Zin in een dagje weg in de Meivakantie. Ontdek hier de leukste uitjes in midden Gelderland en de rand van Overijssel. In de Stedendriehoek en in de Achterhoek is zoveel leuks te beleven. Ga lekker met je kinderen eropuit

 

» Dagje uit met kinderen in de meivakantie «

 

Wat ga jij doen vandaag?

De meivakantie is natuurlijk altijd een mega volle vakantie. Met Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd en het weer lijkt ook nog eens mee te werken! Tijd voor leuke tips dus! Heel veel leuke tips. Kijk, sla op voor later of kom nog eens terug. Er is zoveel leuks te doen deze meivakantie.

Film en theater in de meivakantie ➤

Klimmen en klauteren ➤

Een dagje naar het museum ➤

Samen actief eropuit ➤

De leukste dierenuitjes ➤

Kampen en overnachtingen ➤

Uit eten in de meivakantie ➤


Eropuit agenda voor kinderen

Meivakantie in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek
Check vooral ook regelmatig even onze agenda. Daar staat zoveel bijzonders in. Onze beste tips: 


Meivakantie Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek


↺ Terug naar overzicht!

 

Film, theater en festivals

in de meivakantie

 

Naar de film in Deventer

MIMIK Deventer naar de film in de meivakantie
Kijk een film bij Filmhuis Mimik in Deventer. Ook deze meivakantie staan er weer leuke films op de planning. Op 19 april zijn er weer nieuwe films in premiere gegaan. De meest bijzondere films kijk je bij Mimik Deventer. 
Volg een leuke workshop, kom knutselen of smul op woensdag 1 mei van een lekker pyjama ontbijtje! Kom bijvoorbeeld naar Vos en haas redden het bos 4+ of naar Het muizenhuis 3+
Of ontdek de speciale Green Screen Studio Workshop op 30 april in samenwerking met Cinekid! Cinekid Presenteert brengt de leukste nieuwe films naar kinderen met volop leerzame workshops en activiteiten.
Knutselen in Deventer
In de meivakantie kan je ook weer je favoriete filmpersonages tekenen en leuke knutselprojecten maken. Tijdens de open inloop knutselmomenten wordt er speciaal voor alle knutselaars gratis ranja neergezet.
Altijd gezellig! ➤


Expeditie Next in Zutphen

Meivakantie in Zutphen
Hee, jij daar! Ben jij toevallig een beetje nieuwsgierig? Mooi! Kom dan in de meivakantie op woensdag 1 mei naar Expeditie NEXT in Zutphen: hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen tussen 6 en 12 jaar!
Ga je mee op wetenschapsavontuur met Professor Nova Next? Bestel snel je tickets. Dit toffe evenement is gratis voor kinderen, volwassenen betalen €7,50 (inclusief 2 drankjes).
Dit wil je niet missen! ➤


In de meivakantie naar Robin Hood 

Theater Achterhoek Lochem Meivakantie
Bestel nu je kaarten voor Robin Hood en de roerige reünie. Op 9, 11 en 12 mei 2024 is het Openluchttheater Hertme omgetoverd in het middeleeuwse dorp Edwinstowe en brengt je terug naar de sfeer van toen. Voor veel kinderen is dit het laatste weekend van de meivakantie.
Hoe geweldig om de meivakantie af te sluiten met een middeleeuwse jaarmarkt, spellen en muziek, en de theatervoorstelling Robin Hood en de roerige reünie. Een unieke beleving!
Kom kijken! ➤

 


↺ Terug naar overzicht!

 

» Klimmen & klauteren «

 

Yu Man Race Kids Obstacle Run in Deventer

YuManRace Deventer in de Meivakantie
Op zaterdag 27 april 2024 klinkt het startschot van de allereerste KIDS OBSTACLE RUN Deventer. Dé Next-Level versie van de BigRun, de bekende obstacle run voor de hele familie in Deventer. Het verschil? Een nieuw parcours, nog spectaculairder obstakels en een nieuwe naam! Dit moddervette event vol uitdagende obstakels vindt plaats in Deventer rondom de Gashaven bij Outdoor Deventer.
Durf jij het aan? ➤


Klimmen bij Klimbos Apeldoorn

Klimbos Veluwe in Apeldoorn
Op de Veluwe in het mooie park Berg en Bos vind je het enige klimbos van Apeldoorn: Klimbos Nederland. Klim de bomen in en beleef waanzinnige avonturen midden in de natuur. Het klimbos is gelegen in een écht bos, waarbij ze niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 m. ben je van harte welkom om te komen klimmen. 
Klimbos Apeldoorn! ➤


Klimmen bij Klimbos Ruurlo

Klimbos Achterhoek in Ruurlo
Durf jij de zwarte route uit te proberen? Deze is wel 20 meter hoog! 
Beleef 3 uur klimplezier in dit klimbos en ga tot het uiterste voor het mooiste uitzicht. Kies zelf een route en bepaal hoe hoog je wil gaan. Veilig is het in elk geval altijd door het continu zekersysteem. Hierdoor klim je zelfstandig, op je eigen niveau. Een dag om nooit meer te vergeten. Gaaf he! Klaar om het avontuur aan te gaan?
Klimbos Ruurlo! ➤


<< Terug naar overzicht!

