Herfstvakantie in teken van Vriendschap!

In de herfstvakantie vieren ze in de Museumfabriek, de Museumkidsweek. Deze staat dit jaar in het teken van Vriendschap! Kom met je beste vriendje of vriendinnetje naar de Museumfabriek voor een bijzondere vriendschapsmiddag. 

Vriendschapsmiddag

De middag start om 13.30 uur in Museumcafé Meneer Rozendaal waar je  wat drinken en iets lekkers krijgt. Daarna krijgen jullie een rondleiding door de Tijdelijke Textieldrukkerij en wordt van alles verteld over het verven en bedrukken van textiel. 

Aan de slag in de Makerspace

Heb je alle mooie bedrukte stoffen bekeken en heel veel geleerd over hoe je textiel kunt bedrukken dan gaan jullie zelf aan de slag. Je maakt samen met je vriendje of vriendinnetje een vriendschaps t-hirt voor elkaar die mee naar huis mag. 

Informatie

Prijs: € 12,50 p.p.

Data: alle dagen in de herfstvakantie van 13 t/m 27 oktober

Tijd: 13.30 - 16.30 uur

Voor wie: 6 t/m 12 jaar, maar is je opa, oma, papa of mama je beste vriend, dan mag dat natuurlijk ook!


Vriendschap is samen ontdekken.

Tikkit is de mascotte van alle kidsproof musea in Nederland. Tikkti heeft zich in de herfstvakantie verstopt in de Museumfabriek op een bijzondere plek. Ga jij met je vriendje of vriendinnetje op zoek? Heb je Tikkit gevonden? Maak dan samen een selfie met Tikkit op de achtergrond en plaats deze op museumkidsweek.nl en maak de volgender zin af: ‘Vriendschap is samen……’. Je maakt dan samen kans op een vriendenfeest voor max 10 personen.

De Tijdelijke Textieldrukkerij

In De Tijdelijke Textieldrukkerij smelten oude textielambachten en de allernieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen in De Tijdelijke Textieldrukkerij, een tentoonstelling en een textielwerkplaats in één.

In de Makerspace, die geheel is ingericht als textielwerkplaats, kan iedereen - jong en oud, ervaren en onervaren - aan de slag met bijzondere verf- en druktechnieken.Er kan geëxperimenteerd worden met de modernste mogelijkheden (met 3D-printers, 3D-pennen, lasercutters, foamcutters en folie- en vinylsnijders) maar ook met eeuwenoude technieken zoals stempelen, blokdruk, batik, Staphorster stipwerk en historische verf maken. Hier mag je zelf mee aan de slag. Log In