De leukste Hemelvaartsdag tips voor de Stedendriehoek!

Wij zijn bezig met updaten, nog even geduld, kom snel nog eens terug.

Lees verder na deze tips

Op 8 mei 2024 is het alweer Hemelvaartsdag. Lekker een vrije dag en wellicht zelfs wel een lang weekend! Wij hebben daarom de leukste tips voor kinderen op deze dag en dit mooie weekend in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de Achterhoek voor je op een rijtje gezet. 

» Hemelvaartsdag «

 

Wat ga jij doen vandaag?

Er zijn heel veel gezellige gezinsactiviteiten en leuke kinderuitjes in de Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer en Zutphen en de Achterhoek te doen. In dit blog vind je onze favoriete tips voor kinderen tijdens dit Hemelvaartsweekend. Tag ons gerust op Insta en Facebook als jij op een andere toffe plek bent geweest. Vinden wij leuk. Volg je ons daar ook al voor nog veel meer handige tips?

♥ Dauwtrappen op Hemelvaartsdag ♥

 

Dauwtrappen is een eeuwenoud gebruik, waarbij men vroeger al om 3.00 uur 's nachts opstond om zingend en op blote voeten op het gras te dansen.
Hier komt de term dauwtrappen vandaan. Men geloofde in de helende werking van de dauw op het gras. 

Dauwtrappen bij 't Leesten met heerlijk ontbijtje

Dauwtrappen met Hemelvaart in Ugchelen
Maak met Staatsbosbeheer een verfrissende ochtend wandeling van 5 km (perfect dus voor kids) met daarna een heerlijk ontbijtje bij 't Leesten in Ugchelen. Juist omdat het nog rustig is in het gebied zo vroeg op de dag, is de kans om wild te zien groter, 
Meer weten? ➤


Gratis entree Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dauwtrappen op de Hoge Veluwe
Wij gingen vorig jaar op hemelvaartsdag gratis dauwtrappen in het Park De Hoge Veluwe. We zagen het ook dit jaar weer in de agenda staan. Een prachtige kans om het Park te zien ontwaken op een tijdstip dat de poorten van het Park normaal gesproken nog gesloten zijn.
Leuke tip: Overal in het park vind je picknick bankjes, ga gezellig samen ontbijten tijdens zonsopkomst. Met een tas vol met lekkers mee op zoek naar een mooi plekje. En genieten maar.
Check onze agenda! ➤


Nog meer leuke dauwtrap tips:

♬ Film en kunst op Hemelvaartsdag ♬

 

Maaiveld Festival in Apeldoorn

Maaiveld Festival in Apeldoorn met Hemelvaart
Het Maaiveld Festival wordt mede mogelijk gemaakt door CODA Apeldoorn. Twee dagen lang laten ze je op verschillende locaties in de binnenstad van Apeldoorn genieten van meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows. Nationale en lokale artiesten combineren muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze. Op het programma staan niet alleen grote namen, maar het festival biedt ook podium aan nieuwe en minder bekende artiesten.
Kom genieten! ➤


3D Kunst in Zutphen

3D kunst in Zutphen met Hemelvaartsdag
Laat je verrassen door de prachtige kunstwerken die te zien zijn in de binnenstad van Zutphen. Maak de leukste foto's en wordt zelf onderdeel van de 3D street painting.
Check onze foto tip! ➤


Vaasaqua in Vaassen

Hemevaartsdag
Het leukste evenement op Hemelvaartsdag! Met de grootste boekenmarkt van Gelderland, de hele dag live-muziek, een braderie, dweilorkesten, straattheater, een kunstmarkt bij Kasteel Cannenburch en een kinderplein met toffe stormbaan moet je gewoon naar Vaassen komen. Speciaal voor de kinderen is er op deze dag ook veel spel en theater. Sinds een aantal jaren is Dolf van Theaterfiets een geziene gast op het kinderplein. Met zijn vrolijke theatershows weet hij de kinderen iedere keer weer te vermaken.
Wat een feest! ➤


Droneshow Apeldoorn

Hemelvaartsweekend Apeldoorn
Wil jij even naar een andere planeet? Kom 19 mei naar de gratis droneshow van gemeente Apeldoorn in Orderbos! Iedereen is vanaf 21.00uur welkom voor de droneshow.
Spectaculair! ➤