 

» De leukste museum activiteiten in de meivakantie «

 

Speelgoedmuseum Deventer

Meivakantie in Deventer
Het Speelgoedmuseum in Deventer is er echt voor álle generaties. Kinderen kunnen hier genieten van prachtige exposities, maar ook echt spelen. En voor volwassenen is volop gelegenheid om te kijken, herinneringen op te halen en iets te leren. Spelen mag natuurlijk ook… Het museum is natuurlijk niet voor niets het meest speelse museum van Nederland. Je kunt gratis de audiotour met verdiepende informatie volgen en bovendien is het museum gevestigd in een eeuwenoud rijksmonument. Je kijkt je ogen uit!
Meivakantie in Deventer
De tijdelijke expositie gaat over Spelen in de jaren '90. In het speelse museum aan de Brink ontdek je hoe de speelgoedwereld in het tijdperk van grunge muziek, Game Boys en baggy jeans eruitzag.
Kom spelen! ➤


CODA museum in Apeldoorn

CODA meivakantie Apeldoorn
Ook deze meivakantie kun je hier weer bijzonder genieten. LEGO-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in CODA Museum. In de reizende tentoonstelling Travelling Bricks staan zee, lucht, land en ruimte centraal. In 60 scenes bewonder je ruim 120 LEGO-modellen, opgebouwd door professionele LEGO-kunstenaars. Je ziet iconische voertuigen zoals de Titanic: een LEGO-schip van meer dan zeven meter lang. En wat dacht je van een raket van drie meter hoog, een spectaculair ruimteschip of een Boeing 747?
Of kom een nieuw boek lenen in de bibliotheek. Wist je dat kinderen en jongeren tot 17 jaar gratis lenen? Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht bij CODA museum Apeldoorn. 

Van 24 april tot en met 5 mei is er doorlopend een activiteitenprogramma op verschillende locaties in CODA.
Check onze agenda tips, zoek de leukste uit of kom gewoon de hele week langs!

  • woensdag 24 april: Werkplaats Woensdag XL: openingseditie
  • vrijdag 26 april: open studio in de nieuwe media maakplaats
  • zondag 28 april: familiedag Travelling Bricks - drukwerk met lego
  • maandag 29 april: Stopmotion maken met LEGO
  • maandag 29 april: Familieworkshop - Kleine krachtpatsers
  • dinsdag 30 april: Familieworkshop - Kleuren van de natuur
  • dinsdag 30 april: Workshop dit is stof
  • dinsdag 30 april: Poëzieworkshop Zoem!
  • woensdag 1 mei: Familieworkshop - Kleine krachtpatsers
  • woensdag 1 mei: Maakmiddag CODA junior
  • donderdag 2 mei: Nintendo LABO bouwsessie
  • donderdag 2 mei: Fluitserverhalen Feest
  • vrijdag 3 mei: Familie workshop Papier scheppen
  • vrijdag 3 mei: Kindervoorstelling Giusèppe door Maan en Merlijn
  • zaterdag 4 mei: Gamen in VR
  • zaterdag 4 mei: Familie workshop LEGO robot bouwen
  • zondag 5 mei: Familiedag Travelling Bricks - drukwwerk met LEGO

