was ineens een stuk minder. Iedereen was op zijn manier druk aan het werk. Ondertussen werd er gezellig gekletst en kwamen ze af en toe even naar elkaars werk kijken. Er stonden lekkere spekjes op tafel waar ze van mochten snoepen en ook was er voldoende ranja.

Als de achtergrond klaar was mochten ze 5 kleurtjes kiezen om de poes in te kleuren. Het was zo leuk om te zien dat iedereen zijn eigen kleuren koos. Elk schilderij werd zo anders hierdoor, en daardoor ook zo persoonlijk. De kinderen waren zelf steeds verwonderd van zichzelf. Oh kom een kijken hoe mooi die wordt!...en oh wat een mooie kleur! Kijk mijn staart eens! Prachtig om te zien. 

Tussendoor kregen ze een zakje chips. Hier gunden ze zichzelf bijna geen tijd voor. Ze waren zo geconcentreerd en actief bezig met hun schilderij. Toen ze alles hadden ingekleurd en er geen witte plek meer zichtbaar was, mochten ze het schilderij versieren met stipjes, glitters en een handtekening. Daarna konden ze het schilderij droog föhnen. Nicole zette de zwarte lijnen op elk schilderij en hierdoor kwam het schilderij helemaal tot leven. Met prachtige resultaten en vooral hele trotse kinderen gingen we naar huis.

Het was echt een top feestje! Wil je meer weten over de kinderfeestjes bij The Art Party At Home in Borne, kijk dan verder via de link. Wij hebben het er enorm naar onze zin gehad!

https://go-kids.nl/twente/kinderfeestje/KidsArtParty

Fijne dag!

19-06-2019

Goedemorgen Twente,

We beginnen deze ochtend met het kinderfeestje van de week! En gezien de temperaturen is het een feestje met veel water.

Kinderfeestje bij Waterski Twente. 

Op recreatiepark 't Rutbeek Enschede  vind je Waterski Twente.  Dit Cable waterskicenter is een uitje voor iedereen die van waterskiën houdt. Maar ook als je het nog nooit gedaan hebt, is dit een fantastisch en uitdagend uitje. Het kinderfeestje bij Waterski Twente is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Een feestje voor de tieners! En denk je dat dit echt te moeilijk voor ze is...je zult verstelt staan! Het waterskiën gebeurt met een Cable baan. Hierdoor kun je lange ritten maken, zonder al te moeilijke bochten. Binnen een uur kunnen de kids het al onder de knie hebben. Lekker uitdagend toch?!

Ouders kunnen toekijken vanaf het terras. Het is een heerlijk terras wat niet veel onder doet van een strandpaviljoen. Het feestje kun je afsluiten met een patatje in de gezellige ski hut. 

Er zijn geen vaste kinderfeestjesarrangementen. Ze maken hier graag een kinderfeestje op maat. Informeer naar de mogelijkheden.

https://go-kids.nl/twente/erop-uit/waterski-twente

Wij gaan vandaag ook een feestje vieren. Het kinderfeestje van onze dochter die 8 is geworden. Samen met haar vriendinnetje geeft ze een feestje. Wat we gaan doen is natuurlijk nog super geheim. Dat mag echt nog niemand weten...dat snap je natuurlijk wel! Ze hebben er in ieder geval heel veel zin in...en wij natuurlijk ook. Volg je Go-Kids Twente op Insta? Dan zie je waar wij vanmiddag zijn! En anders lees je morgen het verslag van dit leuke feestje in Goedemorgen Twente.

Fijne dag!

