Wij (Kirsten Go-Kids Twente) waren onlangs te gast op het kleinschalige vakantiepark Outdoors Holten. De perfecte locatie voor een ontspannen vakantie of weekend weg: dichtbij huis, midden in de natuur. Het terrein biedt glamping tenten en lodges waar je de Twentse gastvrijheid kunt ervaren. Op hele ruime plekken. De accommodaties zijn ruim opgezet. Je kunt je natuurlijk uren vermaken in het bos, maar wil je er toch even op uit: er zijn veel leuke uitstapjes te doen in de directe omgeving. 

Als je hier het terrein op komt rijden zie je het direct: Hier draait alles om genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

Het is duidelijk: "Quality time starts now".

Outdoors Holten

Ontvangst in de Hap & Tap Bar

Er is niet echt een horeca aanwezig op dit vakantiepark maar er is een zogeheten hap & tap waar je op gezette tijden terecht kunt voor een klein hapje en een borrel. Je vindt hier een ruim terras en een gezellige binnenruimte.

Outdoors Holten

In deze mooie locatie is ook de receptie onder gebracht. Hier wordt een snelle incheck geboden en wordt je vriendelijk geholpen. In ons geval maakten we een praatje met Arjan. Een hele spontane man die ook genoeg over de omgeving wist te vertellen en zelf ook verantwoordelijk is voor de kinderactiviteiten. We kregen een bij de incheck een warm welkom met een lekkere cake en wat extra informatie. Zoals een kaart met routes voor fietstochten en wandelingen. 

Outdoors Holten

Accommodatie

Wij kozen voor de Glamping Tent.

Outdoors Holten

Deze zijn volledig ingericht en voorzien van alle gemakken. Tot maximaal 6 personen.

Outdoors Holten

Je slaapt op echte bedden met comfortabele matrassen, er is voldoende verlichting, verwarming en er is een eigen badkamer (met bad!) en keukenblokje aanwezig.

Outdoors Holten

De Scandinavische lodges, ook geschikt voor gezinnen, zagen er ook super leuk uit. Deze beschikken over een gezellige veranda waar je heerlijk kunt ontbijten of van de zonsondergang kunt genieten.

Outdoors Holten

Je hebt natuurlijk op heel veel campings glamping- en safaritenten maar wat de ontzettend ruime plek middenin het bos is hier wel echt uniek hoor. Je eigen plek in het bos, helemaal privé. Je checkt hier alle accommodaties van Outdoors Holten.

Outdoors Holten

Kindvriendelijk 

Voor kinderen is er een leuk avonturenpad ontworpen (en stiekem ook volwassenen) waar ze van alles kunnen ontdekken over planten, dieren en het bos.

Outdoors Holten

Outdoors Holten

Daarnaast zijn er kleine speeltuintjes verspreid over het terrein waar kinderen heerlijk kunnen spelen terwijl jezelf geniet van de groene omgeving. In het hoogseizoen kunnen kinderen op de zaterdagochtend deelnemen aan een workshop boogschieten. Hoe cool is dat!? Toen wij er waren, waren er niet zoveel kinderen aanwezig maar de hangmat, de hangstoel, het bos én de gratis te gebruiken stepjes zorgden voor voldoende vermaak.

Outdoors Holten

Outdoors Holten

Dus vervelen was er zeker niet bij. Bovendien is er een goede wifi verbinding aanwezig. Dus mocht je zoon of dochter graag even willen chillen en gamen: geen probleem ;)

Outdoors Holten

Hottub en vuurschalen

Toen wij er waren was er een stookverbod. Maar anders hadden we zéker even ter plekke een pakketje gekocht voor de vuurschaal. Iedere tent heeft namelijk zo'n leuke gezellige vuurschaal om het sfeertje compleet te maken. Marshmallows mee en het feest is compleet! Wil jij je nachtje of weekendje extra bijzonder maken? Reserveer de hottub bij! Outdoors Holten zorgt dan dat deze naast je tent of lodge staat en voorbereid is. 

Daantje Das

Omgeving

Je vindt op dit vakantiepark geen animatie of een zwembad. Maar het wordt wel vaker gezegd; maar je hoeft niet ver van huis om nieuwe plekken te ontdekken. En ook dat bleek nu wel weer! Er is van alles te ontdekken in de directe omgeving van dit vakantiepark nabij de Holterberg. 

Kindvriendelijk eten

Ondanks het mooie keukenblok en volledige servies besloten we buiten de deur te gaan eten. Het centrum van Holten biedt diverse leuke restaurants, waar je trouwens ook kunt bestellen of af kunt halen. Maar op nog geen kilometer afstand vind je Restaurant de Poppe. Met ruim terras en grote speeltuin! Perfect voor een zonnige avond en 3 jonge jongens die moeite hebben met stil zitten. Hier scoorden we bij de cafetaria trouwens ook nog een heerlijk softijsje. Wil je iets minder uitgebreid uit eten dan is deze cafetaria ook een goede optie. Ze bieden ook afhaalpizza's.   

Natuurmuseum 

Zaterdagochtend genoten we van een heerlijk ontbijt aan onze picknicktafel. Je kunt hiervoor je broodjes halen bij de bakker in het dorp die al vroeg open is. Na het ontbijt hesen de jongens zich in hun allermooiste vakantie tenue (lees voetpalpakje) checkten we uit en reden we naar de nabijgelegen Holterberg waar het Natuurmuseum zich bevindt.

Natuurmuseum Holterberg

Dit uitje sluit perfect aan bij het outdoors leven! De kinderen krijgen allemaal een speurtocht mee die bij hun leeftijd past. Alhoewel het normaal niet echt museumpubliek is, gaan ze alle 3 super fanatiek op pad.

Ik was persoonlijk ook echt onder de indruk van de prachtige items die dit museum te bieden heeft. Daarna gingen we ook nog het bijbehorende bos van Daantje Das in. Erg leuk opgezet met activiteiten in de natuur. 

Daantje Das Holterberg

Tip: Je bezoekt het museum deze hele zomer met 15% korting via Go-Kids!

Buiten zwembad

Het was heerlijk weer. En met 3 waterratten is een buitenzwembad dan echt een feest. Wij kozen op basis van een tip van onze collega in Stedendriehoek voor het Leussinkbad in Laren. Een kleinschalig maar super leuk opgezet zwembad.

Luessinkbad laren

Met glijbanen, spraypark, ligbedden en horeca. Je vindt dit zwembad op nog geen 11 kilometer vanaf Outdoors Holten. Super leuk om dit nette zwembad te verkennen en ons nachtje weg zo af te sluiten.

Conclusie

Wil jij de luxe van een glamping maar ook rust, privacy en ruimte: twijfel niet. Je bent even helemaal weg, de glampingtent is van alle gemakken voorzien (en dat zegt een niet kampeerder ;)) en de omgeving in Holten en op de Holterberg is geweldig! Wij hebben nog lang niet alles gezien dus we komen vast en zeker nog een keertje terug!

Quality time starts here ;))

>> check de beschikbaarheid