Heb je zin om met je kids een lekkere frisse duik te nemen in een openlucht-, buitenbad, zwembad of recreatieplas? Go-Kids Stedendriehoek heeft de leukste zwem plekken in de omgeving van Apeldoorn, Deventer, Zutphen e.o voor je op een rijtje gezet. Zo kun je heerlijk afkoelen tijdens deze warme dagen! 

Buitenzwembad de Flierefluiter in Raalte

Zwem tip 1: De Flierefluiter Raalte 

De Flierefluiter in Raalte heeft volop waterpret! Voor waterpret leef je je uit in het zwembad en in het water-en-zand-speeltoestel. Ook zijn er waterspringkussens!  Bij heel warm weer zijn er nog meer waterpret activiteiten mogelijk zoals waterglijbaan en sproeiers.

Zwemtip 2: Boschbad Apeldoorn

Het Boschbad (voorheen Kristalbad) ligt verscholen in de bossen van Apeldoorn. Een heerlijke omgeving voor een dagje uit! Op het terrein vind je een peuterbad, een groot recreatiebad en een wedstrijdbad. Het peuterbad heeft diverse speelattributen voor de kleintjes, het recreatiebad twee grote glijbanen (vanaf 7 jaar) en een groot speeltoestel en het wedstrijdbad twee duikplanken. Genoeg voor een heerlijk dagje vertier!

Buiten zwembaden Apeldoorn Deventer Zutphen

 

Zwem tip 3: De IJsselslag in Zutphen

De IJsselslag in Zutphen biedt sport, ontspanning en spel voor jong en oud. Voor kinderen zijn er fijne zwemlessen en gezellige spelmiddagen met waterspeelgoed en een stormbaan. Elke zondagochtend is er gezinszwemmen.

Het overzichtelijke zwembad heeft een wedstrijd- en warmwaterbad, beide voorzien van een beweegbare bodem. Bovendien hebben ze een fraaie buitenruimte met ligweide, een pannaveldje en bij mooi weer een terras.

Zwem tip 4: De Beemd in Lochem

Bij Zwembad De Beemd in Lochem kan je heerlijk zwemmen, maar ook relaxen in het warme recreatiebad met massage stralen en whirlpool. Probeer ook eens de 35 meter lange glijbaan en de stroomversnelling voor optimaal zwemplezier. Is het mooi weer, dan kan je lekker zonnen op de zonneweide en een verfrissende duik nemen. Even pauze? Geniet dan van een overheerlijke kop koffie met een versnapering op het terras. Is het weer wat somberder, dan staat de zonnebank voor je klaar..... pure ontspanning!

 

Zwem tip 5: ... wie helpt ons?

Welk zwembad ontbreekt er volgens jullie nog in deze top lijst? Tip ons via stedendriehoek@go-kids.nl

 

Buitenzwembaden Stedendriehoek - Apeldoorn Deventer Zutphen

Zwem tip 6: De Scheg in Deventer

Beleef de gave glijbanen bij Zwembad De Scheg in Deventer. Er zijn er maar liefst drie, met supergave lichteffecten en verschillende snelheden, zodat alle leeftijden met plezier in het water plonzen. En voor de kids met stalen zenuwen staat op speciale tijden de snelheid op superturbo ingesteld.

Zwemparadijs Blue Lagoon beschikt over diverse zwembaden, glijbanen, sauna's en bubbelbaden. Speciaal voor de allerkleinste vriendjes & vriendinnetjes is er Pingo's Island! Kinderen t/m 5 jaar kunnen hier veilig spelen met water en zand.

Zwem tip 7: Rienderoord in Brummen

Altijd als Ariël door het water willen zwemmen? Bij Rhienderoord in Brummen kun je deelnemen aan een zeemeermin cursus. Tijdens de cursus leer je vaardigheden om je voort te bewegen in het water met een staart. De staarten krijgen de deelnemers in bruikleen. De cursus start bij voldoende animo. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een echte zeemeermin oorkonde.

Zwem tip 8: De Hangmat in Rheden

Het zwembad De Hangmat in Rheden is een echt familiebad en biedt voor iedereen wat wils. Het totale zwemcomplex bestaat uit drie baden. De 50 meter lange blauwe glijbaan is niet te missen bij binnenkomst van het zwembad. Daarnaast is er een wedstrijdbad en een duikbassin. En er is natuurlijk ook nog een familiebad. Deze is voorzien van een speelelement en een kleine glijbaan. Voor de kleine zwemmertjes is er een overzichtelijk peuterbad.

Buitenzwembaden in de Stedendriehoek

Zwem tip 9: Zwembad Coldenhove in Eerbeek

Zwembad Coldenhove in Eerbeek is een verwarmd zwem- en recreatiebad in het Gelderse dorp Eerbeek, midden in een bosrijk gebied aan de rand van de prachtige Veluwe. Het bad heeft onder andere een 25 meter bad, een groot diep zwembad, een kleuterbad, een peuterbad, een wild waterbeek en een lange glijbaan. Daarnaast is er ook een ruime ligweide met een volleybalveld.  En op het zwembad kunnen tevens softdrinks, frituur en snoep worden gekocht.

Zwem tip 10: Zwembad Molenallee in Loenen

Het zwembad Molenallee in Loenen heeft gezinnen veel te bieden. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad waar de ouders dichtbij zicht hebben op het kleine grut. De kleintjes kunnen naar hartelust spetteren en spelen zonder dat zij enig gevaar lopen. Daarnaast is er een groot instructiebad waarbij een grote glijbaan zorgt voor volop plezier. Het Loenens bad beschikt ook over een diep bad met springplank. Om iedereen volop te laten genieten van de zon is er een grote lig- en speelweide. De jeugd kan zich hier uitstekend vermaken met sport en spel. Nieuw is een groot springkussen. Op een vast plek op het speelveld wordt iedere dag het springkussen opgeblazen. Voor de kleintjes is er een zandbak gemaakt. Gezinnen kunnen hier dus ook rustig vertoeven. Het zwembad heeft ook een winkeltje waar ijs, snoep, koffie/thee, frisdrank en snacks te koop zijn. 

 
 

Recreatieplassen & waterspeelplekken op de Veluwe & Stedendriehoek

Zwemmen jullie graag in natuurwater in de buitenlucht? Dan hebben we de leukste waterspeelplekken van de Veluwe en de Stedendriehoek voor kids voor je op een rijtje gezet. Check ze hier!

Warme groet, 

Judith

 

Lees ook: