Wil je coronaproof een lang weekend weg met Hemelvaart of Pinksteren? Wat dacht je van een kampeerplek met privé sanitair of een fijn vakantiehuisje?

Meivakantie thuis

Het is nu nog meivakantie voor velen, waarschijnlijk zit je thuis. Op vakantie gaan was nu eenmaal niet de bedoeling deze vakantie. Vanavond hebben we in de corona-persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge gehoord dat we vanaf nu steeds een beetje meer ruimte krijgen - zolang de ontwikkeling van het virus dat toelaat. Dat is heel fijn natuurlijk! Kun je dan lekker een weekendje weg met Hemelvaart of Pinksteren?

Hemelvaart en Pinksteren 2020

Eens even kijken... wanneer is het Hemelvaart? 21 mei 2020
En wanneer Pinksteren? 31 mei en 1 juni 2020

Na die 1 juni zouden de middelbare scholieren weer naar school kunnen.... daar heb ik er twee van, ik ben benieuwd. Maar goed, een weekendje weg met de kids met Hemelvaart of Pinksteren - hoe zit dat?

Campings en vakantieparken zijn veelal open

In delen van Nederland was het een tijdje helemaal niet mogelijk om op een camping te verblijven of in een vakantiepark. Niet gek: we moesten tenslotte thuisblijven. Inmiddels zijn campings en vakantieparken volgens mij op zich wel open - maar alleen voor zover je er de beschikking hebt over privé sanitair.

Helemaal leuk bijvoorbeeld: Camping De Gouwe Stek in Bovenkarspel (Westfriesland) - daar hebben ze bijvoorbeeld van die toffe pipowagens om in te overnachten.

Pipowagen op Camping De Gouwe Stek

Privé sanitair op de camping

Dat is in een vakantiehuisje altijd zo en in een stacaravan of chalet ook, maar als je echt gaat kamperen in beginsel niet. Gelukkig zijn er door de jaren heen al heel veel campings die zijn gestart met kampeerplekken met privé sanitair.

Op die plekken kun je nu al terecht, want dan hoef je geen gebruik te maken van de algemene toiletten en douches van de camping. Die gebouwen mogen namelijk nog niet open. En ook met Hemelvaart en Pinksteren nog niet - dat wordt pas 1 juli als ik het goed heb. Gelukkig wél vóór de zomervakantie!

Waar vind je kampeerplaatsen en met privé sanitair? Bijvoorbeeld op:

Kampeerdorp De Zandstuve

Recreatiepark De Boshoek

Bungalowparken met deels gesloten faciliteiten

Voor bungalowparken geldt natuurlijk dat je in je huisje altijd eigen sanitair hebt. Daar kun je dus prima naartoe met Hemelvaart of Pinksteren. Lekker even eruit met je gezin, natuurlijk rekening houdend met 1,5 meter afstand tot andere volwassenen.

In vakantieparken is wel een deel van de faciliteiten gesloten. De restaurants, de zwembaden, de indoor speelparadijsjes... daar kun je nog niet naartoe op dit moment. Dat zal niet anders zijn tijdens die lange weekenden. Maar ja, je bent wel even weg van huis met de kinderen. Andere omgeving, écht even samen haha.

UPDATE: op Rijksoverheid.nl lezen we dat binnenzwembaden open mogen per 11 mei. Dat zal dan vast ook wel voor zwembaden op vakantieparken gelden toch? Of zou dat puur om bijvoorbeeld zwemlessen gaan?

Ik schat zo in dat kampeerplekken met privésanitair misschien al niet meer beschikbaar zijn op campings. Die zijn echt mega populair en veel geboekt de afgelopen tijd. Maar je kunt een poging wagen natuurlijk!

Of je checkt bij  één van deze vakantieparken of er nog een leuk huisje beschikbaar is voor het lange Hemelvaartweekend of Pinksterweekend.

Landal GreenParks

Roompot Vakanties

Veel plezier met Hemelvaart en Pinksteren

Wat je ook gaat doen - maak er in elk geval twee heerlijke lange weekenden van met je kinderen. Er zal nog niet veel aan uitjes mogelijk zijn, maar lekker naar buiten mag wel weer. Dus maak er wat moois van samen!

 

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!