» Actief dagje eropuit met Hemelvaart «

 

Open boerderijdag op Mariahoeve Oxe in Deventer

Hemelvaartsdag Open Boerderij dag in Deventer
Op Hemelvaartsdag, zet MariaHoeve Oxe in Deventer GRATIS haar staldeuren open voor een heuse boerderijdag. Kom de boerderij proeven en beleven!
Gratis uitje voor kinderen! ➤


Hemelvaartsdag ontbijtbuffet bij Emsflower erlebnispark

Ontbijt met Hemelvaartsdag
Dit eerlijke ontbijt vind je net over de grens. Geniet van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en de rest van de dag heb je nog tot 18 uur tijd om in het  Erlebnispark door te brengen. Een super leuk dagje uit met een kijkje achter de schermen van Europa's grootste perk- en potplantenkwekerij.
Echt genieten! ➤


Wolvenjacht in Ruurlo

Hemelvaartsweekend agenda Ruurlo
Op vrijdag 19 mei kun je in het Doolhof Ruurlo, gelegen in de prachtige Achterhoek, een unieke en avontuurlijke ervaring beleven voor jong en oud: de Wolvenjacht. Tijdens de Wolvenjacht kunnen bezoekers op zoek gaan naar de wolven die zich verschuilen in het doolhof.
Doe mee! ➤


Zeepkisten Festival Apeldoorn

Hemelvaartsweekend Apeldoorn
Het Zeepkistenfestival is heerlijk buiten genieten van één van de gezelligste evenementen in Apeldoorn. Voor jong en oud is er van alles te doen, geniet van een lekker drankje op ons zonnige terras of vlieg door de lucht op de grootste mobiele tokkelbaan van Nederland. En het leukste: de toegang is gratis!
Te gek! ➤


Kinderhulp Held & Run in Deventer

Hemelvaartsweekend
Kinderhulp doet oproep aan kleine en grote superhelden. Zondag 21 mei 2023 vindt in de binnenstad van Deventer de tweede editie van de 'Kinderhulp Held&run' plaats. Heb jij je al aangemeld?
Yes, leuk! ➤


Leuke natuur tips:

  • Loop de route van het Bosdierenpad bij 't Leesten, ook een perfecte plek om hutten te bouwen 
  • De mooiste wandelgebieden rond Apeldoorn, Deventer, Zutohen en de Achterhoek
  • Wandel het blotevoetenpad bij Kasteel Cannenburch in Vaassen
  • Wanneer worden die kikkervisjes nou eindelijk kikkers?

» Hemelvaartsweekend «

 

Voor ons is het hele Hemelvaartsweekend altijd wel een actief weekendje. Lekker een lang weekend samen op pad en genieten van alle toffe uitjes in de regio!

Paleis Het Loo uitbreiding

Paleis Het Loo Apeldoorn
Met kinderen naar Paleis Het Loo is ontzettend leuk. Ze kijken hier hun ogen uit. Mijn jongens genoten echt van de tijdelijke tentoonstelling Masterpiece. De tentoonstelling over de ondergrondse uitbreiding is echt reuze interessant. Een echt Meesterwerk.
Hemelvaartsweekend Apeldoorn
Je moet ook zeker een van de drie audioverhalen volgen in het museum.  Tijdens deze audiotour lijkt het Paleis wel tot leven te komen. Speciaal voor kinderen is er het verhaal Thuis bij de Oranjes. Wandel als prins of prinses een dagje door het museum en de tuinen. Kinderen worden helemaal meegenomen in het vorstelijk leven en kijken hier hun ogen uit. 
Ga ook eens luisteren naar een van de interessante vertelpodia in de tuinen. En ben jij ooit al wel eens op het dak van een paleis geweest? 
Kom kijken! ➤


Multi Fun Bussloo

Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt met Hemelvaart
De tofste uitjes beleef je bij Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo. Binnen of buiten, gezellig en sportief, hier is altijd genoeg te doen voor iedereen. Met zijn tweeën op een E-chopper, een potje voetgolf of pitch & putt met vrienden of glowgolfen met het hele gezin. En er is nog zoveel meer.
Wat kies jij? ➤ 


Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer met Hemelvaart
Ontdek het SpeelgoedMuseum Deventer, het speelse museum van Nederland. Heb jij de interactieve knikkerbaan van de Zwitser-Duitse kunstenaar Hanns-Martin Wagner al uitegprobeerd. De installatie op de zolder van het pand is het klapstuk van de totale vernieuwing van het museum vorig jaar.
Kom spelen! ➤


Het grote Lentefestijn in de Julianatoren

Hemelvaartsweekend
Dit jaar zijn er weer heel veel toffe nieuwe shows in de Julianatoren. Deze wil je natuurlijk niet missen.