 

18-06-2019

Goedemorgen Twente,

Als er water in de buurt is, dan hebben kinderen vaak al niet veel meer nodig. Gisterenmiddag kwamen ze warm en loom van school. Uitgeblust van een zware dag kwamen ze thuis. Toen ze het zwembad in de tuin zagen staan, was er ineens geen houden meer aan. De zwemkleding ging aan en... hup...binnen no-time lagen ze in het water. Ondanks het (nog) koude water, hadden ze een boel plezier. De raarste sprongen werden gemaakt, gebarentaal onderwater en zwemlesje werd er gepeeld. Heerlijk...ik heb er de hele middag geen kind aan gehad. Maar ook met waterpistolen, schepnetjes en de speelbeek bij ons in de buurt...is het altijd plezier. 

Maar zwemmen in een"echt"buitenzwembad of recreatiemeer blijft natuurlijk het leukste. Vooral de glijbanen en duikplanken zijn favoriet. 

We hebben een leuk overzicht van zwembaden en zwemvijvers in Twente. Handig voor als je na school op zoek bent naar een adresje voor verkoeling. Ken je een buitenzwembad in Twente, dat leuk is voor kinderen, maar niet in deze lijst staat, laat het ons dan weten in een reactie of via twente@go-kids.nl

https://go-kids.nl/twente/zwembaden-en-zwemvijvers-in-twente

Fijne dag! 

 

 

17-06-2019

Goedemorgen Twente.

Goedemorgen zonnige maandag! Wat een heerlijk weekend hebben we gehad. Hoe was jullie vaderdag? Zijn de papa's goed verwend? Onze dames zijn er druk mee geweest. Op school hebben ze leuke cadeautjes geknutseld. Een vaderdagkrant, die ik erg origineel vond, een sleutelhanger en een ijsje voor de coolste papa. Erg leuk allemaal! 1 van onze dochters was ook zelf een cadeautje wezen kopen. Helemaal trots kwam ze terug dat ze een cadeau had gekocht wat papa echt heel leuk en handig zou vinden. Ze vertelde me dat ze bij de Hema een peper en een zout stel had gekocht. Voor het lekkere vlees dat papa altijd maakt. Een echt lekker stuk vlees kan alleen papa maken en daar strooit hij dan op het eind zeezout en peper over. Met zo'n molen. Waarbij de peper en zoutkorrels gekraakt worden.

Ik zeg tegen haar wat een leuk cadeau en wat goed dat je iets uitgezocht hebt wat echt bij hem past. Daar is hij vast heel blij mee. Hier is ze zelf ook van overtuigd. Trots haalt ze het peper en zout stel uit de verpakking om het mij alvast te laten zien. Het zijn 2  glazen potjes met een schenk tuit...een suikerstrooier dus. Ik kon niet over mijn hart verkrijgen om haar dat te vertellen. Om haar uit de illusie te halen dat je hier geen zout en peper in kunt doen. Ik heb dus maar heel enthousiast gereageerd dat hij hier vast heel blij mee zou zijn. 2 bonnetjes van de Hema leverde ze erbij in. Ik vraag hoezo 2 bonnetjes? Ja ik zat al op de fiets terug en toen dacht ik, alleen een zoutpot is natuurlijk niet zo leuk, ik haal er toch nog een peperstrooier bij...

Zaterdagavond heb ik manlief maar vast vertelt dat hij een heel leuk cadeau zou krijgen van z'n dochter. Maar dat zij denkt dat het iets anders is, dan het daadwerkelijk is. Hij snapte er natuurlijk niks van. Maar de bedoeling om haar in die waan te laten...snapte hij wel. 

Zondagochtend worden de cadeaus uitgepakt, de versjes gelezen en dan op het laatst komt het breekbare cadeau. Gelukkig hebben we zo'n enthousiaste dochter die al voordat het papier er helemaal af is, roept dat het een peper en zout stel is voor zijn vlees. En het spelletje werd door mijn influistering de avond ervoor, net zo mooi meegespeeld. Nu hebben we dus 2 suikerstrooiers thuis staan, die op de 1 of andere manier een functie moeten krijgen als peper en zout stel. Dus of we krijgen behoorlijk pittig vlees...of we komen nog met een hele creatieve oplossing!

