Zin in een dagje weg in de Meivakantie. Ontdek hier de leukste uitjes in midden Gelderland en de rand van Overijssel. In de Stedendriehoek en in de Achterhoek is zoveel leuks te beleven. Ga lekker met je kinderen eropuit

» Dagje uit met kinderen in de meivakantie «

 

Wat ga jij doen vandaag?

De meivakantie is natuurlijk altijd een mega volle vakantie. Met Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd en het weer lijkt ook nog eens mee te werken! Tijd voor leuke tips dus! Heel veel leuke tips. Kijk, sla op voor later of kom nog eens terug. Er is zoveel leuks te doen deze meivakantie.

» Spannende speurtochten en escaperooms «

 

Escaperoom Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo

Escaproom Meivakantie in Bussloo
Bij Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo ontsnap je niet uit één escape room, maar uit maar liefst 3 verschillende Escape Rooms. Escape Rooms, met diverse thema’s, vol special effects! Ontmantel DE BOM, ontsnap uit The Revenge of The General en baan je een weg door The Jungle.
>> Durf jij het aan? 


Heel Holland speurt in Apeldoorn, Deventer of Zutphen

Speurtocht Apeldoorn, Deventer, Zutphen
Heel Holland Speurt heeft heel veel soorten speurtochten, waarvan er een aantal speciaal geschikt zijn voor gezinnen:

 • Detectivespel familie (8+)
 • Stadsspeurtocht (10+)

Welke speurtocht ga jij uitproberen?
>> Nu met 10% korting!


Nog meer leuke wandel- en speurtips:

 • Op 6 mei is er een rondleiding/stadstour van CODA, heel geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar
 • Wandel de knapzakspeurtocht bij Huis Verwolde in Laren, in de meivakantie kun je voor € 10,- bij de kassa ook een poffertjes knapzak kopen. Start deze populaire speurtocht tussen 11:30 en 14:30 uur.
 • Geocaching, heel tof om te doen. Een soort schatzoeken 2.0
 • De mooiste plekken om te wandelen met kinderen in de Stedendriehoek en Achterhoek
 • Wandel en speur toffe routes door het bos met de Nature Games
 • Speel een spannende Escapetour midden in het centrum van Apeldoorn, Deventer of Zutphen
 • Doe mee met de Oerrr speurtochten met de boswachter in Haarle

 

» Film en theater in de meivakantie «


Naar de film in Deventer

MIMIK Deventer naar de film in de meivakantie
Kijk een film bij Filmhuis Mimik in Deventer, check onze agenda voor de leukste films of reserveer alvast een theatervoorstelling.
En wat dacht je van een ontbijtje in de stad in je pyjama?
De pyjama ontbijtjes bij MIMIK zijn altijd super gezellig. Ook deze vakantie staat er weer eentje gepland. Reserveer snel, er staat een hele toffe film op de planning.
>> Nieuwsgierig welke film?


Kindervoorstelling Professor Bombasticus

Professor Bombasticus kindervoorstelling bij Huis Verwolde in Laren
Elk seizoen weet hij de kleine bezoekers van Huis Verwolde weer helemaal te fascineren met zijn spannende, en meeslepende theatershow.  De voorstelling op 5 mei is dan ook geschikt voor alle leeftijden en duurt circa 45 minuten.
>> Reserveer je kaartje!


Kindertheater De Rode Maan

Kindertheater in de Achterhoek
Op 8 mei speelt Hanna'floor van theater De rode maan de voorstelling ‘De baron die niet spelen kon'. Hanna'floor schrijft haar verhalen zelf en componeert haar eigen muziek. Ze heeft hier jaren lange ervaring mee. Haar voorstellingen zijn steeds weer verrassend en vernieuwend. Een groot plezier om naar te kijken en luisteren.
>> Hier wi je naar toe!

 

» Klimmen in Gelderland en Overijssel «

 

Klimmen bij de tofste binnenspeeltuin van Apeldoorn

binnenspeeltuin in de meivakantie in Apeldoorn
Ga klimmen en klauteren bij indoor Speelparadijs Monkey Town in Apeldoorn. Ze hebben nu ook nog eens een super toffe deal klaar staan. Vanaf 20 april tot en met 8 mei pak je heel veel voordeel met de aanschaf van een Tienrittenkaart.

