SDH | Zomer uitjes en dagjes weg

Ja, het is (bijna)  zomer ! Een prachtige tijd om fijn met je kinderen eropuit te gaan! In Apeldoorn , Deventer en de Achterhoek  zijn er in de zomervakantie veel leuke activiteiten te doen. Lees snel verder voor toffe tips voor een leuk dagje weg in de zomervakantie.  

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Sport- en belevingscentrum De Scheg
Meer weten

Sport- en belevingscentrum De Scheg

Piet van Donkplein 1, Deventer

Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer is een uitgebreid zwemparadijs. Ook de diverse sport... bekijk

 

Zomer 2023


Wat ga jij vandaag doen?

In deze blog vind je onze favoriete tips opgedeeld in handige subcategorieën, of scroll door de hele blog heen als je niets wilt missen.


Check vooral ook onze uitagenda!

Er zijn heel veel leuke kinderuitjes en gezellige gezinsactiviteiten in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer en Zutphen en de Achterhoek te doen. In onze agenda vind je toffe tips, bijvoorbeeld:


Apeldoorn, Deventer, Achterhoek Agenda

 

Zomervakantie 2023 Gelderland en Overijssel

 

Leuke kortingsactie!

Zomerse uitjes in de Stedendriehoek en Achterhoek
Doe zaterdag 2 september mee met de YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN! Dit moddervette evenement vol uitdagende obstakels vindt plaats in Nijverdal en staat garant voor veel modder en FUN. Als je via ons reserveert krijg je maar liefst 10% korting !
Controleer die deal!


Vakantieplannen voor de zomer 

Iedereen smacht naar vakantie, rust en gezelligheid met het gezin of familie! Wil jij dit jaar kamperen op een  camping , of liever wat luxer op een  vakantiepark  of wil je dit jaar echt bijzonder op vakantie en kies je voor een unieke ervaring van luxe outdoor ? In ieder geval een fijne vakantie gewenst! 

Gaan jullie bijna op vakantie en kun je niet wachten tot het zover is? Print dan onze handige aftelkalender . Zo weet je kind precies waar het aan toe is. En jij hoeveel dagen je nog hebt tot die mega paklijst in je koffer moet zitten. Speel ook een spelletje vakantiebingo . Superleuk op de camping bijvoorbeeld.

Vakantie in Apeldoorn, Deventer en Zutphen en de Achterhoek          Zomerbingo

<< Terug naar overzicht!

 


 

» Handige zomervakantietips «


Eropuit met kinderen, dagje weg in de zomer in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Een dagje museum is echt niet saai, zoals velen denken. Als je altijd een attractiepark of speeltuin gewent bent, moet je misschien wel even schakelen. Maar als je het de tijd geeft, weet ik zeker dat jouw kind een museum ook geweldig zal vinden.

Kom spelen in Deventer

Zomervkantie Deventer
Schoudervullingen, synthesizers, Rubik's kubussen en enorm veel felle kleuren! Jij of je moeder weten het vast nog wel. De jaren '80 was een decenium van uitersten. En daar hoorde natuurlijk ook bijzonder speelgoed bij. Kom je kijken bij de nieuwe tentoonstelling van het Speelgoedmuseum in Deventer?
Kom spelen!


Ontdek het Meesterwerk in Apeldoorn

Museum Apeldoorn Zomervakantie
Kom kijken bij de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Het Meesterwerk bij Paleis Het Loo in Apeldoorn. Een ondergrondse uitbreiding van 5000 m2. Er kwam zoveel kijken bij de vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo. Daarom verdiende deze prachtige nieuwe aanwinst wel een eigen tentoonstelling. 
Geniet mee!


