SDH: Back-to-school special

De scholen zijn weer begonnen! Dat is weer even wennen na al die weken uitslapen en genieten van rustig de dag beginnen. Zitten jullie al weer in het ritme? Gelukkig is er ook in het nieuwe schooljaar weer van alles te doen. 

Gouden weken op school

Op school worden de eerste weken de gouden weken genoemd. Deze zijn heel bepalend voor het groepsproces en de vorming van een fijne klas. Maar ook op de sportclubs worden nieuwe teams gevormd. Blijft jouw kind in het zelfde team of wisselt het van team of zelfs wel van sport. 
In dit blog vind je leuke tips voor sportverenigingen, clubjes, kinderfeestjes en heerlijke weekendjes family-time en vrije middagen.
Veel leesplezier!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Pyjama Party Monkey Town Apeldoorn
Meer weten

Pyjama Party Monkey Town Apeldoorn

Plaats: Apeldoorn
Indoor Speelparadijs Monkey Town Apeldoorn

Een echte pyjama party bij Monkey Town Apeldoorn. Tijdens Oehlie's Pyjama Party, met uiteraard dress... bekijk

Van 30 september 2023 18:30 tot 30 september 2023 21:30

Burnside Skateboard School in Deventer

Groepslessen start nieuwe schooljaar
Dit is leuk! Regelmatig start er weer een nieuwe skateboard lessenserie bij de Burnside Skateboard School. Elke woensdag zijn er weer open proeflessen en de lessenserie op zaterdag is begonnen. Hierbij worden de deelnemers ingedeeld op niveau. Elke week ga je een stapje verder en door met de oefeningen waar de laatste les mee afgesloten is. Na afloop van de les mag je lekker de hele dag vrij blijven rollen!
Zo tof dit! ➤


Freerunnen in Apeldoorn

Freerunnen nieuwe proeflessen in Apeldoorn
Bij Street Jump Apeldoorn zijn de streetjump lessen weer van start gegaan. Je kunt op elk niveau starten en ze trainen op verschillende avonden in de week. Rutger Schipper van Team Tantum werkt samen met de JumpMasters van Street Jump en de lessen gaan dit jaar nóg toffer worden! 
Wil jij ook een gratis proefles? ➤


Toffe gratis activiteiten in Apeldoorn

CODA Apeldoorn Back to school
Bij CODA Apeldoorn vind je heel veel toffe activiteiten voor kinderen. De meeste zijn nog gratis ook. Sommige activiteiten zijn elke week, anderen 1 of 2x in de maand. Er zit vast iets bij wat voor jou interessant is.


Schrijf je nu in voor proeflessen

Proeflessen in Apeldoorn en Zutphen
In de maand september zijn er in heel Nederland weer proeflessen van Telekids Musicalschool.  Hier kan jouw kind uitproberen of dit inderdaad dé plek is voor musicallessen - heerlijk zingen, dansen, acteren en veel plezier maken! Je kunt je nu vast opgeven voor proeflessen in Apeldoorn of Zutphen.
Meld je snel aan! ➤


Tricks Lessen trampoline springen in Apeldoorn

Proefles Krazy Tricks Trampoline Springen in Apeldoorn
Kom dit schooljaar trampoline springen bij FunZone Apeldoorn. Altijd al een salto, schroef of barani willen leren? De Krazy Tricklessen zijn dan echt iets voor jou! Houd je van uitdaging of ben je gewoon nieuwsgierig met een beetje lef? Tijdens deze lessen leer je van de Jumprangers de tofste tricks. 
Heel tof deze lessen! ➤


Zwemlessen in de Stedendriehoek en Achterhoek

Zwemles Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Is jouw kind al toe aan zwemles? Je kunt op verschillende locaties in de regio zwemlessen volgen. Vergeet je kind niet op tijd op te geven, want de wachtlijsten zijn op dit moment lang op veel plekken.


Agenda voor school

School agenda
Je agenda staat altijd weer snel vol zodra school weer gestart is. Heb jij ook al weer aerlei verplichtingen en afspraken staan? Om dit allemaal te kunnen managen is de de family planner een uitkomst! Die van Rien Poortvliet hangt hier elk jaar weer bij de deur zodat niemand iets kan missen. Een goede voorbereiding is het halve werk!
Heeft jouw kind ook al een eigen school agenda? Urenlang stond ik vroeger in de winkel om de allertofste uit te zoeken. Tegenwoordig staat al het huiswerk vaak online of gebruiken ze op het VO gewoon hun telefoon. Mocht jouw kind op de basisschool wel een agenda nodig hebben dan is een simpele agenda van de Hema helemaal prima. 


Kleutergym of Nijntje beweeglessen

Gymnastiek proefles

Oefen in een veilige ruimte vol met zachte matten, speelobjecten en miniglijbanen. Daar waar peuters en kleuters de wereld van het lopen, rennen, vallen en opstaan kunnen ontdekken.
Bij Alterno in Apeldoorn worden Nijntje beweeglessen  aangeboden om kinderen op een speelse manier te laten oefenen met bewegen. Op de woensdag kies je uit ouder-kind gym, peutergym of kleutergym.
Bij Monkey Town in Apeldoorn hebben ze speciale peuterochtenden om de kinderen in alle rust te laten ontdekken.


