Tweede lockdown, het is helaas een feit.. 

De tweede heftige lockdown, het is helaas een feit geworden! Onze kids mogen de aankomende weken niet naar school en volgen tot tenminste 14 januari online lessen. We kunnen niet tot nauwelijks naar buiten, dus we zitten vooral thuis gekluisterd. Go-Kids heeft een heleboel tips voor je op een rijtje gezet om ook deze tweede lockdown te overleven en zodat niemand zich hoeft te vervelen. Heb je zelf nog een leuke tip? We horen het graag! Stuur je tip naar lisanne@go-kids.nl en we plaatsen de tip in de lijst!

Heel veel sterkte allemaal! 🧡

1. Knutsel sokpoppen

Zoek je oude sokken uit de kast en maak er leuke sokpoppen van! Daarna kun je er natuurlijk een hele theatershow mee maken!

2. TikTok's maken

Vooral meisjes zijn er helemaal wild van, maar ook steeds meer jongens gaan het leuk vinden; TikTok! Ze vermaken zich hier uren mee. Dansjes doen en leuke filmpjes maken. Misschien willen de kids er wel één met mama of papa maken? ;-) 

3. Oneindig spelletjes spelen

December is en blijft natuurlijk een gezellige maand. Lampjes in de bomen, warme sokken, chocolade melk en natuurlijk: dé leukste tijd van het jaar om met je gezin de leukste familie spelletjes te spelen! Go-Kids heeft de leukste spelletjes voor het hele gezin voor je op een rijtje gezet! >> Lees meer! 

4. Knutselen voor opa en oma (en/of andere ouderen)

In deze tijd kunnen veel ouderen zich erg eenzaam voelen. Knutsel kaarten of iets anders leuks, schrijf brieven of wat denk je van een leuk kleiwerkje? Stuur dit naar verzorgingstehuizen bij je in de buurt of natuurlijk naar je eigen opa en/of oma! Hier maak je je opa en oma of een andere oudere vast enorm blij mee! 

5. Wereldrecord verbreken

Er zijn over de hele wereld een heleboel wereldrecords en hoe leuk is het om naast je schoolwerk ook nog een wereldrecord te verbreken! Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet;

1. Zo veel mogelijk t-shirts aantrekken binnen één minuut
Het huidige record staat op 31 t-shirts. Je mag t-shirts in alle soorten en maten gebruiken, zowel met lange als korte mouwen. Ook mag iemand je helpen om ze naar beneden te trekken. Wel moeten de t-shirts één voor één worden aangetrokken.
2. Zo veel mogelijk winegums met een stokje eten binnen één minuut
Het huidige record staat op 3,2 gram. Alle smaken zijn toegestaan, zo lang je maar één hand gebruikt. De andere hand moet je op je rug houden.
3. Zo snel mogelijk je dekbedovertrek om je deken doen
Het huidige record staat op 26,03 seconden. Een voorwaarde is dat je dekbedovertrek netjes over de deken wordt geplaatst. De deken moet in alle 4 de hoeken van de hoes zitten, anders word je gediskwalificeerd.
4. Zo veel mogelijk marshmallows eten in één minuut
Het huidige record staat op 25 marshmallows. Voor deze poging moet je marshmallows van een standaardformaat gebruiken. Geen mini's dus. Ze moeten één voor één in je mond en drinken mag niet. 
5. Zo veel mogelijk post-its op je gezicht plakken binnen één minuut
Het huidige record staat op 58 post-its. De briefjes moeten een minimum afmeting hebben van 73 millimeter aan beide zijden. Daarnaast moeten ze door de persoon zelf op het gezicht worden geplakt. Na 60 seconden moeten de post-its nog minimaal 10 seconden blijven hangen. Het is niet toegestaan om ze op je oogleden te plakken. 

Vergeet je wereldrecord niet op te nemen, zodat je bewijs hebt!

Tweede lockdown Nederland t/m. 19 januari alles op slot

6. Pimp je kamer

Wanneer je zoveel thuis zit kun je soms eens goed kijken naar de indeling van je kamer. Wellicht zijn je kids wel toe aan totale make-over, maar komen jullie er nooit aan toe. Verf uit de schuur, kwasten uit de schuur, oude kleding aan en gaan met die banaan. Het is ook leuk om meubels een andere kleur te geven, zo lijken ze weer helemaal als nieuw! Of alleen maar alles andersom neer zetten? Ook dat kan al helemaal als nieuw aanvoelen. Ben je er nog niet uit? Dan kun je ook eerst een moodboard maken op Pinterest bijvoorbeeld! 

7. Ruim op

Zonder dat je het door hebt halen we onwijs veel spullen in huis, misschien een goed moment om met elkaar op te ruimen. Wat gebruiken we? Wat gebruiken we niet? Wat is nog leuk voor een tweede leven en doneer dit bijvoorbeeld bij de speelgoedbank bij je in de buurt. Je kunt andere kinderen hartstikke blij maken met de spulletjes die jij niet meer gebruikt! 

8. Ready, set, go! Spelletjes in één minuut

Wat kun je allemaal in één minuut doen? Kun je limonade in een minuut inschenken of een boterham smeren? Lukt het een minuut te springen? Wat lukt er wel en wat niet?

