Op deze pagina vind je de leukste dansles, balletles, streetdance, tiktok, theaterschool, musical, toneel, muziekles en zangles voor kinderen in Apeldoorn - Deventer - Zutphen en omgeving.

Dansschool, theaterclubs en muziekscholen in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en omgeving

Waar ga jij een proefles dansen, theater of muziek volgen?

Telekids musicalschool Zutphen

De Telekids Musicalschool is niet zomaar een musicalschool. In het speciaal ontwikkelde lesprogramma wordt iedereen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen…. en er wordt veel plezier gemaakt! Onder leiding van topdocenten wordt er wekelijks gewerkt aan zingen, dansen en acteren.

Telekids Zutphen

>> Meer weten?

Dansles Apeldoorn, Deventer, Zutphen e.o.

Zijn jouw kinderen ook nog zoekende naar de juiste dansles? Wij hebben wel een goeie tip voor je. Een heel simpel advies: ga vooral kijken en uitproberen bij een dansles! En let er dan op dat je kind niet alleen de dansstijl leuk vindt, maar kijk ook naar de groep, het team en de docent. Dit is vaak net zo belangrijk voor kinderen.

Theaterschool Apeldoorn, Deventer, Zutphen e.o.

Of zijn jouw kinderen op zoek naar een theaterschool? Ook daar hebben wij goeie tips voor. En ook hier geldt: ga kijken en een theaterles uitproberen! Let er dan op dat je kind niet alleen het toneelgenre leuk vindt, maar kijk ook naar de groep, het team en de docent. Dit is vaak net zo belangrijk voor kinderen.

Muziekschool Apeldoorn, Deventer, Zutphen e.o.

Willen jouw kinderen graag een muziek instrument leren bespelen. Ga dan op zoek naar een leuke muziekschool. Soms wordt dit in groepjes angeboden, maar meestal begin je eerst met privé lessen. Een goede klik met de muziedocent is dan extra belangrijk.

Proeflessen in Apeldoorn, Deventer, Zutphen e.o.

Bij de meeste dansgroepen, muziek- of theaterscholen mag je ook gratis 1 of 2 dans of muziek proeflessen volgen. Laat je kind meerdere dansstijlen of muziekinstrumenten uitproberen en kies dan samen de leukste uit. Let goed op of je kind de dans of het instrument leuk vindt, maar ook of je kind een goed gevoel heeft bij de trainer, de docent, het team of de groep. Dit is vaak net zo belangrijk voor de kinderen tijdens de dans of muziekles.

Muziek is de basis

De wetenschap heeft aangetoond dat muziek heel veel positieve effecten heeft. Bespeelt jouw kind al een instrument? Of luistert en danst jouw kind veel op muziek? Waarom ieder kind het wel zou moeten proberen:

  • Kinderen kunnen hun emoties erin kwijt
  • Muziek helpt kinderen met hun gevoelens om te gaan.
  • Liedjes bieden troost, rust of maken blij.
  • Muziek bevordert de concentratie van kinderen.
  • Muziek leert kinderen samenwerken.

Waarom ieder kind in Apeldoorn - Deventer - Zutphen zou moeten dansen

Eerder legden wij al uit wat muziek met je kan doen. Maar waarom is dansen belangrijk voor een kind en wat draagt dansen bij aan de ontwikkeling van een kind? Wij hebben maar liefst 4 goede redenen ontdekt waarom dansen en dansles zo goed voor je is!

1. Dansen en dansles is gezond! 

Bewegen is gezond, dus net als andere andere sporten is dansen en dansles ook goed voor je. Welke soort dans je doet, overal wordt aandacht besteed aan het fit houden van het lichaam. We zien kinderen graag meer bewegen. En dansen is een prima beweging van het hele lichaam. Tijdens de dansles gebruik je heel veel spieren.  Door het plezier dat kinderen uit het dansen en bewegen halen, voelt het niet als training. Maar eigenlijk is dansles echt wel keihard werken.

2. Natuurlijke (dans) bewegingsdrang

Kinderen willen uit zichzelf altijd bewegen. Al vanaf de geboorte zoeken kinderen naar mogelijkheden om zich fysiek te ontwikkelen. Kinderen gaan steeds bewuster bewegen, waardoor ze uiteindelijk in staat zijn te kruipen, staan, lopen, springen, enz. Kinderen hebben de behoefte om daarmee te experimenteren en dat maakt dat zij zich motorisch verder kunnen ontwikkelen. Dat dit niet bij elk kind even snel gaat, doet niets af aan hun natuurlijke bewegingsdrang. Dans leent zich perfect om deze natuurlijke bewegingsdrang tot uiting te laten komen. En of dat nou een dansles is of vrije dans, kinderen vinden dansen heerlijk. 

3. Dans vergroot het zelfvertrouwen

Dans past heel goed binnen de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren zich door middel van dans open te stellen een iets van zichzelf te laten zien. De veiligheid en omgeving waarin dit gebeurt is natuurlijk ontzettend belangrijk. Hoe prettiger een kind zicht voelt, hoe eenvoudiger het zich zal openstellen en zich kan laten zien binnen de groep. Dans zal op een toegankelijke manier het zelfvertrouwen van een kind vergroten, doordat er geen woorden aan te pas komen. Een hele mooie en vrije manier om tot ontwikkeling te komen.

4. Dansen zorgt voor creativiteit

Creativiteitsontwikkeling hoort bij dans, want dansen stimuleert het creatief denken. Kinderen hebben een enorme fantasie en verbeeldingskracht die goed bij het dansen aansluit. Daarnaast zorgt dansen ervoor dat kinderen vrij bewegen terwijl zij hun hele lichaam gebruiken. Kinderen leren de expressieve mogelijkheden van hun lichaam ontdekken waarbij tegelijkertijd de fantasie geprikkeld wordt. 

Dansshow dansles

En hoe tof is het als je na weken of maanden trainen een gave dansshow neer kan zetten. Ieder kind wil toch stralen tijdens zijn dansoptreden? Kijk wat deze kinderen tijdens hun dansles hebben geleerd.