De leukste tips voor de meivakantie

Het is meivakantie, maar de weervoorspellingen zijn nog niet echt geweldig. Gelukkig is er ook binnen genoeg leuks te bedenken. En het zal toch niet de hele vakantie gaan regenen?

Wij hebben de leukste tips voor binnen en buiten voor je op een rijtje gezet.

Uitslapen, geen wekker zetten en lekker blijven liggen

Wij zijn dan wel vroeg wakker, maar dan vind ik het persoonlijk heerlijk om geen wekker te zetten en dan heerlijk in bed nog wat tv kijken, te stoeien met onze kids of een boekje te lezen. Ontbijt op bed of een uitgebreide ontbijttafel met allerlei lekkere dingen geeft natuurlijk ook puur vakantiegevoel!

 

Thuis kamperen

Pak je kampeerspullen en zet jouw tent op in je achtertuin, voortuin of balkon en doe alsof je op de camping zit. In een tent slapen zorgt voor de ultieme vakantiesfeer. Daarvoor hoef je niet op vakantie, dat kan prima in je eigen achtertuin! Als je een stevige tent kiest dan kun je deze makkelijk de hele meivakantie laten staan. Zo'n tent in de tuin is leuk om in te spelen én om af en toe 's nachts in te slapen.

En zelfs in de regen is dit geen probleem. Heerlijk dat tikkende geluid van die regendruppels op je tentdoek. En is het in de nacht te koud? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om alle matrassen naar de woonkamer te verkassen en daar te kamperen. 

Vergeet ook het kampvuurtje met de marshmallows of broodjes niet!

Kampvuur

 

Thuisbioscoop

Maak een echte thuisbioscoop. Alle gordijnen dicht, grote kussens voor de tv, popcorn erbij en film aanzetten. Dit soort activiteiten schieten er bij ons altijd bij in, een goede reden om het tijdens de vakantie wel te doen.

Kijk bijvoorbeeld online naar Calamity. Winnaar van de juryprijs voor de beste kinderfilm van Cinekid 2020 bij filmhuis MIMIK

 

Wat we eten, hoeft niet gepland te worden

Ik doe wel boodschappen natuurlijk, maar zie per dag wel wat we eten. Dat vind ik zo'n vrij gevoel geven: 's middags eens bedenken of we eten laten bezorgen of toch op ons dooie gemakje iets lekkers gaan maken met de kids samen. Of wat helemaal leuk is, is om samen restaurantje te spelen. Inclusief menukaart, uitgebreid gedekte tafel. Gezellige achtergrond muziek. Misschien is papa wel de hele dag werken of kunnen jullie iemand uit nodigen om bij jullie te komen eten. Gezellige en lekkere verrassing.

 

Activiteiten bij Multi-activiteiten centrum Pitch&Putt Bussloo

Midden in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, vind je het Multi-activiteitencentrum. Geniet vanmeer dan 20 in- en outdooractiviteiten voor jong en oud! sportief, gezellig, actief en hilarisch, ze verzorgen activiteiten voor iedereen! 

Klik hier voor meer info =>

 

Proefjes doen!

Hoe maak je zelf een regenboog? Hoe sterk is een ei? Hoe stuitert een tennisbal op een basketbal? En is water bang voor ballonnen? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen krijgen kinderen door het zelf proefondervindelijk te ontdekken. Op de website proefjes.nl, die je kinderen misschien wel kennen van school, staan tientallen leuke proefjes voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Er wordt gebruikt maakt van eenvoudige materialen, die in ieder huis wel te vinden zijn. Leuk voor op een regenachtige middag, maar ook bij mooi weer.

 

Lente Speurtocht bij Kasteel Cannenburch

Fluit mee met de vogels, ontdek wat groeit en bloeit in de moestuin en het park en voel de eerste zonnestralen op je huid. In de lente is er van alles te zien buiten. Ga aan de slag met de opdrachten in deze speurtocht en leer van alles over het park en zijn bewoners. Je gebruikt je visnet als knapzak en voor het uitvoeren van je opdrachten. Onderweg kun je even uitrusten op een bankje en iets lekkers eten of drinken uit je visnetje. En het leuke is, je mag deze meenemen naar huis! Ieder seizoen een nieuwe speurtocht door het kasteelpark. Laat de lente maar komen!

