Wat ga jij doen vandaag? Wij hebben de leukste uitjes voor de Kerstvakantie rondom de Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek verzameld en voor jou op een rijtje gezet!

» Kerstvakantie 2023 - 2024 «

 

Kerstvakantie in de Stedendriehoek & Achterhoek

De Kerstvakantie is dit jaar van  24 december 2022 tot 8 januari 2023. Omdat Kerst in het weekend valt en Oud en Nieuw ook, hebben we twee volle weken met vrije dagen. Heel veel tijd om leuke dingen te doen dus! Wij hebben een mooi overzicht voor je gemaakt met de leukste uitjes. Zie jij zelf nog wat leuks mail ons
Wij beginnen elke dag met lekker uitslapen, geen wekker zetten en lekker blijven liggen. Ontbijt op bed of een uitgebreide ontbijttafel met allerlei lekkere dingen geeft natuurlijk ook puur vakantiegevoel!

Kerst in Deventer?

Kleine Wildenberg Deventer
Woon je nou wat verder weg? Dan hebben wij een super toffe tip voor je. Kom lekker midden in onze regio slapen op de boerderij. Vlakbij Deventer vind je boerderij de Kleine Wildenberg. Een super luxe boerderij om heerlijk te overnachten. Hier kun je ook gratis fietsen lenen om naar alle leuke activiteiten die in Deventer plaatsvinden toe te gaan. Help daarna ook mee met voeren van de dieren, of kom knuffelen met de ezels of lekker rond skelteren op het erf van de Kleine Wildenberg! 

 

» Wat te doen in de Kerstvakantie? «

 

Uitagenda kerstvakantie 

De leukste uitjes rondom Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek.  


Kerstvakantie topper

Kerstvakantie in de regio
De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen van 16 december tot en met 25 februari 2024 naar het IJsbeelden Festival in Zwolle. Het thema voor dit jaar is: Mythen en legenden. Je boekt nu via de ANWB met korting!
Magisch uitje! ➤


Oud & Nieuw 

Kerstvakantie in Apeldoorn
Wij wensen jullie het allerbeste voor 2024. Hoe ga jij oud en nieuw vieren? Gezellig samen zijn, spelletjes spelen, kijken naar de oudejaarsconference, oliebollen eten en vuurwerk afsteken?
Let er wel even op dat dit niet overal meer mag. In Apeldoorn zijn er spetterende vuurwerkshows en sterretjes en klein sierfontijntjes zijn natuurlijk ook super leuk om samen af te steken en naar te kijken.

En nieuwjaarsdag? Wat ga je dan doen? Vinden jullie 1 januari ook altijd zo'n gekke dag? Je bent moe, de kinderen zijn moe en je zit vol van de oliebollen. Het is écht altijd een beetje een vreemde start van het jaar vind ik persoonlijk. Want wat doe je dan? Door een onderzoekje bij ouders kwamen er een heleboel leuke tips binnen. Met deze tips maak je 1 januari echt super leuk! En tegenwoordig zijn er wel steeds meer activiteiten op.
Check hier onze tips! ➤

 

Kerstvakantie Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

De leukste binnenspeeltuinen in de Kerstvakantie

Kom heerlijk warm binnen spelen, trampoline springen, skaten en klimmmen.

1. Binnen spelen bij Monkey Town Apeldoorn

Monkey Town Apeldoorn
Bij Monkey Town in Apeldoorn kun je altijd terecht als het wat minder mooi weer is. Een regendagje, natte sneeuw, ijskoude wind. Deze vakantie krijgen jouw kinderen bij Monkey Town nog beweging genoeg. Lekker klimmen en klauteren. Je ziet ze niet meer terug. En met gratis WiFi is dat ook helemaal niet erg, kun jij nog even werken. Of duik heerlijk in een fijn boek, terwijl jouw kinderen door de ballenbak heen rollen.
Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag geopend!
Klimmen en klauteren ➤ 

2. Trampoline Springen bij Street Jump in Apeldoorn

Kerst op de Veluwe kerstvakantie
Hoe is het met jouw springkunsten? Mijn kinderen vragen altijd of ik ook even mee wil springen als we hier zijn. En stiekem vind ik dat heerlijk: even vliegen. Na een of twee uurtjes jumpen zijn mijn kinderen flink vermoeid. Street Jump Apeldoorn heeft een ontzettend uitgebreid trampolinepark. Er zijn zoveel verschillende onderdelen om uit te proberen. Wij gaan deze vakantie zeker nog wel een dagje springen. Gelukkig zijn ze heel vaak open.
Kom springen ➤

