In de XXL Blokkenschuur kun je bouwen, maar slopen is NOG leuker!

Wij werden door speelboerderij De Flierefluiter in Raalte uitgenodigd om hun gloednieuwe XXL Blokkenschuur eens te komen proberen. Dat doen wij natuurlijk graag! Met Go-Kids reporters Aissa, Samuel en Luna gingen we op pad.

Het weer was niet al te best, maar gelukkig maakt dat bij de Flierefluiter niet uit. Er is genoeg indoor te beleven. Nadat we ons eerst even tegoed hebben gedaan aan onbeperkt ranja, was het dan zover, op naar de XXL blokkenschuur. In eerste instantie denk je dat je richting een hooischuur gaat, maar al snel blijkt dat de balen hooi en stro alleen maar buitenkant zijn. Ze hebben van de balen een heuse schuur gebouwd! Met een mooi tentzeil eroverheen en leuke doorgangen, heeft het echt iets unieks. Bovendien ruikt het stro heerlijk.

De kinderen keken hun ogen uit, dit zijn echt XXL blokken! Er waren al heel wat bouwsels gemaakt, maar toen wij er kwamen was het vrij rustig. We beginnen een beetje voorzichtig met blokjes te schuiven en te bouwen. Maar al snel bedenken de kinderen iets veel leukers…..mogen wij ook de boel afbreken?

Nou? Zolang je niet iets afbreekt waar iemand anders net mee aan het bouwen is, dan ga lekker je gang! Het sloopfeest was begonnen. En waar mag dit nou nog? Er is echt iets therapeutisch aan de boel lekker met de grond gelijk maken, en weer helemaal opnieuw te beginnen. Voor de kinderen, maar papa deed natuurlijk ook vrolijk mee. We hebben zelfs een toren van Babylon gebouwd en die ook lekker laten instorten.

Met de XXL blokkenschuur kun je flink bouwen maar ook je bouwsels weer lekker afbreken en waar mag dat nou nog? Ik kan geen andere plek bedenken dus wat ons betreft is het een mooie aanvulling op een dagje Flierefluiter!

Er is zoveel te beleven, dat een jaarkaart de overweging waard is: met 4 bezoekjes heb je die er al uit! 

JAARKAART INFO =>

Groetjes,

Riëtte van Team Zwolle