Filmhuis MIMIK

Iedere woensdagmiddag en zondagochtend worden er kinderfilms vertoond bij Filmhuis MIMIK in Deventer. In de schoolvakanties (behalve in de zomervakantie) zijn er dagelijks jeugdvoorstellingen te zien. Er worden populaire films getoond (bijvoorbeeld van Casper & Emma, Superjuffie, Rita & Krokodil en Buurman & Buurman), maar ook de wat onbekendere films komen aan bod. Voorafgaand aan de film kunnen kinderen knutselen en kleuren. In de pauze staat er een glaasje ranja klaar. Er zijn twee zalen: één zaal voor 49 bezoekers en één zaal voor 90 bezoekers. Er zijn stoelverhogers beschikbaar voor de kleinste bezoekers. Voor de allerkleinste bezoekers (2+) wordt het licht niet helemaal uitgezet en is het geluid wat zachter.

Festivals

Het landelijke festival Cinekid komt iedere herfstvakantie naar Deventer. Er worden dan films vertoond voor kinderen van 3 tot 14 jaar. Het is hét internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.

Ook doet Filmhuis De Keizer ieder jaar mee met het Kinderboekenweekspektakel.

Educatie

Voor scholen biedt Filmhuis MIMIK de mogelijkheid tot het klassikaal vertonen van films. In totaal kunnen maximaal 139 personen tegelijk een film zien. Het is mogelijk een film die op dat moment op het programma staat te vertonen. Het filmhuis kan ook speciaal voor de gelegenheid een film boeken. Bij veel films zijn lesbrieven of lespakketten beschikbaar om voorstellingen op school voor te bereiden en/of na te bespreken. Verder zijn er ook speciale schoolvoorstellingen en andere educatieve mogelijkheden voor basis- en voortgezet onderwijs.