3. Trampoline springen bij FunZone Apeldoorn

Kerstvakantie in Apeldoorn
Ben je op zoek naar een actief uitje voor het hele gezin? Ga dan naar  Trampoline Park FunZone in Apeldoorn! Cadeautip voor de feestmaanden: FunZone Cadeaubon! FunZone biedt de complete “experience" voor beginnende tot gevorderde trampoline springers, begeleiders én toeschouwers.
Meer weten! ➤ 


<< Terug naar overzicht!

 

Kerstvakantie Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Actieve uitjes in de Kerstvakantie

Houdt jouw kind van actie? Dan zijn deze stoere en uitdagende uitjes echt super leuk voor deze Kerstvakantie. 

1. Skatepark Burnside in Deventer

Skateboarden Deventer
In combinatie met de winkel waar het leukste personeel van NL werkt is dit je ultieme dagje uit! Kun je nog niet skaten, maar wil je het wel graag leren. Check dan de info over de Skateboardschool!
Check het hier! ➤

2. ZERO55 in Apeldoorn

Kerstvakantie uitjes in Apeldoorn
Het leukste indoor activiteitencentrum van Apeldoorn voor jong en oud met unieke mogelijkheden zoals karten, bowlen en lasergamen. Het entertainment center aan de Dubbelbeek is zowel bij goed als slecht weer een uitdagend dagje uit! Naast elektrisch karten, glow-bowling en lasergamen vind je er ook mini-escaperooms, een virtual reality arena, een interactieve klimwand en diverse arcade games. Kom ook genieten in de horecagelegenheid. Boek vandaag nog een van de verrassend leuke activiteiten!
Dit is gaaf! ➤

3. Multi Fun in Bussloo

Kerstvakantie in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Een beetje actie tijdens de kerstdagen, klinkt goed toch? En als je dat ook nog eens kunt combineren met een ontspannen omgeving én heel veel gezelligheid, dan ben je bij Multi Fun Bussloo aan het juiste adres! Deze vakantie hebben zij meer dan 20 in- en outdoor activiteiten beschikbaar en ze zijn allemaal even leuk!
Geniet van spectaculaire activiteiten, ga sportieve uitdagingen aan of speel een relaxed spelletje. Ontdek de leukste uitjes voor een dagje weg met je gezin. Ontsnap deze vakantie bijvoorbeeld samen uit een escaperoom of speel een potje glowgolf. Maar ook buiten is genoeg te doen. Je speelt jezelf zo warm!
Let's have some fun! ➤

4. PrestonPalace in Almelo

Kerstvakantie uitjes in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Geniet van de vele verrassende activiteiten in het leukste All-in Family Resort van Nederland. All-in Family Resort Preston Palace heeft echt super toffe faciliteiten voor iedereen!
Van een supercoole kermis tot gezellig samen bowlenmidgetgolfenzwemmen of naar de bioscoop gaan. Er is zo veel te doen en alles onder één dak. Wat ga jij als eerste beleven? 
All-inclusive genieten! ➤

5. Toffe kerstvakantie acties

De attractie parken zijn gesloten. Maar wij zagen wel deze twee toffe acties voorbij komen. Leuk als cadeau voor onder de kerstboom!

Avonturenpark Hellendoorn
Kerstvakantie in de regio
Het perfecte cadeau: de Avonturenpark Hellendoorn cadeaukaart! Deze kaart is in te wisselen voor tickets, jaarkaarten en horeca-aankopen. Je kunt een kaart aanschaffen voor 10,-, 25,- en 50,-. Deze cadeaukaart is geldig gedurende het hele seizoen 2024 en kan worden ingewisseld in de online webshop.Pak die deal! ➤

Kinderpretpark Julianatoren

Kerstvakantie in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Bij kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn haal je al een gezinsabonnement voor slechts 150 euro. Met deze nieuwe jaargezinskaart Zilver geniet je op alle doordeweekse dagen en weekenden, buiten de feestdagen en schoolvakanties om, van alle te gekke attracties en shows; parkeer je gratis je auto; gaan 4 opa’s en oma’s gratis mee naar het park en heb je toegang tot evenementen.
Zilver of toch goud? ➤


<< Terug naar overzicht!