Fijne dag!

 

14-06-2019

Yoehoe! Bijna weekend! En wat voor één! Het is jullie vast niet ontgaan...zondag is het vaderdag. En het wordt het hele weekend nog lekker weer ook nog! Wat wil een mens nog meer...?

We hebben een heleboel leuke weekendtips verzameld. En niet zomaar tips...het zijn allemaal MANNEN uitjes! Dus trek die vaders uit hun luie stoel...en ga gezellig op pad!

Oh... moeders en dochters kunnen natuurlijk prima mee!

Waterski Twente

Op recreatiepark 't Rutbeek Enschede  vind je Waterski Twente. Dit Cable waterskicenter is een uitje voor iedereen die van waterskiën houdt. Maar ook als je vader nog nooit op de waterski's heeft gestaan, is  dit een fantastisch en uitdagend uitje.  Je leert het al binnen een uur!

Waterskieën op 't Rutbeek doe je doormiddel van een Cable baan. Hierdoor kun je een lange rit maken, zonder al te moeilijke bochten. Zelfs voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen die het nog nooit gedaan hebben, is deze gave sport te leren in een uur. Voor de gevorderde waterskiër liggen er gave obstakels in het water.  

Zero 55

In dit futuristische landschap ligt er voor iedereen van 8 jaar en ouder een uitdaging. Voor iedereen die van uitdaging, actie en spanning houdt. E- Karten en Lasergamen onder 1 dak.  E-karten is karten op een indoor kartbaan, maar dan zonder herrie en stank. En met een een spectaculaire lichtshow met glow in the dark effecten en lekkere racemuziek. Deze combinatie is uniek in Nederland. Wie is er sneller?! Jij of je vader?

Lasergamen maar dan net iets spectaculairder. Lasertag is actiever, tactischer en geschikt voor jong en oud. Er zijn verschillende spelsituaties en er is veel digitale interactie. 

Avatarz 

Test het doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen van je vader! Ga op avontuur in de bomen. Avatarz is het grootste klimbos van Nederland. Er zijn meer dan 100 hindernissen uitgezet.  
Voor kinderen vanaf 6 jaar wacht er op 2 tot 4 meter hoogte een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Het KidZ Parcours heeft een speciaal veiligheidssysteem. Heel handig, want zo hebben de kidz beide handen vrij voor het spannende, 2 uur durende avontuur. Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf. 

Oyfo Techniekmuseum 

Oyfo is een interactief Techniekmuseum. In dit museum kom je allerlei interessante grommende en ronkende machines tegen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en coole games spelen. Of leuke dingen bouwen met technische Doe-pakketjes. Wedden dat je vader dat leuk vindt! 

Krazy Kangaroo

Heb je een atletische vader? Of een hele actieve vader? Een vader die nog heel graag laat zien hoe jong hij is? Neem hem dan mee naar Krazy Kangaroo. In dit trampoline park kan hij al z'n energie kwijt en z'n te gekke kunsten laten zien.  Er is een breed aanbod aan jump-area's zoals de Freejumping ruimte met horizontale en diagonale trampolines, een Tricks area met o.a. extra hoge spring mogelijkheden, een Pillow Pit, Foam Pit, Slackline, Bounceboard area, Ninja parcours en een Sports area waar je fantastisch als een basketballer kunt dunken of turnoefeningen kunt doen.

Adventure Twente

Verras papa met een gezellige middag in de natuur. Ga samen Goud en Edelstenen zoeken. Bij Adventure Twente op 't Rutbeek beleef je een middag in de robuuste natuur. Het goud en de edelstenen worden in emmers met zand aangeboden, paydirt. Met een echte goudpan en met behulp van water uit de sluisebox of natuurlijke waterlopen spoel je het water weg zodat Goud & Edelstenen overblijven. Aan de hand van een kaart met foto's kun je kijken welke stenen je gevonden hebt. Natuurlijk mag je alles in een mooi zakje meenemen.