9. Maak je eigen thuisbioscoop 

Wist je dan MIMIK in Deventer toffe kinder/familie films streamt? Via Pecl. kun je de leukste films thuis kijken.  >> Lees meer!

10. Maak een speurtocht door je huis

Maak voor je papa/mama broertje(s) en of zus(jes) een speurtocht door je eigen huis!
De meeste denken bij een speurtocht aan de pijlen die met krijt worden getekend op de straat. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je hiervan:

  1. Hang ballonnen of slierten crèpepapier op. Degene die de speurtocht lopen volgen dit spoor.
  2. Hang routebordjes op waarop een gezichtje staat afgebeeld. De kant waar de ogen naar toe kijken, is de richting die de speurtochtlopers op moeten gaan. 
  3. Je kunt een ketting maken met kralen in verschillende kleuren. Iedere kleur betekent een andere actie. Een gele kraal betekent bijvoorbeeld rechtdoor en een rode kraal betekent rechtsaf. 
  4. Maak een vragenspeurtocht! Bij ieder kruispunt hangt een vragenkaartje.

Er zijn telkens drie mogelijkheden; a,b, en c. Geven ze antwoord a, moeten ze linksaf. Bij b rechtdoor en bij c rechtsaf. Lopen ze fout? Dat merken ze bij het volgende kruispunt, want daar hangt geen kaartje of een boobytrap.

Als je het simpel wilt houden, kun je ook een letterspeurtocht maken: hang door het hele huis letters op die samen een woord vormen. Laat je kind de letters zoeken en bij het raden van het woord volgt er iets lekkers :).

11. Knutsel er op los met 'Knutselen met Michelle'

Knutselen is een heerlijke bezigheid voor kids (maar ook voor volwassenen!). Michelle heeft voor ons hier een leuke blog over geschreven! Ben je benieuwd? >> Lees meer!

12. Maak een thuis disco

Dansen in de woonkamer met de allerleukste liedjes van Kinderen voor Kinderen (of een andere leuke Spotify lijst ;)) Trek je disco kleren aan, lichten uit en eventuele disco lichten aan en dansen maar!

13. Naar de speeltuin

Gelukkig mogen en kunnen we nog wel naar de speeltuin. Kids kunnen zich dan toch even lekker buiten uitleven. Wist je trouwens dat er nu een hele handige app is om speeltuinen in je omgeving op te zoeken? Je vind de app in de store. Oh hé pssst, de app is helemaal gratis! Je hebt ook deze site, daar kun je ook handig zien welke speeltuinen er bij jou in de buurt zijn!

14. Afval prikken in het park of in de buurt

Als we toch naar buiten mogen en gaan... Vuilniszakken mee en afval verzamelen maar! Leuk om te doen en ook heel goed voor het milieu! 

15. Niet alle uitjes zijn gesloten..

Veel uitjes zijn gesloten, maar sommige buitenuitjes zijn niet gesloten en mogen doorgang hebben, dus dat betekent dat er nog wel iets te doen is. Zo kun je bij Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo nog een potje Minigolf, Pitch&Putt of Voetgolf spelen of een tour op Elektrische Step of E-choppers!

16. Carwash 

Dit is iets waar ik nooit tijd voor heb (of maak eigenlijk), maar voor kinderen vaak echt een feestje is! Wist je dat je iedere vrijdag bij de Carwash in Epe terecht kunt voor een disco car wash! Dat wordt helemaal één groot feest!

17. Geocachen 

Geocachen is een gratis app waar mee je een zoektocht naar verborgen schatten kunt maken. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel! Je kunt natuurlijk zelf een schat verstoppen! 

18. Stenen beschilderen

Zoek in het bos of in de buurt een paar mooie grote stenen, beschilder deze thuis en geef ze vervolgens weer een mooie plek buiten. Ook leuk om complimenten stenen te maken. Schrijf op iedere steen een leuk compliment of een positieve boodschap. De vinder heeft dan waarschijnlijk een hele fijne dag!

19. Kleur een enorme kleurplaat in 

Wij hebben thuis een enorme kleurplaat voor heel veel kleurplezier! Je kunt er met alle gezinsleden aan mee helpen kleuren! >> Lees meer!

20. Vakantie uitzoeken

Dromen jullie er ook zo van? Om op vakantie te gaan...? Zwijmel alvast een beetje weg door een vakantie uit te zoeken. Wij hebben de kindvriendelijkste overnachtingen van de Veluwe voor je op een rijtje gezet >> Lees meer!

21. Organiseer een high tea

Wij houden hier enorm van thee! Koop veel smaakjes in de winkel en allerlei andere lekkernijen en smullen maar!

22. Maak een kijkdoos

Maak van een oude schoenendoos een leuke kijkdoos van bijvoorbeeld je favoriete verhaaltje!

23. Speel een potje straat bingo

Even tussen al dat harde werken naar buiten? Maak het extra leuk met onze speciale Go-Kids straat bingo! Vinden jullie alle afbeeldingen? >> Lees meer!

24. Maak een foto boek 

Ook dit jaar hebben jullie vast veel mooie herinneringen gemaakt. De eerste stapjes, het eerste fruithapje, een verjaardag, zwemdiploma, noem maar op! Bij Albelli kun je heel gemakkelijk boeken maken met zowel foto's als leuke teksten!

 

Heb jij nog een leuke tip? Laat het ons weten! 🧡
Liefs,
Lisanne