Kids in het kasteel: tekenen in de tuinen van het Muiderslot

Deze activiteit is ideaal voor jonge kunstenaars in de dop. Op het Muiderslot kun je met Tekenen in de tuinen je de ware kunstenaar in jezelf naar voren laten komen.

Tekenen in de Tuinen van het Muiderslot

De bekendste bewoner van het Muiderslot is de schrijver P.C. Hooft. Het eerste dat hij deed toen hij in 1609 op het kasteel kwam wonen, was een tekening maken van zijn nieuwe optrekje en al het groen er omheen. Kunstenaars in de dop kunnen gewapend met tekenmateriaal en papier zich laten inspireren door deze magische plek in het groen. Tijdens de workshop Tekenen in de Tuinen worden kinderen uitgedaagd te kijken en te fantaseren: kun je ieder blaadje van de tuin op papier krijgen? Of kun je van alle nagetekende tuinmaterialen je eigen groene stad maken? Onder begeleiding van een workshopdocent gaan de kinderen (6-12 jaar) aan de slag.

Meedoen met deze workshops van Kids in het Kasteel?

Wil je meedoen? Leuk! Voor deze workshop geldt een toeslag van €2,50 per persoon. Reserveren van te voren is niet nodig, loop gewoon de tuin in en betaal ter plekke met pin. Om mee te kunnen doen, is wel een geldig entreebewijs voor het kasteel nodig. Tekenmateriaal en papier is aanwezig.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in ‘t Gooi?
We sturen ze je met plezier GRATIS in de mail!

GRATIS UitTips!