De Museumfabriek

Leren en doen! Dat kan in de Museumfabriek in Enschede. Dit museum gaat over natuur en techniek,  kunst en wetenschap, vroeger, oude en nieuwe dingen en machines. Het museum is voor iedereen. Het is echt een familiemuseum. Voor kids die zich zich verwonderen,over sterren, planeten, de natuur, dieren, techniek en de toekomst. In de Makerspace ga je aan de slag! Een kast vol met materiaal nodigt je uit om creatieve en technische creaties te maken. Papa's vinden het heerlijk om weer eens lekker te prutsen met technische knutsels.

Zwembad de Wilder 

Bij zwembad de Wilder kun je op vaderdag je vader gratis meenemen! Ga samen lekker zwemmen, glijden van de glijbaan en duiken in het diepe. 

IVN Slootjesdag

In de heemtuinpoel in Stadspark 't Weusthag in Hengelo kunnen kinderen vandaag heerlijk gaan vissen en natuurlijk daarna samen met ons uitzoeken wat er in je schepnetje zit. Altijd spannend. Hoe meer je vangt, hoe meer je ziet en geniet. Beleef de natuur. Vaders kunnen zich in het beleefbos onder meer uitleven met boomstammen zagen... met een echte oude trekzaag.

In heel Stadspark 't Weusthag is het vandaag ook de jaarlijkse WeustDag. Niet alleen de heemtuin en het beleefbos kun je bezoeken. Ook de biologische moestuin, de scouting, de ponystal, de kinderboerderij, Buitensplaats de Houtmaat enzovoort. 

En vergeet de opa's niet....

Ook de opa's hebben zondag natuurlijk vaderdag. Die mogen we niet vergeten! Maar wat geef je de opa's? Ik vind dat altijd een hele lastige! Maar voor dit jaar ben ik er snel uit! Ik geef een uitje wat hij leuk vindt, maar wat ook zeker de kids leuk vinden. En belangrijker nog...het is een uitje wat voor een  man die niet meer al te goed te been is, prima te doen! Ik heb het over een rondrit door een natuurgebied van Natuurmonumenten. Met een elektrokar door Arboretum Poort Bulten of door het Buurserzand. Onder leiding van een gids. In deze elektrokar kan ook een rolstoel of kinderwagen mee. Samen een rit van een uur of twee uur maken. Gezellig kletsen, genieten van de natuur en afsluiten met koffie en gebak! Klinkt als een leuk cadeau.

Meer informatie over:

Waterski Twente, Zero55, Krazy Kangaroo en Avatarz vind je via deze link. 

Oyfo en de Museumfabriek via deze link 

Aventure Twente via deze link 

Zwembad de Wilder, Slootjesdag en de Elektrokar via deze link. 

Fijn weekend! 

13-06-2019

Goedemorgen Twente,

Ik vrees dat er weinig buiten gespeeld is gisteren. Wat jammer dat het op de Nationale Buitenspeeldag zo slecht weer was.  Waren er dappere en stoere kids die zich er niks van aantrokken en lekker naar buiten zijn gegaan? Ondanks dat ik een voorstander van buitenspelen ben, waren mijn kids gisterenmiddag toch echt grotendeels binnen. Helaas.

Zelf bracht ik gisteren een bezoek aan Zero55 in Enschede. Het activity center op Go-Planet.  Als je hier binnen stapt, dan loop je eigenlijk een futuristische wereld in. En daar heb je maar weinig fantasie voor nodig, want het ziet er gewoon echt  zo uit!  Modern, glow in the dark, laser en neon gekleurd.  Je krijgt hier meteen zin om wat te gaan doen.