Paleis Het Loo in de meivakantie

Paleis Het Loo in de meivakantie
In de meivakantie is de tuin van Paleis Het Loo één grote speeltuin. Je begint op het stallenplein met een ware paardenrace. Via het XL hinkelpad ga je richting het paleis en de tuinen. Hier vind je allerlei buitenspellen. Van ringwerpen tot boogschieten en een goed gevulde spellenkraam met grootse spellen voor de hele familie. Er is ook een speurroute door het paleis, een lees- en knutselhoek.
Paleis Het Loo in Apeldoorn in de meivakantie
Binnen in het Paleis Het Loo is het echt een aanrader om één van de drie audioverhalen te volgen in het museum. Luister tijdens het rondlopen bij Paleis Het Loo naar een mooi verhaal en het Paleis komt echt tot leven. Uiteraard is het Juniorpaleis ook open! En ben jij ooit al wel eens op het dak van een paleis geweest? 
Meivakantie in Apeldoorn
Sla ook de tijdelijk tentoonstelling: Bloom niet over. Het Paleis heeft zichzelf hierbij echt overtroffen. Deze tentoonstelling is er eentje vol verwondering. Prinses Mary II hield veel van bloemen in allerlei vormen. Zij maakte dit belangrijke exportproduct populair. Je kunt hier niet alleen kijken, maar ook luisteren naar prachtige verhalen. Je staat stil bij het moment. Laat je zintuigen het werk maar doen. Kijk, luister en herken jij de geuren?
Voor kinderen zijn er leuke activiteiten: volg
de familierondleiding, omring jezelf met allerlei soorten bloemen, maak je eigen bloemenkaart met prachtige stempels, probeer zelf te borduren en kun jij al goed bloemschikken?
Koninklijk genieten ! ➤


Meivakantie Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek


↺ Terug naar overzicht!

 

» Actief dagje in de meivakantie «

 

Meivakantie keuze stress?

Meivakantie in Apeldoorn
Keuzestress, nergens voor nodig! Neem eens een kijkje bij ZERO55 in Apeldoorn. Kom bijvoorbeeld bowlen en lasergamen. Een super toffe combi. Eerst met elkaar de strijd aan in de gave lasertag area. En daarna nog gezellig een balletje rollen. 
Maar er is hier nog veel meer leuks. Wij zijn ook wezen karten. Echt een stoer uitje en zeker ook een aanrader!
Toe aan een uitdaging? ➤


Multi Fun Bussloo

Meivakantie in Bussloo vlakbij Deventer met kinderen
De tofste uitjes beleef je bij Multi Fun Bussloo. Binnen of buiten, gezellig en sportief, hier is altijd genoeg te doen voor iedereen. Met zijn tweeën op een E-chopper, een potje voetgolf of minigolf met vrienden of glowgolfen met het hele gezin. Er is daar nog zoveel meer te doen.
Wat kies jij? ➤ 


Fun Zone in Apeldoorn

Krazy Kangaroo in Apeldoorn
Kom alleen of samen met je vrienden trampoline springen in één van de grootste indoor trampolineparken van Nederland. Leef je uit in de verschillende area’s en laat je coolste tricks zien! Voor de abonnementhouders van de trampolineparken geldt: heb je in de meivakantie een abonnement, dan maak je kans op Walibi tickets
Jump, jump! ➤


Skatepark Burnside in Deventer

Dagje uit in Deventer
In combinatie met de winkel waar het leukste personeel van NL werkt, is dit je ultieme dagje uit! Het skatepark zit verstopt achter de shop en heeft een oppervlakte van 1.700 m²: De obstakels zijn speciaal gebouwd voor zowel beginners, als voor gevorderde rijders. Veel verschillende soorten obstakels om het voor iedere bezoeker toegankelijk én uitdagend te maken. Je bent nooit uitgerold bij Burnside… Wij kunnen wel zeggen: de mooiste miniramp van NL.
Rol naar binnen! ➤


StreetJump Apeldoorn

Street Jump meivakantie in Apeldoorn
Trampoline park Street Jump in Apeldoorn is maar liefst 2.500 m2  met alles er op en er aan! Ontdek het toffe luchtkussenpark, kom freerunnen of leef je uit op de trampolines en special area's. Voor elke leeftijd is hier wel iets leuks te vinden. Wat is jouw favoriete onderdeel?
Tip: Elke dag in de meivakantie is er mini-jump van 10-11 uur. 
Kom jumpen! ➤


Attractiepark de Waarbeek

Waarbeek meivakantie in de Achterhoek
Attractiepark de Waarbeek is een familie pretpark in Hengelo wat zich vooral richt op families met kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Een dag bij de Waarbeek is bijzonder omdat je hier all-inclusive kunt spelen, eten en drinken. Ontdek de nieuwste attracties! ➤
13-14 juli voor in de agenda! ➤


Preston Palace

Meivakantie in Salland voorbij Deventer
Geniet van de vele verrassende activiteiten in het leukste All-in Family Resort van Nederland. All-in Family Resort Preston Palace heeft echt super toffe faciliteiten voor iedereen! 
Van een supercoole kermis tot gezellig samen bowlenmidgetgolfenzwemmen of naar de bioscoop gaan. Er is zo veel te doen en alles onder één dak. Wat ga jij als eerste beleven?
All-in genieten! ➤


Nog meer leuke buiten tips:

  • Toffe speeltuinen en natuurspeelterreinen in de buurt
  • De mooiste plekken om te wandelen met kinderen in de Stedendriehoek en Achterhoek
  • Wandel en speur toffe routes door het bos met de Nature Games
  • Speel een spannende Escapetour midden in het centrum van Apeldoorn, Deventer of Zutphen

Meivakantie in Salland, Deventer, Apeldoorn, Zutphen en de Achterhoek


↺ Terug naar overzicht!