Klik hier voor meer info =>

Cannenburch lente

 

 

Schat zoeken - geocachen

Steeds meer mensen ontdekken de lol van geocachen, dat ook een ontzettend leuke activiteit is om met kinderen te doen. Geochachen is een avontuurlijk spel waarbij je op zoek gaat naar verborgen schatten, 'geocaches' genoemd.
Zo'n schat bestaat meestal uit een doos met daarin een logboek en wat spulletjes die je mag ruilen. Met behulp van gps-coördinaten kun je de cache vinden. Had je daar vroeger een apart (en duur) gps-apparaat voor nodig, tegenwoordig heb je genoeg aan je smartphone, voorzien van (gratis) geocache-app. Er zijn veel verschillende soorten geocaches, van vrij simpele schatten die je snel kunt vinden, tot schatten waar je een hele puzzeltocht voor af moet leggen. Sommige liggen verstopt in woonwijken, andere in prachtige stukjes natuur. Er is er altijd wel één in de buurt. Voor meer info, zie: geocaching.nl

Op pad naar de schat

 

Meubels pimpen

Heb jij een stylist(e)-in-de-dop in huis? Ga dan eens een middagje meubels opknappen. Nee, je hoeft niet gelijk je eigen mooie salontafel in de strijd te gooien. Een oud kastje van oma, een afgedankt tafeltje of een oude keukenstoel voldoen prima. Niets in huis? In de kringloopwinkel koop je voor een paar euro mooi 'projectmateriaal'. Wat je verder nodig hebt: restjes oude verf, schuurpapier, kwasten, plaatjes uit tijdschriften, lijm, lapje stof of wat je maar kunt vinden en wilt gebruiken. Het resultaat hoeft echt niet VT Wonen-proof te zijn. Laat je kind zijn of haar fantasie uitleven op het meubelstuk door het te beschilderen of te beplakken met mooie plaatjes (advies: gebruik decoupage lijmlak; het resultaat wordt veel mooier), door de stoelpoten te versieren met stukjes stof, etc., etc. Het levert de meest originele en persoonlijke meubelstukken op.

 

De Nationale Molendag 8 en 9 mei 2021!

Nationale Molendag wordt dit jaar op een passende manier vorm gegeven, die veilig is en net zoveel plezier brengt voor bezoekers, kinderen en de molenvrijwilligers. Een virtueel feestje dit jaar! Met tal van toffe activiteiten zoals virtuele molenbezoeken, leerzame video’s en een gave quiz. Ook voor de kids is er genoeg te doen. Kijk lekker rond en ontdek het zelf!

Klik hier voor meer info =>

 

Foto's en video's van vroeger terugkijken

Wat altijd ontzettend leuk is om te doen zijn foto's van vroeger bekijken! Misschien kun je meteen leuke fotoboeken van vorige vakanties maken als je dit nog niet had gedaan.  Heerlijk om zo even na te genieten en herinneringen op te halen!

 

Muziek maken

Haal al je potten en pannen uit de kast en trommelen maar. Mocht je nou echt talent hebben, doe dan ook mee met de muziekwedstrijd.
De Muziekwedstrijd is de leukste muzikale wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je kunt meedoen met alle soorten muziek en ieder instrument. Zingen mag ook! Upload een filmpje van jezelf of samen met anderen via de site van De Muziekwedstrijd of hun gratis app. Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren. Je kunt een filmpje insturen van 20 februari t/m 9 mei 2021.

 

 

Beautymiddag

Houd een beautymiddagje. Maskertjes, komkommers op je ogen, reinigen, nagels lakken 💅 en elkaar make-uppen. Pret gegarandeerd.

 

Verveling hoort erbij in de vakantie

Bij sommige kinderen slaat het pas toe tegen het einde van de vakantie, anderen hebben er gelijk al last van: Verveling! Zeker nu wij in de meivakantie door het coronavirus niet erop uit kunnen, komt de verveling gauw om de hoek kijken. Als ouder hoef je daar niet echt gelijk een oplossing voor te verzinnen, want verveling is heel goed voor kinderen.

 

Écht niet werken!

Misschien wel de belangrijkste tip voor een heerlijk en relaxte vakantie: écht niet werken! Laptop opbergen, out-of-office aan, IK BEN ER NIET! Nou ja, mentaal dan. 

Ik wens jullie nog een hele fijne meivakantie toe!

Liefs,
Judith

Lees ook:

⭐️ Herdenken met kinderen

⭐️ Veilig varen met kinderen

⭐️ Lekkere verwenrecepten voor moederdag

⭐️ 9x Moestuinieren met kinderen

⭐️ Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer

 

Log In