En wat kun je er dan doen? Bij Zero55 ben je op het juiste adres als je van een stoer uitje houdt met een beetje spanning, snelheid, wedstrijd elementen en tactiek. En het is nog indoor ook! Een gaaf uitje voor 8+ kids. En zeker een gaaf uitje om je vader cadeau te doen op vaderdag!

E-karten en Lasergamen

Futuristisch racen in een elektrische kart geeft een enorme kick. E-karten is karten op een indoor kartbaan, maar dan zonder herrie en stank. En met een een spectaculaire lichtshow met glow in the dark effecten en lekkere racemuziek. Deze combinatie is uniek in Nederland. E-karten is voor iedereen die groter dan 1.35 m is. De karts kunnen op verschillende snelheden worden ingesteld en daardoor is het ook voor de wat jongere kids veilig. 

Waan je bij Lasertag in een futuristische real game simulatie. Vind je lasergamen leuk? Dan vind je Lasertag spectaculair. Het is actiever, tactischer en geschikt voor jong en oud. Er zijn verschillende spelsituaties en er is veel digitale interactie. 

Voor meer informatie over een uitje naar Zero 55 volg je de link. https://zero55.nl/enschede/

Fijne dag!

 

12-06-2019

Goedemorgen Twente,

Het is Nationale Buitenspeeldag! Een dag die al meer dan 10 jaar georganiseerd wordt door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon. Met als doel: om van Nederland 1 grote buitenspeel plek te maken. Natuurlijk om het buiten spelen onder kinderen te stimuleren.  De televisie zender van Nickelodeon gaat vanmiddag zelfs op zwart!

Geen excuus dus…en lekker naar buiten gaan vanmiddag. In je buurt is er vast een georganiseerde activiteit.  Deze worden vandaag namelijk volop georganiseerd. Je vindt  het overzicht van activiteiten op de website van de Nationale Buitenspeeldag. https://jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/de-buitenspeeldag/over-de-dag

Natuurlijk kun je er zelf ook een leuke buitenspeeldag van maken. En daar is helemaal niet zoveel voor nodig. Wij hebben een leuke top 5 gemaakt met spelletjes voor buiten.

 1. Obstacle Run

Benodigdheden: alles wat je maar kan vinden in je huis of tuin: een ladder, emmers, touw, lint, elastieken, stoelen, banken,hoepels. Maak hindernissen met deze spullen. Bijvoorbeeld slalommen om emmers, springend door de tredes van een liggende ladder, span een touw van boom tot boom en laat ze met een blinddoek op het parcour lopen, hinkelend van hoepel naar hoepel etc.  Laat je fantasie werken maar zorg wel dat het veilig blijft!

Maak het overbruggen van de eerste hindernissen makkelijk en laat de moeilijkheidsgraad stijgen naar het einde toe. Laat ieder kind om beurt het parcours afleggen. Neem hun tijd af met een timer (optioneel) en aanmoedigen maar.

 1. Snoep verstoppertje

Benodigheden: snoepjes. Geen paaseieren zoeken, maak snoepjes. Dit is altijd een succes! Verstop snoepjes in de tuin, het bos of het park en laat ieder kind er evenveel opzoeken.

 1. Speurtocht

Benodigdheden: stoepkrijt of zilverfolie. Zet een speurtocht uit. Gebruik stoepkrijt om pijlen op de grond te tekenen of hang stukjes zilverfolie op (aan de tak van een boom, lantaarnpaal,straatnaam bord…) Maak het extra leuk door opdrachten te verzinnen voor onderweg. Bijvoorbeeld. Tel het aantal huizen in deze straat of spring 10 keer op een neer bij huisnummer 10. Zijn je kids al iets zelfstandiger? Laat hun dan de speurtocht uitzetten voor jou!

 1. Flessen voetbal

Benodigdheden: lege frisdrank flessen, water en een voetbal.