 • Op de dag van aankoop krijg je per aangeschafte Tienrittenkaart één Slush Puppy cadeau. 
 • Op vertoon van een tienrittenkaart ontvang je 50% korting op Apenheul voor maximaal 1 kind. Deze actie loopt t/m 6 november 2022.
 • Bij Binky ontvang je per getoonde tienrittenkaart 50% korting op de entree. Binnen hetzelfde gezin krijgen maximaal twee volwassenen dezelfde korting. Deze actie loopt tot en met 30 oktober 2022.

>> Check die deal!


Ontdek de leukste klimbossen in Gelderland

In Gelderland vind je super leuke klimbossen. Een klimbos is leuk voor stoere jongens en meisjes. Ze moeten niet bang zijn om de hoogte in te gaan. Bij de meeste klimbossen heb je ook speciale junior parcours. Super leuk, omdat ze in alle rust veilig kunnen oefenen voor het grote werk voor als ze wat ouder zijn.


#debomenin bij Klimbos Veluwe in Apeldoorn

Klimbos Veluwe in Apeldoorn
Op de Veluwe in het mooie park Berg en Bos vind je het enige klimbos van Apeldoorn: Klimbos Nederland. Klim de bomen in en beleef waanzinnige avonturen midden in de natuur. Het klimbos is gelegen in een écht bos, waarbij ze niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 m. ben je van harte welkom om te komen klimmen. 
>> Klimbos Veluwe!


#debomenin bij Klimbos Achterhoek in Ruurlo

Klimbos Achterhoek in Ruurlo
Beleef 3 uur klimplezier in dit klimbos en ga tot het uiterste voor het mooiste uitzicht. Kies zelf een route en bepaal hoe hoog je wil gaan. Veilig is het in elk geval altijd door het continu zekersysteem. Hierdoor klim je zelfstandig, op je eigen niveau. Een dag om nooit meer te vergeten. Gaaf he! Klaar om het avontuur aan te gaan?
>> Klimbos Achterhoek!


Nog meer leuke klimtips:

 

» Een dagje naar het museum in de meivakantie «

 

Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Meivakantie Deventer
Ontdek het vernieuwde museum SpeelgoedMuseum Deventer, het speelse museum van Nederland. Ze hebben hier nu een Nederlandse primeur: een interactieve knikkerbaan van de Zwitser-Duitse kunstenaar Hanns-Martin Wagner. De installatie op de zolder van het pand is het klapstuk van de totale vernieuwing van het museum.
>> Kom spelen!


Huis Verwolde in Laren

Museum Gelderland met kinderen bij Huis Verwolde
Deze meivakantie staat weer bomvol leuke activiteiten voor kinderen. 

 • Op 4 mei kun je Op stap met de Gouvernante. Ervaar op een leuke manier hoe vroeger de adel leefde. Deze speciale middag is voor kinderen vanaf 5 jaar.
 • Op 5 mei kijk je naar de voorstelling van Professor Bombasticus.  Hij komt langs met zijn magische laboratorium van de geschiedenis. 

>> Ontdek Huis Verwolde!


CODA museum in Apeldoorn

Inside the outside bij CODA Apeldoorn
Ook deze meivakantie kun je hier weer bijzonder genieten. Kom bijvoorbeeld een nieuw boek lenen in de bibliotheek. Wist je dat kinderen en jongeren tot 17 jaar gratis lenen?
Op 1 mei opent de nieuwe tentoonstelling Inside the outside. Een tentoonstelling die de relatie tussen mens en natuur onderzoekt door de lens van de camera. Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht bij CODA museum Apeldoorn. 
>> Meer weten?


Paleis Het Loo is weer open

Paleis Het Loo in Apeldoorn in de meivakantie
Paleis Het Loo is weer open. Het is echt een aanrader om één van de drie audioverhalen te volgen in het museum. Luister tijdens het rondlopen bij Paleis Het Loo naar een mooi verhaal en het Paleis komt echt tot leven. Of luister in de tuinen naar een van de interessante vertelpodia. En ben jij ooit al wel eens op het dak van een paleis geweest? 
>> #Mooierdanooit !


