Kinderen zijn dol op speurtochten en zoekopdrachten. Buiten in de natuur en het liefst natuurlijk ook nog als ze lekker vies worden. Wij vinden Natuur Bingo altijd een hele leuke activiteit.

Natuurbingo spelen

Met onze de kinderen de natuur in, vinden wij altijd leuk. Zij ook, maar ze willen altijd wel graag wat te doen hebben. Wij hebben een leuke opdracht bedacht: Natuurbingo.

Wat heb je nodig:

Een eierdoos vinden wij handig omdat de kinderen dan hun schatten (tenminste, degene die je kunt meenemen) heel overzichtelijk kunnen opbergen.

Zo werkt natuurbingo

Geef ieder kind een bingokaart en een (eier)doos en laat ze op zoek gaan naar verschillende dingen uit de natuur. Je kunt er een wedstrijdje van maken door er een tijd aan te koppelen. Of als ze met meerdere kinderen zijn te kijken wie als eerste alles van de kaart gevonden heeft.

Maar gewoon zoveel mogelijk zoeken is net zo leuk!

Je kunt niet alles meenemen uit de natuur, daarom een bingo kaart om alles af te strepen nadat ze het jou of elkaar hebben laten zien. En de mooiste schatten kunnen de kinderen in hun doos meenemen naar huis. Een leuke herinnering aan een middagje de natuur in.

Natuur speurtocht: kun jij ze allemaal vinden?

Natuur bingo Go-Kids

Bingokaart gratis downloaden

De natuur in

Natuur is overal om je heen. Dit kan het bos zijn, maar ook een schoolplein, je eigen achtertuin of straat is een prima plek voor een natuur bingo. Je vindt vast veel meer schatten dan je denkt als je gericht gaat zoeken.

Speurtocht in de natuur

Nog meer leuke speurtochten of gewoon lekker wandelen in de natuur? Ook als je denkt dat jou kinderen dit helemaal niet leuk vinden. Check hier onze wandel en speurtips.

Check onze wandel en speur tips! ➤