CODA Papier Art

Zomervakantie
Speciaal voor gezinnen ontdek je in CODA Museum Apeldoorn de tentoonstelling Paper Art 2023. De 11e editie van  CODA Paper Art 2023 is volop bezig, fietsliefhebbers kunnen weer heerlijk genieten met de fietsroute Tour de Papier . Een route langs papierfabrieken, molens, sprengen en watervallen met activiteiten voor uit en thuis. Je kunt de printversie van  Tour de Papier gratis afhalen bij CODA. 
Bij CODA kunnen kinderen zich zelf uitleven in het Experience Lab, waar weer heel veel leuke activiteiten voor kinderen klaar staan.
Meer weten!


De leukste musea in Apeldoorn, Deventer en de Achterhoek

Museum te Apeldoorn


Ontdek de Zeemonsters van Twente

Zeemonsters Achterhoek
Bij De Museumfabriek in Twente kom je oog in oog te staan ​​met de fascinerende wereld van zeemonsters en het leven in de oceaan. Het zal je verbazen, maar ooit was Twente zelfs een kustgebied met diverse zeedieren, zoals de Nothosaurus, een soort zwemmende dinosaurus.
Echt fantastisch!


Op ontdekkingsreis naar het NMM

Museumbezoek zomervakantie
Ga deze zomervakantie op ontdekkingsreis door Nationaal Militair Museum. Naast de prachtige tentoonstellingen en speurtochten is er in het museum nog veel meer te doen. En op het buitenterrein voeren je vaste soldatenactiviteiten uit en testen je vaardigheden. Je leert salueren, waterzuiveren, knopen leggen en test je conditie bij de mini-bootcamp. Vanaf 4 jaar en minimaal 1.35 m. je kunt zelfs rondrijden in een minitank. Of je rijdt mee in een amfibisch rupsvoertuig of een M3A1 halftrack uit WO2.
Zo stoer!


Missie Meesterwerk in het Rijksmuseum

Zomermuseum kinderen
Ga een dagje uit naar Amsterdam en bezoek het Rijksmuseum. Missie Meesterwerk is opgericht in samenwerking met Nemo Science Museum. Jullie gaan aan de slag met de onderzoeken van echte museumobjecten. Hele bijzondere, zoals de (echte!) Kroon van Willem I en een ets van Rembrandt. 
Hiel cool!

Zomervakantie Apeldoorn Deventer, Zutphen en de Achterhoek

<< Terug naar overzicht!


 

Eropuit met kinderen, dagje weg in de zomer in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

De leukste zomerfilms in Deventer

Theater en film in Deventer
Bezoek Filmhuis Mimik in Deventer en bekijk hier een heerlijke film, check onze agenda voor de leukste films of reserveer alvast een theatervoorstelling voor na de zomer. Er staan ​​weer leuke voorstellingen in de planning voor komend jaar.
Nieuwsgierig?


Sprookjestheater in Apeldoorn

Magisch theater in Apeldoorn zomer
Beleef drie magische zomeravonden op 27 juli, 3 en 10 augustus. Het pretpark is op de Zomeravonden geopend tot 20:00 uur voor extra sprookjesplezier. Elke avond heeft zijn eigen betoverende sprookjesshow in het Jul & Julia Theater: Assepoester (27 juli), Doornroosje (3 aug.) en Rapunzel (10 aug.) Naast deze prachtige theatershows zijn er ook magische activiteiten, shows en meet & greets. 
Magisch uitje!


Koninklijk theater in Apeldoorn


Bezoek de theatervoorstelling tijdens de prinses en prinsessendagen en luisteren naar de avonturen van de Magische klok. De kinderen worden helemaal meegenomen in het verhaal. En na die tijd kun je nog heerlijk genieten in de tuinen van leuke activiteiten of binnenkijken in het prachtig vernieuwde museum.
Meer weten! ➤

 


Nog meer leuke theatertips:

  • De leukste theatervoorstellingen en films van Overijssel

Zomervakantie op de Veluwe eropuit dagje weg met kinderen

<< Terug naar overzicht!