Leren buiten school

Leren buiten school
Kinderen leren heel veel op school, maar een dagje naar een museum is net zo leerzaam. En misschien nog wel leuker ook. In onze regio zijn heel veel leuke kindvriendelijke musea te vinden! Ga terug in de tijd, ontdek alles over de aarde of leer van alles over het leger. Er is genoeg te ontdekken bij de musea in Gelderland of in Overijssel! Ook de kastelen in onze regio zijn zeker een bezoekje waard. 


Gratis Schoolbox voor kleuters

Schoolbox
Voor het eerst naar school is best spannend voor jonge kinderen! Speciaal voor deze kinderen is er de Schoolbox. In de Schoolbox zitten allerlei leuke cadeautjes voor de kinderen om de eerste schooldag iets minder spannend te maken en gewoon leker mee te spelen. De Schoolbox kan je helemaal gratis aanvragen


Jongerencoach

Jongeren coach hulp in het nieuwe schooljaar
En als het even niet meer alleen lukt dan schakel je toch gewoon hulp in. Natasha van Leren, Inspireren en Coachen helpt je kind graag met allerlei problemen waar het in het dagelijks leven tegen aan loopt


Nieuwe sport kiezen

nieuwe sport kiezen
Voetbal is de meest gespeelde sport van de wereld. Doe mee met de Jonger Oranje Talentdag. Maar er zijn nog veel meer leuke manieren voor kids om te sporten. Sporten is gezond! Ontdek dus eens een nieuwe sport en volg een proefles (deze zijn bijna altijd gratis). Altijd leuk om weer eens wat nieuws uit te proberen.

Of bezoek regelmatig een actief uitje voor meer beweging. 
Actieve uitjes! ➤


De Nationale sportweek

Het NOC*NSF organiseert van 15 t/m 24 september 2023 de Nationale Sportweek om de jeugd kennis te laten maken met sport. Dit kan ook in jouw regio. In deze periode kun je bij veel sportclubs een kijkje nemen of een proefles volgen.


Kinderfeestjes Stedendriehoek en Achterhoek

Kinderfeestjes nieuw schooljaar
Bij een nieuw schooljaar horen natuurlijk ook weer kinderfeestjes! Op onze website staan heel veel leuke kinderfeestjes. Zo kan je lekker de natuur in, een sportief kinderfeestje vieren en zijn er veel creatieve kinderfeestjes. 
De leukste kinderfeestjes! ➤


Trakteren en traktaties op school

Trakteren en traktaties op school
De een kijkt er al weken naar uit, echt op zoek naar de tofste traktaties en spendeert uren aan voorbereiding. De ander rent snel de avond van te voren nog even naar de winkel in de hoop dat er nog een geweldig idee voor een traktatie in de schappen ligt.

Met deze blog over trakteren en traktaties op school ben je dit jaar in ieder geval voorbereid.
Nu aan jou nog de keuze hoeveel werk je er van gaat maken ;) 


Lunch op school

Naar school betekent weer broodtrommels maken. Wij hebben leuke en lekkere tips voor makkelijke lunchtrommels om de schooldag extra speciaal te maken. Heb jij de toffe lunchboxen van Yumbox ook al gezien? Deze zijn zo handig en zien er super tof uit!

Lunch op school

  Die wil je hebben! ➤


Cultuur op school

theaters in Deventer
Gaan jouw kinderen op school ook elk jaar naar een theatershow, bezoeken ze een museum of culturele instelling of locatie? Ik vind het echt tof als jouw school dat aanbiedt, want zo vanzelfsprekend is dat niet. 
Want theater, muziek en andere culturele uitingen zijn echt goed voor de ontwikkeling voor jouw kind. Heb jij zelf bijvoorbeeld al kaartjes gekocht voor een theatervoorstelling dit jaar? Ontdek hier de leukste theaters in Gelderland of de leukste theaters in Deventer.


Gamend met je kids de natuur in

Back to school Veluwe
Maak een leuke wandeling door de mooie natuur met deze Nature Game! Aan de hand van de app loop je een mooie route door de bossen, zandverstuivingen, over heidevlaktes en andere typerende natuurgebieden. En terwijl je geniet van de omgeving staan er leuke opdrachten te wachten. Deze game maakt een wandeling voor het hele gezin leuk! En het is nog leerzaam ook.
Zo is gamen wel leuk! ➤


Hoelang moeten we nog naar school?

De vakantie is nog maar net voorbij, maar stiekem ben je misschien al wel aan het kijken voor een vakantie in de herfst. Op de website hebben we leuke tips staan! En wil je naar de Efteling? Dan kan je via Go-Kids een leuke korting krijgen bij het GuestHouse Hotel! 


Toffe agenda tips

Uiteraard gaan wij de Go-Kids agenda de komende maanden ook weer goed vullen met leuke kinderactiviteiten. Hieronder vind je onze toppers:

Back tot school tips

Duimen jullie ook mee voor een heerlijke nazomer zodat we allemaal nog een beetje kunnen nagenieten van het heerlijke zonder-jas-naar-buiten-weer.

Liefs Judith

Go-Kids clubjes en proeflessen nieuw schooljaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** 

 

Back to school 2023: de leukste clubs in de Stedendriehoek

Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Ugchelen, Beekbergen, Twello, Terwolde, Nijbroek, Olst, Raalte, Diepenveen, Bathmen, Loenen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Voorst

 

*** 

 

Back-to-school 2023: de leukste clubs in de Achterhoek

Zutphen, Warnsveld, Lochem, Hengelo (gld), Ruurlo, Laren, Vorden, Epse, Eefde, Gorssel

Log In