Erop uit in Twente tijdens de Meivakantie!

Erop uit in Twente tijdens de meivakantie

Ja! het is weer zover! Vakantie! Een mei vakantie, die voor een deel van Twente eind april al begint. De vakantie is in Twente over 3 weken verdeeld waarvan de meeste scholen er 2 dicht zijn. We vieren diverse gezellige feestjes deze vakantie, koningsdag, Bevrijdingsdag en voor sommigen ook nog Hemelvaartsdag! En laten we vooral Moederdag niet vergeten ;) Helaas vinden er nog geen grootschalige evenementen plaats, maar toch vind je een groot aantal tips in onze agenda. En ook buiten deze dagen om worden er hele leuke activiteiten aangeboden. Dus écht genoeg om van iedere dag een feestje te maken. Van klimmen tot toeren, van de boer'n safari tot een dansworkshop tot speurtocht. Daarnaast delen we in deze pagina diverse tips om van de feestdagen ook thuis een feestje te maken met lekkere boxen en leuke spelletjes.

1 ding is zeker: niemand hoeft zich te vervelen in Twente! 

Veel plezier!

Uit agenda 

Hieronder hebben we voor jullie de activiteiten verzameld die georganiseerd worden gedurende de gehele meivakantie óf op specifieke geplande momenten. Je vindt alle informatie nadat je doorgeklikt hebt naar het agenda item. we hebben ze voor jullie gebundeld per categorie. Voor elk wat wils!

Actieve buitenuitjes (te combineren met lekkere to go's of terrassen)
Klimmen bij Avatarz
Actief Twente biedt volop beleving en beweging in Twente
Troubadour
Stroper
Waanzinnige speurtocht
Wandelen over de Noetselerberg bij bistro de Oale Ste

Twente verkennen (ook culinair)
Actief Twente biedt volop beleving en beweging in Twente
Toern & Smikkeln door Twente in de Meivakantie
Gezinsommetje Deurningen

Koningsdag
Boer'n koe safari bij Landgoed Kaamps op Koningsdag

Cultureel en creatief
Dans- en creatieve workshops van Kaliber Kunstenschool
Kijk & Doe?
Waanzinnige speurtocht

Koningsdag

Wil jij een erop uit en een actieve Koningsdag vieren met je gezin? Dan worden er zoals je hierboven gezien hebt heel veel leuke buitenprogramma's aangeboden. Het thema van het oranjefonds is dan ook #buitenspelen dit jaar!

Blijf je toch liever thuis?
Koningsdag en oud Hollandse spelen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat het dit jaar helaas niet groots opgezet wordt delen we hier voor extra inspiratie 10 old school spelletjes voor buiten! 

En uiteraard mag er gedanst worden vandaag op 'zij aan zij'. Klik op de afbeelding voor het nieuwe koningslied van kinderen voor kinderen!

IJs eten

IJs eten. Dat is natuurlijk voor ieder kind altijd weer een feest. En laten we in Twente ontzettend veel leuke en mooie ijssalons hebben waar je die gewilde lekkernij kunt scoren! Wij verzamelden ze voor je Eet smakelijk!

Moederdag

Chocolade van Pelles in Deurningen


Bij Pelles IJS & Chocolade in Deurningen verkopen ze een heerlijk Moederdagpakket. Maar ze bieden nu ook een hele leuke activiteit voor kinderen aan! Je kunt er een chocolade hart komen schrijven en versieren. Ik weet zeker dat alle mama's daar heel erg blij mee zijn! Je kunt er overigens ook goed gevulde ontbijtboxen reserveren!
Klik op de foto voor meer informatie

Verwenrecepten voor moederdag


'onze Maureen' schreef weer een leuke blog. Deze keer met verwenrecepten voor Moederdag. Ik zou zeggen, papa's, opa's en kinderen. Claim die keuken en go for it! Je leest hem hier! 

De natuur in

Twente heeft zoveel mooie natuur! Daar raak je niet uitgekeken. Natuurmonumenten met zijn gebieden als het Buurserzand, het Witteveen, het Arboretum Poort Bulten, de Noetselerberg en Landgoed Eugheria. We hebben het landgoed Twickel met prachtig bos en het unieke stukje natuur in het Lutterzand. Op vakantie gaan is eigenlijk helemaal niet nodig.

Met kinderen kun je heerlijke wandelingen maken, schatgraven, een fietstocht doen, hutten bouwen, een natuur bingo en een speelbos opzoeken. Wij maakten een overzicht van spelen in de natuur in Twente. Je bekijkt het hier. 

Log In