Het regent en de blaadjes vallen van de bomen, herfst! In de regio Apeldoorn - Deventer - Zutphen worden onder andere paddenstoelen 🍄 speurtochten georganiseerd! Bekijk ze hieronder 

Paddenstoelen zoeken in Hall

Paddenstoelen zoeken in de Achterhoek
In de herfst barst het bos van de paddenstoelen. Na een natte periode schieten ze letterlijk de grond uit. Ga met de gidsen op zoek naar de mooiste exemplaren. Is de grond goed nat? Dan kun je verschillende soorten paddenstoelen vinden. En daar hoef je niet ver voor te lopen. Van elfenbankjes en heksenboleten tot het fopzwammetje. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En natuurlijk hopen we op de markante vliegenzwam die je met zijn rode hoed en witte stippen meteen weer in sprookjes doet geloven. Maar ook aan de verhalen erachter wordt aandacht besteed.

  • zondag 8 oktober: 14:00 uur
  • Locatie: Parkeerplaats Leusveld, Hall

Meer info! ➤

Paddenstoelenwandeling op landgoed Nieuw Rande, Diepenveen

Paddenstoelen Apeldoorn - Deventer - Zutphen
Op zondag 15 oktober organiseert IVN Deventer de jaarlijkse Paddenstoelendag! Van 11 tot 15 uur kan je zelf een route lopen op Landgoed Nieuw Rande. Er staan bordjes bij de meeste paddenstoelen met leuke weetjes.... Wist je dat een paddenstoel een opruimer of een moordenaar kan zijn?
Meer weten? ➤

Paddenstoelenwandeling in Berg & Bos, Apeldoorn

Paddenstoelen in Apeldoorn - Deventer - Zutphen
Tijdens de herfstvakantie van 15 t/m 22 oktober kun je speuren naar paddenstoelen in Park Berg en Bos. IVN  natuurgidsen zetten een gemarkeerde route uit met informatiebordjes die iedereen individueel kan lopen. Het startpunt van de route is het Theehuis bij de ingang.
Meer weten? ➤

Paddenstoelen zoeken bij Landgoed Voorstonden

Paddenstoelen zoeken in Voorstonden
Detective gezocht!  Ga mee speuren naar paddenstoelen op Landgoed Voorstonden bij Brummen en ontdek hun grootste geheimen. Ga mee en ontdek de wereld van de paddenstoelen. Als een heuse detective ga je onderweg zelf een paddenstoel onderzoeken.  
Hoe herken je paddenstoelen? Hoe ruikt een stinkzwam? En waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Is een aardappelbovist eetbaar? Tijdens deze paddenstoelenwandeling hoor je het allemaal.
Tip: neem een klein spiegeltje mee. Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes?
Meer weten! ➤

 

Zelf op zoek naar paddenstoelen

Uiteraard kun je ook zelf op zoek naar paddenstoelen. Tip: Vergeet dan niet een spiegeltje mee te nemen om onder de paddenstoelen te kunnen kijken. Of maak een foto met je telefoon, kun je nog goed inzoomen om de details te bekijken ook.

Paddenstoelen excursie

In bijna elk bos is het in de herfst een waar paddestoelenparadijs. Liefhebbers gaan ervoor door de knieën. Gewoon langs het wandelpad ontdek je al gauw tientallen soorten. “Niet alleen de bekendere soorten als vliegenzwam en elfenbankje, maar ook wat minder alledaagse met prachtige namen als kluifjeszwam, gewoon denneveertje en gestreept nestzwammetje.

Belangrijk is dat je de paddenstoelen laat staan en niet plukt!

Paddenstoelen zoeken

Mocht het nou echt alleen maar regenen deze herfst, kruip dan lekker met een dekentje op de bank en bekijk dit leuke filmpje van Het Klokhuis. Erg interessant, ook voor je kinderen.

 

Veel plezier

Liefs Judith