In het Gooikerspark in Deventer ligt de Ulebelt. Er zijn veel dieren om mee kennis te maken, te voeren en te knuffelen. Maar je kan ook je heerlijk uitleven op de twee natuurlijke speelplaatsen of je kinderfeestje vieren op De Ulebelt. Het hele jaar door zijn er activiteiten zoals bijvoorbeeld de lammetjesdagen, het oogstfeest en de kerstmarkt. Kijk daarvoor in de agenda.

Kinderen kunnen helpen op de Kinderboerderij

Bij de Ulebelt vind je de meest voorkomende landbouwhuisdieren zoals koe, kip, geit, schaap, varken én ganzen. Op de educatieve boerderij De Ulebelt zijn de dieren niet belangrijk voor productie van voedsel. Bij De Ulebelt kan je veel leren over de dieren. De meesten hebben ook een eigen naam. En natuurlijk mag je ze aanraken en alles over ze vragen. Ben je een kind en wil je graag helpen op de kinderboerderij? Dan mag je dat altijd vragen! Helpende handen zijn in de middag, tijdens voertijd meestal welkom. Vraag het de dierverzorgers!

Ook zijn er ezels, een paard, vogels, konijnen en cavia's. De konijnen mogen soms vrij rondhuppen in de knuffelruimte; ze wonen in het konijnenverblijf. De grote groep met cavia's woont gezellig in een grote bak in de stal. Kinderen mogen naar binnen om met de cavia's en de konijnen te knuffelen.

In de aparte opvang voor konijnen vind je zwerfdieren en afstandsdieren. Tot slot is er de huiskat Mila, speciaal oom muizen te vangen.

Spelen in de natuur

De Takkenbende is de natuurspeelplaats bij de hoofdingang, speciaal voor de kleintjes van 1 tot 7 jaar. Hier is het lekker spelen op de boomstammen, met zand en in de hutten. Ouders, opa's, oma's en kinderbegeleiders kunnen vanaf de picknickbanken een oogje in het zeil houden. Heel handig, dichtbij de Kikkerkeet waar je een kopje koffie, thee, een ijsje of ander lekkers kunt kopen

Een ruige natuurspeelplek de Waterstam ligt boven op de enk, achter het hoofdgebouw. Speciaal voor de oudere kinderen om zich uit te leven in fantasie. Er zijn wilgenhutten, een waterspeelplek met dikke boomstammen, de uitkijkheuvel en een toffe tunnel.

En op modderdag is het de overtreffende trap van natuurpret, kijk zelf:

Horeca in de Kikkerkeet met terras

Vanaf april tot oktober is ook de horeca in de Kikkerkeet open, op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Natuurlijk kun je tijdens werkdagen ook koffie en thee of wat lekkers halen bij de balie van de Ulebelt.

De Kikkerkeet wordt ook verhuurd, evenals andere ruimtes en zalen op De Ulebelt. Informatie of reservering loop via de receptie (tel. 0570-65 34 37 of email).

De Ulebelt is samen met nog zo'n 100 andere kinderboerderijen in Nederland een duurzame kinderboerderij.

Kinderfeestjes bij de Ulebelt

Op de Ulebelt met alle dieren en speelmogelijkheden is het al gauw een groot kinderfeest voor de jarige job. Met de Kolder-Bolder wordt het extra leuk. Je kunt een bolderkar huren vol spannende natuuropdrachten, gekke attributen en spelmateriaal. Alle activiteiten zijn op het terrein van de Ulebelt te gebruiken. Uitbreiding met limonade en koek is ook mogelijk. Kosten: 30 euro voor 3 uur (plus 25 euro borg).

Maar er zijn nog meer mogelijkheden zoals een GPS-speurtocht of een Knutselfeest op de Ulebelt!

Voor informatie en mogelijkheden kun je het beste bellen of mailen met De Ulebelt.

Kinderen meer betrekken bij natuur en eigen leefomgeving

De Ulebelt biedt leerkrachten ondersteuning met een educatief aanbod over natuur, milieu en duurzaamheid voor het basisonderwijs. Daarvoor is lesstofvervangend materiaal ontwikkeld zoals buitenlessen, ontdektochten, projecten en leskisten. Met materiaal, op het gebied van natuur & techniek kan de leerkracht met zijn klas praktisch en ervaringsgericht aan de slag in de klas, op het terrein van de Ulebelt of in de omgeving van Salland.