 

Kerstvakantie Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

 

1. Film kijken bij MIMIK Deventer

Kerstvakantie in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Lekker een middagje ontspannen. Een vakantie is pas echt compleet als je naar de film bent geweest. Ook deze vakantie draaien er bij MIMIK weer hele leuke kinderfilms. Ga jij voor een spannende film of liever eentje waarbij je flink kunt lachen?

  • WONKA 8+ 
    Maak kennis met een jonge Willy Wonka. 
  • TEDDY'S KERSTFEEST 4+
    Maria bezoekt de kerstmarkt en ontdekt een ongelooflijk geheim. 
  • JIPPIE NO MORE 8+ 
    Als je trouwdag eindelijk aanbreekt, is het de liefde die iedereen altijd samenbrengt. 
  • VOGELVLUCHT 6+
    Geniet van een familievakantie via New York City naar het tropische Jamaica. 

Er staan ook weer leuke pyjama ontbijtjes in de planning. Daarna kun je gezellig knutselen. En wat dacht je van een oliebollenfeest?
Lekker relaxed! ➤

2. De Grote Kerstfilm in Apeldoorn

Kerst in Apeldoorn
Op weg naar het kerstkind belanden de drie koningen door een gat in de tijd in het jaar 2023. Zij komen terecht in de achtertuin van de 12-jarige Mintaka die besluit de drie koningen te helpen terug te keren naar hun eigen tijd. De film duurt 50 minuten en is te zien in Stal 1 bij Paleis Het Loo
Kom kijken! ➤


 

<< Terug naar overzicht!

 

Kerstvakantie Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Kerstvakantie museum bezoek

Welk museum ga jij deze Kerstvakantie bezoeken?

1. Speelgoedmuseum Deventer

Kerst bij Speelgoedmuseum Deventer
Wij gaan regelmatig even naar het Speelgoedmuseum in Deventer. Dit is altijd zo leuk, ik krijg mijn kinderen bijna niet weer mee naar huis. Ontzettend leuk om door het museum heen te lopen en alles te bekijken. Maar zeker net zo leuk is de werkkamer van het museum. De plek waar kinderen helemaal los kunnen gaan. Een Walhalla van constructiemateriaal.

Tot en met het einde van 2023 pakken ze groots uit met diverse activiteiten en gratis presentjes voor jong en oud. Ook schenken ze aandacht aan de 50.000e bezoeker van 2023. Als dank en waardering voor alle bezoekers die ze dit jaar hebben ontvangen.
Hier moet je heen! ➤

2. Paleis Het Loo in Apeldoorn


Bezoek het mooist verlichte paleis van Nederland. Ontdek de magie. Er is deze vakantie zowel binnen als buiten genoeg te beleven bij Paleis Het Loo. Bijzondere activiteiten. Binnen is het paleis aangekleed met wintergroen, de tafels zijn feestelijk gedekt en er zijn leuke winterse activiteiten voor kinderen. En blijf vooral ook tot het einde van de dag. Als het donker wordt is het buiten echt prachtig! Het Paleis is heel bijzonder verlicht, maar ook de Stallenlaan het Stallenplein zijn magisch. En vergeet niet om een foto te nemen op de selfiespot.
Kom je eigen cadeaubon of kaart met wens knutselen, volg de familierond
leiding Tour de cadeau, bekijk de 50 min. durende Grote kerstfilm of bezoek het juniorpaleis. Het Paleis is de hele vakantie geopend, ook met Kerst en Oud en Nieuw!
Meer weten? ➤

3. CODA museum Apeldoorn

CODa museum bezoek Kerstvakantie
Er is deze vakantie ook weer van alles te doen bij CODA Museum Apeldoorn. Bezoek de familie dag. Kom gamen met VR, ga aan de slag met Makersspace of Werkplaats woensdag. Je hoeft je hier niet te vervelen. Doe ook mee met de actie Poëzie voor ’n poesie.

De tentoonstelling Craft! Now in CODA Museum onderzoekt van 19 november 2023 tot en met 14 april 2024 met het werk van tien hedendaagse kunstenaars wat de betekenis is van handwerk en vakmanschap in de beeldende kunst. Laat je inspireren door de materialen en technieken en ervaar het plezier van maken in CODA Atelier of in de maakplaats in de tentoonstelling!