  • Bij de nieuwe theatershow ‘Jul & Julia en de Lentekriebels’, geschikt voor families met jonge kinderen, vliegen de lentevlinders in het rond.
  • Bij de parkshow ‘Jul’s Bijenfestijn’ mag je meezingen en dansen met de bijen. De show is een echt avontuur waarbij je ook nog eens heel veel leert over het belang van bijen in onze natuur.
  • Met Julia’s Bloemenfeest voel je echt de Lentevibes. Julia neemt je mee op een vrolijke reis waarbij je mag meezingen en dansen met Julia’s Bloemenlied.

Zo leuk! ➤


ZERO55 in Apeldoorn

Lasergame met Hemelvaart
Bij ZERO55 speel je al een potje lasertag vanaf 6 jaar. Super leuk om met je familie of vrienden te doen. Echt spannend door de speciale licht effecten en super gave ruimte. Keuze uit meerdere vershillende spelopties.
Te gek! ➤


CODA museum in Apeldoorn

CODA museum met Hemelvaart
Laat je verrassen door de nieuwe tentoonstelling. Verwonder je. Wat kun je maken met cirkels, lijnen, QR en barcodes? In de tentoonstelling Behind the screens – 50 jaar computerkunst wordt een brede selectie kunstwerken getoond die tot stand zijn gekomen met en door computers en computersystemen.  Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht bij CODA museum Apeldoorn. 
Meer weten? ➤

Ik heb mijn nieuwe leesboek trouwens al weer bijna uit. Tijd om een nieuw boek te lenen bij de bibliotheek van CODA.
Wist je dat kinderen en jongeren tot 17 jaar gratis boeken kunnen lenen?


#debomenin bij Klimbos Veluwe in Apeldoorn

Klimbos Veluwe in Apeldoorn
Op de Veluwe in het mooie park Berg en Bos vind je het enige klimbos van Apeldoorn: Klimbos Nederland. Klim de bomen in en beleef waanzinnige avonturen midden in de natuur. Het klimbos is gelegen in een écht bos, waarbij ze niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 m. ben je van harte welkom om te komen klimmen. 
Klimbos Veluwe! ➤


#debomenin bij Klimbos Achterhoek in Ruurlo

Klimbos Gelderland met Hemelvaart
Beleef 3 uur klimplezier in dit klimbos in Ruurlo en ga tot het uiterste voor het mooiste uitzicht. Kies zelf een route en bepaal hoe hoog je wil gaan. Veilig is het in elk geval altijd door het continu zekersysteem. Hierdoor klim je zelfstandig, op je eigen niveau. Een dag om nooit meer te vergeten. Gaaf he! Klaar om het avontuur aan te gaan?
Klimbos Achterhoek! ➤


FunZone Apeldoorn

FunZone Apeldoorn met Hemelvaartsdag
Kom alleen of samen met je vrienden trampoline springen in één van de grootste indoor trampolineparken van Nederland. Leef je uit in de verschillende area’s en laat je coolste tricks zien! 
Jump, jump! ➤


Skatepark Burnside in Deventer

SkatePark Burnside in Deventer met Hemelvaart
In combinatie met de winkel waar het leukste personeel van NL werkt, is dit je ultieme dagje uit! Het skatepark in Deventer zit verstopt achter de shop en heeft een oppervlakte van 1.700 m²: Alle obstakels zijn gemaakt door Burnside Constructions en zijn voor alle niveaus toegankelijk. Ben je net nieuw of rol je al jaren, er zijn veel verschillende soorten obstakels waar jij je op kan vermaken en nieuwe tricks op kan leren.
Rol naar binnen! ➤