Meivakantie bij de Museumfabriek 

Meivakantie museum gratis
Bezoek de Museumfabriek in Enschede tijdens de meivakantie helemaal GRATIS! De Museumfabriek in Enschede staat van zaterdag 23 april tot en met zondag 8 mei helemaal in het teken van de Grote Familie Ontdekkingsreis.
>> Gratis uitje!


Nog meer musea tips:

 

» Actief dagje in de meivakantie «

 

Street Jump Apeldoorn

Street Jump Apeldoorn in de meivakantie uitje
Ontdek het nieuwe airpark van Street Jump Apeldoorn, kom springen op het luchtkussen en de trampolines. Deze meivakantie zijn ze van 23 april tot en met 8 mei elke dag geopend! 
>> Kom jumpen!


Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo

Eropuit met kinderen in de meivakantie bij Bussloo
De tofste uitjes beleef je bij Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo. Binnen of buiten, gezellig en sportief, hier is altijd genoeg te doen voor iedereen. Met zijn tweeën op een E-chopper, een potje voetgolf met vrienden of glowgolfen met het hele gezin. En er is nog zoveel meer.
>> Wat kies jij? 


Krazy Kangaroo in Apeldoorn

Krazy Kangaroo in Apeldoorn
Kom alleen of samen met je vrienden trampoline springen in één van de grootste indoor trampolineparken van Nederland. Leef je uit in de verschillende area’s en laat je coolste tricks zien! 
>> Jump, jump!


Skatepark Burnside in Deventer

Dagje uit in Deventer
In combinatie met de winkel waar het leukste personeel van NL werkt, is dit je ultieme dagje uit! Het skatepark zit verstopt achter de shop en heeft een oppervlakte van 1.700 m²: De obstakels zijn speciaal gebouwd voor zowel beginners, als voor gevorderde rijders. Veel verschillende soorten obstakels om het voor iedere bezoeker toegankelijk én uitdagend te maken. Je bent nooit uitgerold bij Burnside…
>> Rol naar binnen!


Attractiepark de Waarbeek

Waarbeek dagje uit met kinderen in de meivakantie
Attractiepark de Waarbeek is een familie pretpark in Hengelo wat zich vooral richt op families met kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Een dag bij de Waarbeek is bijzonder omdat je hier all-inclusive kunt spelen, eten en drinken.
>> Kom ook All-inclusive spelen!


Held&Run in Deventer

Eropuit in Deventer
Kinderhulp doet oproep aan kleine en grote superhelden. Zondag 22 mei 2022 vindt in de binnenstad van Deventer de eerste editie van de 'Kinderhulp Held&run' plaats. Doe ook mee aan deze toffe wandeling met spannende hindernissen.
>> Schrijf je nu in!

 

» Lente uitjes op de boerderij «

 

Lammetjesdagen bij de Flierefluiter

Lente op de boerderij, uitjes in de meivakantie in Raalte
Het is Lente en er zijn super veel lieve lammetjes geboren bij de Flierefluiter. Kom je kijken? En op 2 mei om 14 uur worden de schapen geschoren. Super leuk om te zien.
>> Zo lief!


Nog meer leuke buiten tips:

Tuin

♥  Kindvriendelijke restaurants ♥

 

Uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen
Altijd een goed idee. Bekijk onze lekkerste restaurants en reserveer een tafeltje.
>> De lekkerste restaurants!

 

☆ De leukste zomerkampen ☆ 

 

Ponykamp bij Manege Stal de Eik in Holten

Ponykamp Manege Stal de Eik in Holten
Stal de Eik in Holten in Twente organiseert ook in 2022 weer de allerleukste ponykampen. Deze kleinschalige ponykampen duren van maandag 10 uur tot vrijdag 17 uur en staan bol van de leuke, gezellige en leerzame activiteiten.
>> Zo leuk dit!


Op zomerkamp met Vinea

Zomerkamp voor kinderen
Wat dacht je van een tof zomerkamp voor jouw kind? Een Vinea Vakantiekamp staat voor gave activiteiten, superleuke leiding en de gekste avonturen. Zo leuk. Wij hebben ook een leuke korting voor je geregeld.
>> Reserveer met 20 euro korting!