Kerstvakantie in Apeldoorn met kinderen
Speciaal voor families ontdek je in CODA Museum Apeldoorn de expositie Het Huis van Hopper. Wie kent schrijfster Yvonne Jagtenberg nou niet. Ontdek haar geweldige expositie voor kinderen bij CODA. Net als in haar boek Het huis voor Hopper ontdek je wat beroemde kunstenaars als Vincent Van Gogh, Frida Kahlo en Picasso maakten in hun huis en atelier.
Meer weten! ➤

4. De Museumfabriek in Enschede

Kerstvakantie in de Achterhoek
Kom in de kerstvakantie naar De Museumfabriek, een museum vol verrassingen. Speciaal voor het einde van het jaar is er een nieuwe workshop ontworpen door kunstenaar en ontwerper Eibert Draisma (bekend van onder andere het SBS6 programma ‘Wat een Uitvinding!’) Hij heeft zich laten inspireren door de Twentse traditie carbid schieten heeft een mini variant gemaakt die natuurlijk kindvriendelijk is. Ga met een knal (of misschien wel meer?!) het oude jaar uit en het nieuwe jaar in!
Daarnaast is het tijd om de sterren in de spotlight te zetten! Op het dak van de toren van De Museumfabriek zit een koepel, dit is de Sterrenwacht ‘Coenraad ter Kuile’. Hier kan je met een telescoop echt naar de sterren kijken! Dat is toch een hele bijzondere kans….!
Compleet dagje uit! ➤

5. Erlebnispark Emsflower

Emsflower in de Kerstvakantie
Wil je met je gezin echt eens iets anders doen en lijkt het jullie interessant te zien hoe een kwekerij planten en groenten laat groeien en bloeien? Het Erlebnispark van Emsflower biedt een kijkje achter de schermen van Europa's grootste perk- en potplantenkwekerij. Laat je verbazen over de automatisering in de tuinbouwbranche. Geniet van de aanliggende tropische -en vlindertuin en ontdek de verschillende exotische dieren. In de vlindertuin vliegen honderden tropische vlinders rond! Een groot centraal gelegen speelparadijs maakt je dagje uit helemaal af. 
NIEUW: thematuin Big Insects geopend! 
Betreed een wereld vol verwondering en fascinatie, waarin je dichter bij de ongelooflijke wereld van insecten gebracht wordt. Vlak naast de saladekweek is de nieuwe themawereld te bewonderen.
Kom kijken! ➤


Nog meer leuke musum tips


<< Terug naar overzicht!

 

Kerstvakantie Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek

Outdoor uitjes in de Kerstvakantie

Ook in de winter zijn outdoor uitjes heerlijk. Trek lekkere warme kleren aan en let's Go!

1. Activiteiten bij Multi Fun Bussloo

Kerstvakantie uitjes in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Bussloo en de Achterhoek
Wordt lekker warm van de toffe outdooractiviteiten bij Multi Fun Bussloo, zoals minigolfen, pitch&putt of voetgolfen. Het perfecte outdoor dagje voor je familie uitje, ook deze winter.
Meer info en boeken! ➤

3. Uilenballen pluizen op de Hoge Veluwe

Kerstvakantie Hoge Veluwe
Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen op nationaal Park de Hoge Veluwe een spannende uilenspeurtocht doen en daarna uilenballen pluizen. 
Meer weten? ➤


4. De Winter Flierefluiter in Raalte

Winter uitjes kerstvakantie in Raalte
De Winter Flierefluiter, het gloednieuwe evenement, dat je niet mag missen! Van 1 november 2023 t/m 31 januari 2024 wordt de geliefde Speelboerderij de Flierefluiter omgetoverd tot een betoverende winterwereld waar papa’s en mama’s, opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen de tijd van hun leven zullen hebben. Overal om je heen zie je twinkelende lichtjes, gezellige dennenbomen én een knisperend vuurtje waar je je tijdens de koudere dagen heerlijk kunt opwarmen terwijl je marshmallows roostert. Kun je je iets gezelligers voorstellen?
Meer weten? ➤

Nog meer leuke buiten tips


<< Terug naar overzicht!

 

Ik wens jullie nog een hele fijne Kerstvakantie!

liefs Judith

Kerstvakantie uitjes in Apeldoorn, Deventer en de Achterhoek