Schaatsen met kinderen op natuurijs is heel bijzonder. En zeker ook niet elk jaar mogelijk. Voor mijn idee had je vroeger veel strengere winters, met dikke pakken sneeuw en ijs. Uren bracht ik door op de ijsbaan in de buurt. Lekker veel laagjes kleren aan zodat je zonder jas het ijs op mocht. En een thermosfles met warme chocolademelkmelk mee, heerlijk! Dat waren middagjes vol plezier!

Schaatsen op natuurijs in de buurt

Of we dit jaar weer op natuurijs kunnen schaatsen blijft natuurlijk altijd spannend. Wij maakten wel alvast een mooi overzicht op mogelijke locaties waar je terecht zou kunnen. Of ze dit jaar allemaal open gaan is nog onduidelijk, dus lees goed en klik even door voor meer info. En duimen dat het ijs dik genoeg wordt!

Schaatsen in Twello

De IJsbaan Twello is een particulier initiatief van buurtbewoners. Zij willen kinderen op een unieke locatie gratis ijspret laten beleven. Voor een niet te missen ijsdag hebben ze de pomp al aangezet, je weet maar nooit.
Meer weten? ➤

Schaatsen in Vaassen

De voorbereidingen zijn getroffen. Zou het lukken dit jaar? Kun je schaatsen in Vaasen.
Is de baan open? ➤

Schaatsen in Apeldoorn

Apeldoorn heeft verschillende schaatslocaties. Schaatsen op de diverse vijvers in de parken van Apeldoorn, met name het water in het Oranjepark, is fantastisch. De parkvijvers hebben een vergelijkbare sfeer als Central Park in New York, met een ijsbaan waar veel mensen samenkomen en zorgen voor bruisende gezelligheid.
Als het echt goed gevroren heeft ligt ook het kanaal dicht en kun je hier goed schaatsen.
Houd ook de website van DNIJ goed in de gaten als het begint te vriezen, want ze openen de ijsbaan de Voorwaarts wanneer het kan!
Check hier! ➤

Schaatsen in Zutphen

Er is weer keihard gewerkt en de baan ligt er al prachtig bij. Maar is het ijs ook dik genoeg en gaan ze open? Kun je schaatsen op de ijsbaan van de Zutphense IJsvereniging?
Check snel! ➤

Schaatsen in Laag Soeren


IJsvereniging Laag Soeren doet altijd enorm haar best om een prachtige ijsbaan te prepareren. Maar dan moet het weer wel mee  werken en hard genoeg vriezen.
Check of ze open zijn! ➤

Schaatsen op de Vetweide in Almen

IJsbaan de Vetweide in Almen heeft haar eigen Facebook pagina. Hier vind je alle openingstijden.
Kijk maar! ➤

Schaatsen op ijsbaan Loenen

Wat een geweldige vrijwilliger vind je hier. Hopelijk kan de baan ook open! Check de website of je kunt schaatsen.
Kijk hier! ➤

Schaatsen in Deventer

Als het ijs dik genoeg is glijden de eerste schaatsers al gauw een rondje op de uitgestrekte en ongerepte ijsvloer in de uiterwaarden ten noorden van Deventer. Krakend, krabbelend en zeker ook voorzichtig begeeft een handjevol echte liefhebbers zich dan op het ijs. Ter hoogte van Hotel Gaia ligt in de uiterwaarden vaak een ijsvloer met een oppervlakte van welhaast een vierkante kilometer. Door kraakhelder ijs is het gras van de uiterwaarden goed te zien. Op veel plekken hooguit een centimeter of tien onder het ijs. Veilig genoeg als je goed blijft opletten.

Schaatsen op het Worpplantsoen in Deventer

Als het hard genoeg gevroren heeft kan er hier geschaatst worden. Een prachtig plekje met de stad op de achtergrond.

Leren schaatsen

Leren schaatsen is net als leren fietsen en leren lopen. Je leert het met vallen en opstaan en vooral met veel oefenen. Heel veel oefenen. 

En o ja, misschien is het voor jou al langer geleden dat je bent gevallen op het ijs, of niet... Maar ijs is echt heel erg hard. En een val op het ijs kan echt heel erg pijn doen! Dus mocht je kind vallen, geef het een dikke knuffel en schaats even samen weer verder tot je kind weer het vertrouwen heeft om het zelf te oefenen. 

Schaatsen op natuurijs tips

Bij Go-Kids verzamelen we graag alle leuke tips om te schaatsen op natuurijs met kinderen. We zullen deze lijst de komende tijd aanvullen. Dus stuur je leuke tip gerust door.  Stuur een mailtje naar stedendriehoek@go-kids.nl en dan zullen wij jouw schaats tip erbij zetten.

Veel schaatsplezier!

Liefs Judith