 


 

Eropuit met kinderen, dagje weg in de zomer in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Wij hebben een overzicht verzameld van toffe binnen uitjes die ook in de zomer super leuk zijn om te doen.

Zwemmen in Deventer

Zwemmen in Deventer zomervakantie
Beleef in het zwemparadijs spetterende avonturen met het hele gezin. De kleinste bezoekers tot 5 jaar spelen in Pingo's Island met water én zand. Echte waterratjes glijden van één van de vele glijbanen

  • De 80 meter lange wildwaterbaan de Gletsjerglijbaan
  • Wie is het eerste beneden van de familieglijbaan Lava Slide
  • En echte waaghalzen in de 70 meter lange Northern Light Slide

Heerlijk zwemmen!

De leukste binnenspeeltuin van Apeldoorn

Zomer speeltuin Apeldoorn Veluwe uitjes voor kinderen
Ga klimmen en klauteren bij indoor Speelparadijs Monkey Town in Apeldoorn. Op warme dagen is het vaak rustiger bij binnenspeeltuinen. Dit vinden wij eigenlijk ook wel heel lekker. Dat wil jij ook? Alle ruimte voor jezelf?
>> Leef je uit!

 


Stoer uitje in Apeldoorn

Zomervakantie Apeldoorn
Speel spannende activiteiten bij ZERO55 in Apeldoorn: karten , lasergamen , escaperoom. Je vindt nog veel meer toffe activiteiten zoals de X-cube of bowlen . Het is ook echt een aanrader om activiteiten te combineren voor nog langer plezier.
Kijk zelf maar!


Zomervakantie in Apeldoorn


Actieve indoor uitjes in Apeldoorn, Deventer en de Achterhoek


Nog meer leuke indoortips:

<< Terug naar overzicht!

 


 

Eropuit met kinderen, dagje weg in de zomer in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Beleef een dag vol plezier met jong en oud!

Magisch uitje in Apeldoorn

Zomervakantie Apeldoorn
Het vergroot een groot magisch avontuur bij de Sprookjesweken in de Julianatoren . waar je echt bij moet zijn geweest. Laat je in deze magische wereld meeslepen door de avonturen in de nieuwe theatershows en magische activiteiten en meet & greets. Op 27 juli, 3 en 10 augustus zijn er zelfs speciale zomeravonden.
Laat je verwonderen! ➤ 


Sportieve outdoor uitjes in Apeldoorn, Deventer en de Achterhoek

  • Bij Multi-activiteiten centrum Bussloo kun je minigolfen of een potje voetgolf spelen.
  • Of rijd samen je soort achterop een tof rondje met  een E-chopper
  • Ga de hoogte bij klimbos Ruurlo . Durf jij tot het uiterste voor het mooiste uitzicht? 
  • Van klim de bomen in bij klimbos Veluwe in Apeldoorn.

Nog meer leuke outdoortips:


Het leukste attractiepark in de Achterhoek

Attractiepark Stedendriehoek Overijssel
Attractiepark de Waarbeek is een familie pretpark in Hengelo wat zich vooral richt op families met kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Een dag bij de Waarbeek is bijzonder omdat je hier all-inclusive kunt spelen, eten en drinken.
Kom ook All-inclusive spelen! ➤


Buiten spelen in Raalte

Zomer in Raalte
Kom deze zomer naar het Super Zomer Festival van kinder- en speelboerderij de Flierefluiter in Raalte. Ponyrijden, schminken, oud Hollandse spelen, extra springkussen en toffe shows. Deze zomer is ook het zwembad met de waterglijbaan van de Flierefluiter weer helemaal op en top in gebruik.
Zo leuk hier! ➤


Zinderende zomeravonden in Hellendoorn

Zomeravonden in Hellendoorn
De bekende Zinderende Zomeravonden in Avonturenpark Hellendoorn komen ook deze zomer weer terug. De hele dag avonturen beleven dat kan tijdens de Zinderende Zomeravonden. Het park is dan geopend tot 22.00 uur. Ze bieden extra shows en je kunt genieten van een unieke avondsfeer.
Lange zomerse avondjes! ➤


 

<< Terug naar overzicht!


