DAGJE UIT GETEST: Vorige maand ontdekten wij tijdens onze lente speurtocht bij Kasteel Cannenburch het blotevoetenpad in de kasteel tuin van Cannenburch. Je kunt hier een leuke wandeling maken op je blote voeten. Vandaag hebben wij deze uitgebreid getest.

Wat is een blotevoetenpad?

Voor wie het nog niet kennen: Op een blotevoetenpad loop je over allerlei verschillende ondergronden zodat je met je blote voeten kunt ervaren hoe dit voelt. Het lopen op blote voeten is een spannende, leuke en niet alledaagse ervaring. De een vindt het smerig, de ander kan er geen genoeg van krijgen. Mijn kinderen houden er wel van en zijn dan de afgelopen week ook al meerdere keren geweest. In dit blog vertellen wij wat je hier allemaal tegen kunt komen.

Blotevoetenpad Vaassen

Omdat wij tijdens de lente speurtocht het bruggetje naar het blotevoetenpad al hadden gevonden konden wij gelijk starten met ons avontuur. Zie je hem niet liggen, zoek dan goed bij de gele drielingbrug midden in het park.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Het is een warme dag, maar de grond voelt nog wel koud aan. Het is dan ook wel even wennen de eerste stappen. De kinderen lopen in het begin nog erg rustig en voelen voorzichtig elke stap de ondergrond.

Blotevoetenpad beleving

Op je blote voeten lopen voelt toch wel even raar. We beginnen gelukkig nog schoon over stenen. Kleine steentjes die best gevoelig zijn onder je voeten. En je voelt dan ook op verschillende plekken de stenen in je voetzolen duwen.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

De grote gladde keien die hierna komen voelen wat zachter aan mijn voeten. De kinderen springen dan ook al van de een op de ander.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

De kinderen durven al wat te rennen over de boomstammen en zitten lachend achter elkaar aan. Ik heb wat meer moeite met mijn evenwicht, dus kom er iets later achteraan gesprongen. Heerlijk weer even kind zijn.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Het went al weer om met zand tussen je tenen te lopen. Maar over de houtsnippers met hun wat scherpere punten stappen we toch wat voorzichtiger heen.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen 

Natuurlijk spelen een hele belevenis

Spelen op een blotevoetenpad in de natuur vind ik toch echt zoveel leuker dan in een speeltuin. Kinderen genieten van het bewegen, zonder dat zij daarbij verder iets nodig hebben. Ze rennen achter elkaar aan, springen, klimmen, en maken veel lol. Ik geniet ervan.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Maar dan komt de modderbak. Dit is toch wel even een dingetje. De eerste stap dat je voet echt die modderige klei in gaat is wel even wennen.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Voor de kinderen kan het niet modderig genoeg zijn. En zij willen het liefst ook nog de naast gelegen sloot induiken. Lekker smerig worden.

Bij het einde aangekomen zijn de kinderen nog lang niet klaar. Ze lopen nog een aantal keer heen en weer, terwijl ik lekker bij het water zit te genieten in de zon. 

Dieren in het park bij Kasteel Cannenburch

Het is een prachtig plekje daar in het park aan het water. De zon schijnt en ik geniet van de prachtige kleuren van de Rhododendrons en Azalea's waar het park vol mee staan. In de vijver zwemmen vele grote karpers die regelmatig vlak langs de kant langs komen zwemmen aan het water oppervlak.

Blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Als de kinderen na een tijdje uitgespeeld zijn bij het blotevoetenpad en weer bij mij komen krijgen ze ook nog eens de schrik van hun leven.

Blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Ze lopen over de boomtakken die op de rand van de vijver liggen en zien ineens een grote ringslang op de boomstam liggen zonnen. Dat verwacht je toch niet zomaar. Prachtige dieren om te zien, maar ook een beetje eng en gevaarlijk denk je. Al doen ze eigenlijk niets en zijn ze ongevaarlijk. Je schrikt toch.

Blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Als laatste maken we nog even onze voeten schoon op een van de bankjes aan het einde van het pad. Een goeie tip om een aantal schoonmaakdoekjes en een handdoekje mee te nemen en gaan dan opgewekt weer naar huis.

blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Blotevoetenpad Kasteel Cannenburch review

Het was vandaag een heerlijke dag voor een wandeling in het park en lekker spelen bij het blotevoetenpad. Wij zijn er vandaag 1,5 uur geweest. Het pad zelf is niet erg lang, je kunt het in 15 minuten doorlopen, maar mijn kinderen vinden één keer echt niet genoeg en zijn meerdere keren het pad over geweest. En natuurlijk de wandeling door het park, kijken bij de vijvers en het voeten wassen zorgt ervoor dat je een mooi tijdje bezig bent.  

Blotevoetenpad Kasteel Cannenburch in Vaassen

Wij vinden het dus een hele leuke activiteit voor als je een paar uurtjes de tijd hebt. Durven jullie het aan?

Veel plezier alvast!

Vieze groeten, 

Judith & Kids

Lees ook:

⭐️ De 10 leukste zwembaden op de Veluwe

⭐️ Laat kinderen gewoon friemelen met de fidgetcube

⭐️ Boekentips: de interessantste boeken vol met tips over de opvoeding van je kind

⭐️ Puzzeltocht topuitje voor het hele gezin

⭐️ Hét leukste buitenspeelgoed vind je natuurlijk bij Go Kids!