 

♥  Kindvriendelijk overnachten in Gelderland en Overijssel ♥ 

 

De Kleine Wildenberg in Diepenveen

Meivakantie met kinderen in Overijssel
Geluk ligt voor het oprapen op boerderij de Kleine Wildenberg. Vlakbij de IJssel, midden in het Sallandse natuurschoon beleef je het rijke boerderij leven. Kom overnachten, spelen en mooie herinneringen maken met die mensen die jou lief zijn tijdens een heerlijk verblijf bij De Kleine Wildenberg!

Wist je dat.. je tijdens je verblijf kunt helpen met het voeren van de dieren op de boererij? Verse groente uit de moestuin kunt eten? Kunt wandelen met een ezel of heerlijk kunt zitten bij de vuurplaats?
>> Reserveer jouw vakantie!


Vakantieplannen maken doe je in de lente

De vakantieparken verwachten ook dit jaar weer topdrukte! Iedereen smacht naar vakantie, rust en gezelligheid met het gezin of familie! De boekingen voor Nederlandse bestemmingen gaan al weer hard. En zeg nou zelf... Nederland is natuurlijk ook een prachtig land om op vakantie te gaan. Lees hieronder onze tips voor een heerlijke en onbezorgde vakantie met kids! En wees er snel bij.. want vol is echt vol!
>> Op vakantie in NL!

♥ Specials voor kinderen ♥

 

Lekkere hapjes voor Koningsdag

Koningsdag met kinderen
Onze gastblogger Maureen Eising, schreef een leuke blog  over leuke en lekkere hapjes op Koningsdag. Leuke en lekkere tips voor een gezellig koningsfeestje. Alles in Nederlandse stijl. Dus ook nog leuk te maken voor 4 en 5 mei. 
>> De lekkerste hapjes!Dodenherdenking 4 mei 2022

Herdenken met kindern op 4 mei
Op 4 mei zijn we 2 minuten stil en op 5 mei vieren we dat we vrij zijn. Het zijn in Nederland twee belangrijke dagen. Het is belangrijk om stil te staan en te praten met je kinderen over deze dagen. Zeker nu in deze tijd met de oorlog in Oekraïne. Maar hoe doe je dat dan? Wat vertel je? En wat herdenken we dan precies? Wij hebben handige tips voor je!
>> Herdenken met kinderen!

 

☆ Uitagenda Stedendriehoek en Achterhoek met kinderen ☆


In onze agenda vind je heel veel leuke lente activiteiten. Plan een dagje weg of ga spontaan op pad. 

>> Check onze agenda! 

☆ Bijzonder data in de agenda van kinderen ☆

 

Nationale Molendag 14 en 15 mei 2022

Het is weer feest tijdens de Nationale Molendag 2022! Honderden molens openen hun deuren en draaien op 14 en 15 mei. Door het hele land zijn leuke activiteiten bij de molens, dus kijk snel wat er te beleven is bij jou in de buurt. Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Extra bijzonder dus om een molenaar te bezoeken. Ben jij de MolenQuizMaster van 2022? Of de beste molenfotograaf? Kijk lekker rond en doe mee!
>> Klik hier voor meer info!

 

☆ Lente in Gelderland en Overijssel ☆

 

Geniet van deze meivakantie, lekker samen op pad. Ontdek nieuwe pareltjes in onze regio en geef iemand eens zomaar spontaan een complimentje. Daar wordt iedereen vrolijk van.

Liefs Judith

Go-Kids meivakantie in Apeldoorn, Deventer en Zutphen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meivakantie 2022: de leukste uitjes in de Stedendriehoek

Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Ugchelen, Beekbergen, Twello, Terwolde, Nijbroek, Olst, Raalte, Diepenveen, Bathmen, Loenen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Voorst

 

*** 

 

Meivakantie 2022: de leukste uitjes in de Achterhoek

Zutphen, Warnsveld, Lochem, Hengelo (gld), Ruurlo, Laren, Vorden, Epse, Eefde, Gorssel