Vul lege plastic flessen met water. Elk kind krijgt zijn eigen fles. Elk kind zoekt een plekje op bijvoorbeeld het grasveld om de fles neer te zetten. De bedoeling is dat de kinderen hun eigen fles bewaken. Het doel van het spel is namelijk dat kinderen elkaars fles omtrappen. Valt de fles om dan is het zaak om het zo snel mogelijk weer rechtop te zetten want aan het einde van het spel gaan we kijken wie er het meeste water in zijn fles  heeft zitten. Is je fles helemaal leeggelopen? Dan lig je uit het spel

 1. Natuurbingo

Benodigdheden: Print voor ieder kind de natuurbingo uit! En een lege eierdoos of emmer.

Locatie: Bos of park.  

Geef elk kind een uitgeprinte bingo en zoeken maar! Laat ze de gevonden dieren/ voorwerpen in de eierdoos of emmer bewaren. Om het voor kleine kinderen makkelijker te maken, kun je de bingo plaatjes uitknippen en op de vakjes van de eierdoos plakken.

Veel plezier met buitenspelen vandaag!

Fijne dag.

 

11 juni 2019

Goedemorgen Twente,

Daar ben ik weer! Na (bijna) 2 weken vakantie ben ik weer helemaal opgeladen om aan de slag te gaan. En wat hebben we een top vakantie gehad. We zaten op de fantastische camping Krieghuusbelten in Raalte. Vi  Va La Raalte noemde we het. Het deed namelijk niet veel onder van de sfeer in Vi Va la France!  Natuurlijk vanwege het heerlijke weer dat we gehad hebben, maar ook vanwege de plek. We zaten in een waterlodge aan het water. Vanaf ons huisje liepen we zo het meer in en vanaf het balkon keken we weg over het meer.  Aan de overkant van het meer stonden caravans, kampers en tentjes en rechts van ons was het zandstrand. Je hoorde er weinig tot geen verkeer. Alleen geroezemoes van andere gasten, plezier van spelende kinderen in het water en gekwetter en gekwaak van eenden, waterhoentjes en zwanen. En oh ja…de Koekoek vergezelde ons ook dagelijks.

De hemelvaart en pinksterweekenden waarop volop bezet. We genoten dan van het vertier op en om het water. De week er tussenin was het rustig op de camping. In tegenstelling tot wat we gedacht hadden, was dit heerlijk. We hadden bedacht om de weekenden te genieten van het camping leven en de kids van de animatie, en de week ertussen wilden we er lekker op uit. Maar dat hebben we maar weinig gedaan. We hadden het meer bijna voor ons alleen, net als het zwembad en de speeltuin. De meiden hadden leuke  meiden van dezelfde leeftijd ontmoet die ook vakantie hadden, en samen met hen hebben ze genoten van het(bijna)  privé meer. Lekker roeien met de rubberboot, drijven met de banden, kikkervisjes vangen en duizend keer achter elkaar van de glijbaan in het zwembad. Niemand die je in de weg zit…wat een pret.

En als de kids zich vermaken… doen wij ouders dat ook. Cliché maar waar! Dus wij dobberden ook in de boot op het meer, met een boekje. Of ik zwom het meer heen en weer en genoot van het zonnetje in de hangmat. Ook de regen, onweer en storm hebben we overleefd. Al met al was het een vakantie om nooit te vergeten!

En dan vandaag weer aan de slag. Ik heb er weer zin in! We beginnen vandaag met een beetje vakantie “schade “inhalen. Want ja…de winnaar van #waargaanjullievandaagnaartoe moet nog bekend gemaakt worden en ook wordt het weer tijd voor een kinderfeestje van de week! Ik breng vandaag een bezoek aan het Openlucht Museum in Ootmarsum, vaderdag is in aantocht en we richten onze pijlen ook alvast op de zomervakantie. Genoeg te doen dus!

Eerst de kids wakker trommelen. Want uitrusten op vakantie was er voor hen niet bij! Ik vrees dat ze een zware  dag hebben.

Fijne dag!

 

Log In