Attractiepark de Waarbeek

Attractiepark de Waarbeek met Hemelvaartsdag
Attractiepark de Waarbeek is een familie pretpark in Hengelo wat zich vooral richt op families met kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Een dag bij de Waarbeek is bijzonder omdat je hier all-inclusive kunt spelen, eten en drinken.
Kom ook All-inclusive spelen! ➤


Buiten spelen bij de Flierefluiter

Speeltuin Flierefluiter met Hemelvaart
Je kunt in de speeltuin van de Flierefluiter klimmend en klauterend naar het hoogste punt van de speeltoren en vervolgens zoef je naar beneden door de ultralange glijbaan. Lekker schommelen op de familieschommel of op een van de vogelnestschommels. En heen en weer slingen in de kabelbaan. Vervolgens op de skelters het terrein verkennen of lekker ronddolen in het grote doolhof. Of natuurlijk lekker jumpen op de vele trampolines. En lekker uitrusten tijdens het knuffelen van de dieren.
Zo lief! ➤

Huis Verwolde in Laren

Huis Verwolde in Laren met Hemelvaart
Het is super leuk om met kinderen een rondje te maken door Huis Verwolde. Ontdek hoe de mensen van adel vroeger geleefd hebben. Op het landgoed van Huis Verwolde kun je ook prachtig wandelen. Wandel bijvoorbeeld langs de Dikke Boom van Verwolde. Je komt hem tegen als je de knapzakspeurtocht loopt.
Ontdek Huis Verwolde! ➤


☆ Uitagenda Hemelvaart ☆


In onze agenda vind je heel veel leuke kinder activiteiten, voor dit Hemelvaartweekend, maar ook om op te slaan voor later. Zoals:

Agenda Hemelvaart

 

♥  Kindvriendelijk overnachten in Gelderland en Overijssel ♥ 

 

Voor Hemelvaartsdag zit al weer van alles vol. Maar voor Pinksteren en de zomer is nog tijd. Boek een heerlijke vakantie weg!

De Kleine Wildenberg in Diepenveen

Overnachten rond Deventer met Hemelvaart
Geluk ligt voor het oprapen op boerderij de Kleine Wildenberg. Vlakbij de IJssel, midden in het Sallandse natuurschoon beleef je het rijke boerderij leven. Kom overnachten, spelen en mooie herinneringen maken met die mensen die jou lief zijn tijdens een heerlijk verblijf bij De Kleine Wildenberg!

Wist je dat.. je tijdens je verblijf kunt helpen met het voeren van de dieren op de boererij? Verse groente uit de moestuin kunt eten? Kunt wandelen met een ezel of heerlijk kunt zitten bij de vuurplaats?
Reserveer jouw vakantie! ➤


Vakantieplannen voor de zomer of een weekendje weg

Nederland is een prachtig land om op vakantie te gaan. Wil jij dit jaar kamperen op een camping, of liever wat luxer op een vakantiepark of wil je dit jaar echt bijzonder op vakantie en kies je voor een unieke ervaring?

Lees hieronder onze 2 Top-provincie tips voor een heerlijke en onbezorgde vakantie met kids in de buurt! En wees er snel bij.. want vol is echt vol!
Op vakantie in Gelderland! ➤

Op vakantie in Overijssel! ➤

☆ Hemelvaart in Gelderland en Overijssel ☆

 

Geniet van dit lekkere lange weekend met Hemelvaart, lekker samen op pad. Ontdek nieuwe pareltjes in onze regio en geef iemand eens zomaar spontaan een complimentje. Daar wordt iedereen vrolijk van.

Liefs Judith

Hemelvaartsdag Stedendriehoek: Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Achterhoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemelvaartsdag 2023: de leukste uitjes in de Stedendriehoek

Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Ugchelen, Beekbergen, Twello, Terwolde, Nijbroek, Olst, Raalte, Diepenveen, Bathmen, Loenen, Eerbeek, Brummen, Dieren, Voorst

 

*** 

 

Hemelvaartsdag 2023: de leukste uitjes in de Achterhoek

Zutphen, Warnsveld, Lochem, Hengelo (gld), Ruurlo, Laren, Vorden, Epse, Eefde, Gorssel

Log In