 

☆ De leukste dieren uitjes ☆ 

 

Groot nieuws in de Apenheul

Meivakantie in Apeldoorn met kinderen
Heb jij de nieuwe gorillaleider Banjoko al ontmoet? Op 19 april werd tijdens zijn welkomsfeestje bekend gemaakt dat er na drie jaar weer een gorillababy op komst is in Apenheul! De nieuwe zilverrug Banjoko wordt voor het eerst vader. Ook voor gorillavrouw M'Fugaji is het haar eerste baby, die verwacht wordt in de herfst. 
Wij hebben nog een leuke kortingsactie voor je gevonden. Kom je snel de gorilla's bezoeken?
Nu met 30% korting! ➤


Lammetjesdagen bij de Flierefluiter

Meivakantie in Raalte vlakbij Deventer
Het is Lente en er zijn super veel lieve lammetjes geboren bij de Flierefluiter. Kom je kijken? Op 29 april worden de schapen geschoren. En op 30 april komt er een houtzaag kunstenaar. Super leuk om te zien. Ook kun je schmincken, geitjes voeren en een rondje met de fuifkar. 
Zo lief! ➤


Nog meer leuke dieren tips:


↺ Terug naar overzicht!

 

☆ De leukste kampen & vakanties ☆ 

 

De tofste zomerkampen

Meivakantie in Salland, Deventer, Apeldoorn, Zutphen en de Achterhoek
Geef jouw kind de tijd van zijn of haar leven cadeau! Zoek samen een van onze super toffe kampen uit. Wij verzamelen de leukste vakantiekampen, zomerkampen, dagkampen, sportkampen, paardenkampen, musicalkampen en meer voor je! In de regio Veluwe, Stedendriehoek, de Achterhoek en Gelderland of gewoon heel stoer iets verder weg. Er zijn in heel Nederland zoveel leuke kampen voor kinderen. Dit lijken ons echt de allerleukste!
Let's go! ➤


De Kleine Wildenberg in Diepenveen

Meivakantie met kinderen in Overijssel
Geluk ligt voor het oprapen op boerderij de Kleine Wildenberg. Vlakbij de IJssel, midden in het Sallandse natuurschoon beleef je het rijke boerderij leven. Kom overnachten, spelen en mooie herinneringen maken met die mensen die jou lief zijn tijdens een heerlijk verblijf bij De Kleine Wildenberg!

Wist je dat.. je tijdens je verblijf kunt helpen met het voeren van de dieren op de boerderij? Verse groente uit de moestuin kunt eten? Kunt wandelen met een ezel of heerlijk kunt zitten bij de vuurplaats?
Reserveer jouw vakantie! ➤


Vakantieplannen maken doe je in de lente

Meivakantie in Salland, Deventer, Apeldoorn, Zutphen en de Achterhoek
De vakantieparken verwachten ook dit jaar weer topdrukte! Iedereen smacht naar vakantie, rust en gezelligheid met het gezin of familie! De boekingen voor Nederlandse bestemmingen gaan al weer hard. En zeg nou zelf... Nederland is natuurlijk ook een prachtig land om op vakantie te gaan. Lees hieronder onze tips voor een heerlijke en onbezorgde vakantie met kids! En wees er snel bij.. want vol is echt vol!
Op vakantie met kinderen! ➤


↺ Terug naar overzicht!

 

♥  Kindvriendelijke restaurants ♥

 

Uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen
Altijd een goed idee. Bekijk onze lekkerste restaurants en reserveer een tafeltje.
De lekkerste restaurants! ➤


↺ Terug naar overzicht!

☆ Meivakantie ☆

 

Geniet van deze meivakantie, lekker samen op pad. Ontdek nieuwe pareltjes in onze regio en geef iemand eens zomaar spontaan een complimentje. Daar wordt iedereen vrolijk van.

Heb je heel veel leuke tips opgedaan voor de meivakantie en wil je ook voor je volgende vrije dag niets meer missen?
Schrijf je dan hier in als VIP member ➤

Liefs Judith

Go-Kids meivakantie in Apeldoorn, Deventer en Zutphen