 

Zomeruitjes in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Kom lekker ontspannen in de natuur. In onze regio vind je ook heel veel leuke uitjes in de natuur, lekker op pad of genieten van dieren door ze te bekijken of te verzorgen.


Leuke kinderactiviteiten

Zomervakantie in Nijbroek
Op de Hertenboerderij  in Nijbroek kun je genieten van het boerenleven met leuke activiteiten of overnachten tussen de Veluwsche herten. Haal deze zomer je boeren diploma. Er staan elke week weer leuke activiteiten op de planning.
Zo leuk hier! ➤


Waterpret Dierenpark Amersfoort

Waterpret Dierenpark
Beleef een spetterende zomervakantie tussen de dieren. Spring onder de dierfonteinen, doe mee met de watertocht, kom pootjebaden in de Bosbeek en ontdek álles over het leven in en bij het water. Tijdens een zomers dagje uit kom jij erachter waarom water belangrijk is voor planten, dieren en de mens. In DierenPark Amersfoort kom jij alles te weten over water en beleef jij een heleboel waterpret.
Bestel nu met 30% korting! ➤


Emsflower erlebnispark

Zomervakantie
Een super leuk dagje uit met een kijkje achter de schermen van Europa's grootste perk- en potplantenkwekerij. Laat je verrassen in de tropische tuin en de vlindertuin. Of geniet van heerlijk eten in het restaurant en laat je kinderen lekker spelen in de speeltuin. 
Emsflower heeft sinds deze week ook een waterspeeltuin buiten, naast een mooi terras. Echt wel toegevoegde waarde want bij goed weer zijn de deuren van de binnenspeeltuin open en je kunt vanaf nu dan ook doorlopen naar buiten.Er is naast de waterspeeltuin ook een waterval en volière met tropische vogels. 
Echt genieten! ➤

<< Terug naar overzicht!


 

Eropuit met kinderen, dagje weg in de zomer in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Altijd een goed idee om uit eten te gaan in de Stedendriehoek en de Achterhoek

Ontbijten in de Apenheul

Ontbijten in Apeldoorn in de zomervakantie
Deze zomer kun je slechts op 3 momenten komen ontbijten bij de apen: 9 juli, 6 augustus en 3 september. Een unieke beleving. Kom voor openingstijd lekker luxe ontbijten in restaurant Kambizuri en wandel daarna als eerste bezoeker het park in. Een heerlijk begin van de dag voor slechts een paar bezoekers. 
Reserveer snel! ➤


Kindvriendelijke restaurants

Uit eten met kinderen
Bekijk onze lekkerste restaurants en reserveer een tafeltje.
De lekkerste restaurants! ➤


Nog meer leuke zomers eettips:

Staat de BBQ al klaar?

Een echte musthave voor deze zomer!

Eropuit met kinderen, dagje weg in de zomer in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

<< Terug naar overzicht!


Zomer 2023 rondom Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

 

Geniet van deze zomer, lekker samen op pad. Samen herinneringen maken, daar wordt iedereen vrolijk van. Er is zoveel te doen, hopelijk is de vakantie nog lang niet voorbij.

Liefs Judith

Go-Kids Stedendriehoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomervakantie 2023: de leukste uitjes in de Stedendriehoek

Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Ugchelen, Beekbergen, Twello, Terwolde, Nijbroek, Olst, Raalte, Diepenveen, Bathmen, Loenen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Voorst

 

*** 

 

Zomervakantie 2023: de leukste uitjes in de Achterhoek

Zutphen, Warnsveld, Lochem, Hengelo (gld), Ruurlo, Laren, Vorden, Epse, Eefde, Gorssel

 

Log In